Home » Recepten » Hoofdgerechten » Curry met kikkererwten en kokosmelk

Een flink gekruide maaltijd, daar hou ik van. En dus vind ik deze curry met kikkererwten en kokosmelk ook weer erg lekker. De lijst met ingrediënten is ook niet extreem lang, wat bij sommige curry’s wel eens anders is. Ook dat vind ik wel een voordeel.

Ik vond het oorspronkelijke recept op killingthyme.net toen ik op zoek was naar een vegetarische curry met kokosmelk. Ik heb er niet heel veel aan veranderd. De credits zijn dus voor hen. Het omzetten naar Europese hoeveelheden blijft altijd wel een dingetje. Cups, cloves en ounces, het is even wennen, maar ik ben er uitgekomen 😅.

Het naanbrood en de rijst bij dit recept zijn optioneel, maar ik koop dat soort dingen er eigenlijk altijd wel bij. Al was het maar omdat er hier in huis een paar grote eters wonen. Ik wil ze natuurlijk wel tevreden houden.

Ingrediënten

Curry met kikkererwten voor 4 personen:

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 grote ui
 • 3 centimeter gemberwortel
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 blik van 800 gram kikkererwten
 • 1 blik van 400 gram tomatenblokjes
 • 100 gram verse spinazie
 • 150 milliliter kokosmelk
 • 4 eetlepels milde curry kruidenpasta
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • zout naar smaak

Optioneel

 • naanbrood
 • 150 gram rijst

Curry met kikkererwten en kokosmelk recept

Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 3 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

De curry maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je curry met kikkererwten:

 1. Gember, knoflook en ui klaarzetten

  Verwijder eerst de schil van 3 centimeter gember door die er met een theelepeltje er af te schrappen. Rasp dan de gember klein. Pers 3 teentjes knoflook uit. Versnipper 1 grote ui. Zet ze dan samen even apart.

 2. Kikkererwten en tomaat klaarzetten

  Laat 1 blik van 800 gram kikkererwten uitlekken en spoel ze dan schoon met wat water. Laat 1 blik van 400 gram tomatenblokjes uitlekken. Zet de kikkererwten en de tomaten dan beiden even apart.

 3. Spinazie snijden

  Snij vervolgens 100 gram verse spinazie grof. Je bent nu klaar om te gaan bakken.

 4. Ui, gember en knoflook bakken

  Verhit 4 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Als de olie heet is dan bak de daarin de ui, de gember en de knoflook ongeveer twee minuten, tot de geuren los komen.

 5. Kikkererwten en tomaat meebakken

  Voeg nu de kikkererwten en tomaten toe. Bak ze vijf minuten mee, terwijl je alles af en toe roert.

 6. Spinazie toevoegen

  Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, zodat het kan slinken.

 7. Kokosmelk, curry, kerrie, kurkuma en zout toevoegen

  Daarna kunnen 150 milliliter kokosmelk, 4 eetlepels milde curry kruidenpasta, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma en zout naar smaak toegevoegd worden. Blijf een minuut of drie door de pan roeren, zodat de kruiden en de kruidenpasta er helemaal doorheen gemengd zijn.

 8. 10 Minuten koken

  Laat tenslotte de curry nog tien minuten op laag vuur koken. Roer wel af en toe even door de pan.

Serveer de curry met kikkererwten met bijvoorbeeld naanbrood of witte rijst erbij.

Curry met kikkererwten en kokosmelk recept 800x800
Curry met kikkererwten en kokosmelk

Meer hoofdgerechten

Vind je de Curry met kikkererwten en kokosmelk lekker? Dan vind je vast ook lekker om een keer de Thaise curry met groenten en cashewnoten te maken. Of maak een keer een van de vele andere vegetarische hoofdgerechten van Eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen