Marokkaanse kikkererwtensoep

Marokkaanse kikkererwtensoep recept. Bijzonder en makkelijk te maken.

Een soep die niet zo standaard is, lekker genoeg voor een etentje met gasten dat er aan zat te komen. Daar was ik naar op zoek toen ik deze heerlijke Marokkaanse kikkererwtensoep voor het eerst maakte. Het is natuurlijk een vegetarische soep, anders komt hij niet op eetman.nl, dat spreekt voor zich.

De Marokkaanse kikkererwtensoep maken is niet moeilijk. Met een minuut of dertig staat de soep op tafel. Ik maak hem ook graag een halve dag van tevoren. Dat scheelt weer wat drukte als de gasten er zijn. Wil je dat ook doen? Wacht dan wel met de verse koriander. Die snij je pas kort voor het opdienen. De citroenrasp gaat er dan wel al eerder doorheen, tegelijk met het citroensap.

Het oorspronkelijke recept komt van bbcgoodfood.com. Daar zat iets meer citroensap in, maar mijn kinderen vinden dat wat te zuur. Dan heb ik me maar aan te passen, toch? Het flatbread moet je zelf weten, het hoort er bij, maar als je het overslaat dan is dat ook geen probleem.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 middelgrote uien
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 theelepels gemalen komijn
  • 1,2 liter groentebouillion
  • 780 gram tomatenblokjes met knoflook (Heinz)
  • 800 gram kikkererwten uit blik
  • 200 gram tuinbonen
  • 0,5 citroen
  • 2 handjes korianderblad (of eventueel peterselie)
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Eventueel: flatbread om er bij te serveren

Marokkaanse kikkererwtensoep recept

Hak de uien fijn. Snij de bleekselderij klein. Maak de groentebouillon heet. Was de kikkererwten en laat ze uitlekken.

Verwarm een flinke soeppan en doe de olijfolie er in. Bak dan de ui en de bleekselderij zachtjes 10 minuten tot ze zacht geworden zijn.

Voeg dan de komijn toe en laat het nog 1 minuut verder bakken.

Zet het vuur hoger. Voeg de groentebouillion, de tomatenblokjes en de kikkererwten toe. Voeg ook alvast wat versgemalen zwarte peper toe. Laat het geheel dan 8 minuten koken.

Was intussen de citroen en rasp de schil. Pers ook van het sap van de citroen uit.

Voeg de tuinbonen en het citroensap toe en kook het geheel nog 2 minuten. Maak de soep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Snij het korianderblad klein.

Serveer dan de soep met het citroenrasp en de koriander als garnering er bovenop. Het flatbread serveer je er indien gewenst bij.

Marokkaanse kikkererwtensoep recept. Bijzonder en makkelijk te maken.

Nog meer soep recepten

Ben je ook zo gek op soep? Op eetman.nl staan nog veel meet vegetarische soepen. Je vind ze op de pagina met voorgerechten maar ook tussen de hoofdgerechten staan lekkere maaltijdsoepen.

Leave a comment