Hoofdgerechten

Vegetarische hoofdgerechten Gado gado

Inmiddels staat op eetman.nl een groot aantal recepten voor vegetarische hoofdgerechten. Dat is geen toeval. Het zijn de gerechten die ik graag kook voor het gezin. Zo komen er natuurlijk ook regelmatig nieuwe recepten bij. De recepten zijn altijd vegetarisch, maar vooral lekker. De kans is groot dat er ook voor jou wat bij staat!

Omdat er inmiddels flink wat hoofdgerechten op eetman.nl staan, heb ik ze allemaal op deze pagina gezet. Omdat het er dan nog veel zijn begin ik maar even met de recepten die ik in de praktijk het meest kook. Dan heb ik ook maar even een lijst gemaakt van recepten die net wat meer werk zijn, maar daardoor ook extra lekker zijn. Tenslotte volgt de complete lijst met alle hoofdgerechten per catagorie.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Het meest gekookt

Het ene recept kook ik vaker dan het andere. Meestal zijn dat de makkelijke en toch heel smakelijke recepten. Of gewoon omdat echt iedereen hier in huis ze heerlijk vind. De lijst wisselt een beetje door de tijd, maar dit zijn de door mij meest gekookte vegetarische hoofdgerechten:

Vegetarische hoofdgerechten Gado gado

De allerlekkerste

Sommige gerechten springen er uit, als we hier in huis net wat meer tijd hebben om te koken. Ze zijn net wat meer werk of het kostte net wat meer tijd om ze te maken of eten. Ik maak ze graag in het weekend bijvoorbeeld. Dit zijn voor mij de allerlekkerste vegetarische hoofdgerechten:

Vegetarische hoofdgerechten roti

Alle vegetarische hoofdgerechten

Er staat intussen zoveel dat ik lekker vind op Eetman.nl. Ik vond het echt heel moeilijk om mijn favorieten te kiezen. Heb je een favoriet soort eten? Oosters, Italiaans, lekker met tortilla’s of taco’s? Hier onder staan alle vegetarische hoofdgerechten per soort gegroepeerd.

Oosterse recepten

De Oosterse keuken past perfect bij vegetarisch eten. Al was het maar omdat de zoveel heerlijke kruiden als smaakmaker bij gebruikt worden. Hieronder staan recepten met een Oosters tintje:

Vegetarische hoofdgerechten: Thaise curry

Pizza’s en Flammkuchen

Wie lust er geen pizza, of de er een beetje op lijkende flammkuchen? Je kan er eindeloos mee variëren, maar met de onderstaande gerechten zit je zeker goed:

Italiaanse en pastagerechten

Pasta, risotto, lasagne. Niet voor niets is de Italiaanse keuken erg populair geworden in Nederland, maar dan wel vaak Italiaans met een Nederlands tintje:

Vegetarische hoofdgerechten Pasta aioli

Tortilla’s en taco’s

Een beetje fun op de eettafel, dat maakt al een deel van het verschil tussen een gewone en een bijzondere maaltijd. Voor mij zijn tortilla’s en taco’s daardoor al een goed begin voor een leuk recept:

Vegetarische hoofdgerechten Quesadilla met champignon en tomaat

Nederlandse hoodfgerechten

Zoek je een vegetarisch hoofdgerecht waarin typisch nederlandse groenten een grote rol spelen? Dan vind je die hieronder. Maar de patat kapsalon mag hier natuurlijk ook bij, want ook dat is een typisch Nederlandse uitvinding.

Vegetarisch hoofdgerecht Asperges met Hollandaisesaus en ei recept

Overige hoofdgerechten

Sommige recepten laten zich niet een hokje plaatsen. Dat maakt ze natuurlijk niet minder lekker. In tegendeel! Hieronder staan de resterende hoofdgerechten.

Vegetarische hoofdgerechten Stoofschotel met paprika en prei

Tot slot: soep

Een van de dingen die ik heel graag als hoofdgerecht eet, is een lekker flink bord soep. Dan maak ik er gewoon heel veel van en ik eet het met wat stokbrood en roomboter of kruidenboter er bij. Zeker als we door de weeks heel veel haast hebben, dan komt er een bak soep uit de vriezer. Maar goed, het is niet echt een standaard hoofdgerecht en dus staan de meeste soep recepten bij de voorgerechten. Kortom: daar kan je ook even kijken.

Leave a comment