5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Curry met kikkererwten en kokosmelk

Een flink gekruide maaltijd, daar hou ik van. En dus vind ik deze curry met kikkererwten en kokosmelk ook weer erg lekker. De lijst met ingrediënten is ook niet extreem lang, wat bij sommige curry’s wel eens anders is. Ook dat vind ik wel een voordeel.

Naar het recept

Ik vond het oorspronkelijke recept op killingthyme.net toen ik op zoek was naar een vegetarische curry met kokosmelk. Ik heb er niet heel veel aan veranderd. De credits zijn dus voor hen. Het omzetten naar Europese hoeveelheden blijft altijd wel een dingetje. Cups, cloves en ounces, het is even wennen, maar ik ben er uitgekomen 😅.

Het naanbrood en de rijst bij dit recept zijn optioneel, maar ik koop dat soort dingen er eigenlijk altijd wel bij. Al was het maar omdat er hier in huis een paar grote eters wonen. Ik wil ze natuurlijk wel tevreden houden.eft om te lezen staat hier een filmpje van 2,5 minuut met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Curry met kikkererwten en kokosmelk

5.0 van 1 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

30

minuten

Een goed gekruide maaltijd, daar hou ik van. En dus vind ik deze vegetarische curry met kikkererwten en kokosmelk ook weer erg lekker.

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 grote ui

  • 3 centimeter gemberwortel

  • 4 teentjes knoflook

  • 800 gram blik kikkererwten

  • 400 gram blik tomatenblokjes

  • 100 gram verse spinazie

  • 200 milliliter kokosmelk

  • 4 eetlepels milde curry kruidenpasta

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel kurkuma

  • zout naar smaak

  • Optioneel
  • naanbrood

  • 150 gram rijst

Recept

  • Gember, knoflook en ui klaarzetten
    Verwijder eerst de schil van de gember door die er met een theelepeltje er af te schrappen. Snij dan de gember klein. Snij ook de knoflook fijn. Versnipper de ui. Zet ze dan samen even apart.
  • Kikkererwten schoonspoelen
    Laat het blik kikkererwten uitlekken. Spoel ze dan schoon met wat water.
  • Spinazie snijden
    Snij vervolgens de verse spinazie grof. Je bent nu klaar om te gaan bakken.
  • Ui, gember en knoflook bakken
    Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Als de olie heet is dan bak je daarin de ui, de gember en de knoflook ongeveer twee minuten.
  • Kikkererwten en tomaat meebakken
    Voeg nu de kikkererwten toe. Voeg de hele inhoud van het blik tomatenblokjes toe. Bak ze vijf minuten mee, terwijl je alles af en toe roert.
  • Spinazie toevoegen
    Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, zodat het kan slinken.
  • Kokosmelk, curry, kerrie, kurkuma en zout toevoegen
    Voeg de kokosmelk, de milde curry kruidenpasta, het kerriepoeder, de kurkuma en zout naar smaak toe. Roer de kruiden en de kruidenpasta er goed doorheen.
  • 10 Minuten koken
    Laat tenslotte de curry tien minuten op laag vuur koken. Roer wel af en toe even door de pan.

Recept video

Opmerkingen

  • Serveer de curry met kikkererwten met bijvoorbeeld naanbrood en witte rijst erbij.

Meer hoofdgerechten

Vind je de Curry met kikkererwten en kokosmelk lekker? Dan vind je vast ook lekker om een keer de Thaise curry met groenten en cashewnoten te maken. Of maak een keer een van de vele andere vegetarische hoofdgerechten van Eetman.nl.

Curry met kikkererwten en kokosmelk recept 800x800
Curry met kikkererwten en kokosmelk

About the Author

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

View All Articles