De meeste kaasfondue recepten zijn een mix van kaas met wijn. Maar dat hoeft helemaal niet! Je kan ook een heerlijke kaasfondue met bier maken. Ik maakte deze Bier kaasfondue met Belgisch bier en romige Belgische abdijkaas.
Een bier kaasfondue is niet alleen leuk voor de afwisseling. Ik vind deze combinatie met La Chouffe bier en Père Joseph abdijkaas misschien nog wel lekkerder dan een fondue met wijn.
Abdijkaas
In de supermarkt is het wel even zoeken naar abdijkaas tussen de buitenlandse kaasjes. Gelukkig kom je met Google en je smartphone een heel eind. Ik kocht Père Joseph omdat er “zacht pikant en romig” op stond. Dat klinkt goed toch? Verder voegde ik ook Nederlandse jong belegen kaas toe. Samen is het een lekkere combinatie.
Blond bier
Blond bier past heel goed bij de milde kazen van deze kaasfondue. Ik kocht La Chouffe, omdat ik dat een van de lekkerste blond biertjes vind. Zo kon ik het resterende bier mooi de rest van de avond drinken.
Dips voor de fondue
Als dips kan je van alles kopen. De dips bij het recept zijn een dus maar een suggestie. Ik vind het altijd erg lekker om met brood te dippen, dus daarvan koop ik altijd het meeste. Vul het aan met dingen die je lekker vindt in combinatie met kaas. Koop bijvoorbeeld appel, komkommer, paprika en snoeptomaatjes. Die zijn niet alleen lekker als dips, maar ook om gewoon los op te eten.
Ga je fonduen met kinderen? Maak je niet al te druk over de alcohol. De fondue wordt langdurig gekookt en alcohol verdampt eerder dan water. Wat je uiteindelijk eet bevat dus nog maar weinig alcohol.
Meer recepten met kaas
Vind je de Bier kaasfondue met Belgische abdijkaas lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten met kaas op Eetman. Bijvoorbeeld deze salade met abdijkaas en vijgen.