5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Soeprecepten » Marokkaanse kikkererwtensoep

Zoek je een soep die niet zo standaard is? Lekker en exotisch? Dat is deze Marokkaanse kikkererwtensoep, die je in 30 minuten op tafel zet.

Naar het recept

Een bijzondere soep, voor een etentje met gasten. Daar was ik naar op zoek toen ik deze heerlijke Marokkaanse soep voor het eerst maakte. Het is een lekkere soep met kikkererwten, koriander, bleekselderij, uien, citroen en tuinbonen. Ben je geen fan van koriander, vervang die dan eventueel door peterselie.

Deze kikkererwtensoep maken is niet moeilijk. Met een minuut of dertig staat hij op tafel. Ik maak hem ook graag een halve dag van tevoren. Dat scheelt weer wat drukte als de gasten er zijn. Wil je dat ook doen? Wacht dan wel met de verse koriander. Die snij je pas kort voor het opdienen. De citroenrasp gaat er dan wel al eerder doorheen, tegelijk met het citroensap.

Het oorspronkelijke recept komt van bbcgoodfood.com. Daar zat iets meer citroensap in, maar mijn kinderen vinden dat wat te zuur. Dan heb ik me maar aan te passen, toch.

Marokkaanse kikkererwtensoep

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

8

borden
Totale tijd

30

minuten

Zoek je een soep die niet zo standaard is? Lekker en exotisch? Dat is deze Marokkaanse kikkererwtensoep, die je in 30 minuten op tafel zet.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien

  • 4 stengels bleekselderij

  • 2 groentebouillonblokjes

  • 800 gram kikkererwten uit blik

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 4 theelepels gemalen komijn

  • 800 gram tomatenblokjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 citroen (liefst een biologische)

  • 200 gram tuinbonen

  • 7 gram verse koriander (of eventueel peterselie)

  • zout naar smaak

  • peper naar smaak

Recept

  • VoorbereidingHak 2 uien fijn. Was 4 stengels bleekselderij en snij ze klein. Zet 1,2 liter water op het vuur en los daarin 2 groentebouillonblokjes op. Was 800 gram kikkererwten en laat ze uitlekken.
  • Ui en bleekselderij bakkenVerwarm een flinke soeppan en doe er 2 eetlepels olijfolie in. Bak dan de ui en de bleekselderij op middelhoog vuur 8 minuten tot ze zacht geworden zijn.
  • Komijn toevoegenVoeg dan 4 theelepels gemalen komijn toe en laat de groenten nog 1 minuut verder bakken.
  • Bouillon, tomaat en kikkererwtenVoeg de groentebouillon, 800 gram tomatenblokjes en de kikkererwten toe.
  • Knoflook, zout en peperPers 2 teentjes knoflook uit en voeg die toe. Voeg ook alvast wat zout en peper toe. Laat het geheel dan 8 minuten koken.
  • Citroen raspen en uitpersenWas intussen 1 citroen en rasp de schil. Pers ook van het sap van de citroen uit.
  • Tuinbonen en citroensap
    Voeg 200 gram tuinbonen en de helft van het citroensap toe. Kook het geheel nog 2 minuten.
  • Op smaak maken
    Maak de soep op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat citroensap. Haal de soep dan van het vuur.
  • Koriander snijden
    Snij ongeveer 7 gram korianderblad klein.
  • Serveren met koriander en citroenrasp
    Serveer dan de soep met de koriander en wat citroenrasp als garnering er bovenop.

Recept video

Nog meer soep recepten

Ben je ook zo gek op soep? Op eetman.nl staan nog veel meer vegetarische soepen. Je vindt ze op de pagina met alle soeprecepten maar ook tussen de hoofdgerechten staan lekkere maaltijdsoepen.

Marokkaanse kikkererwtensoep sep 2020 800x800
Marokkaanse kikkererwtensoep

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen