Een salade met heerlijke en bijzondere ingrediënten, die je het hele jaar door kan maken. Deze salade met abdijkaas en vijgen is niet voor niets één van de favorieten van mijn gezin. De combinatie van trappistenkaas, cashewnoten, vijgen, cherrytomaatjes en rucola is superlekker!
Naar het receptDe laatste tijd maak ik weer heel vaak salades. Ik vind ze een perfecte start van de maaltijd. Salade geeft meteen wat extra variatie aan het eten. Verder zijn salades natuurlijk ook gewoon heel makkelijk om te maken!
Abdijkaas
Heb je al eens abdijkaas geproefd? Abdijkaas, of ook wel trappistenkaas genoemd, is een op traditionele wijze in kloosters gemaakte kaas. Vaak zijn ze gemaakt op basis van koemelk en hebben ze een lekker romige en milde smaak. Deze kaassoort is niet alleen heerlijk op een kaasplankje, maar ook ideaal voor deze salade!
Witte balsamicoazijn
In de dressing gebruikte ik witte balsamicoazijn. Dat is een wat mildere, meer fruitige variant van normale balsamicoazijn. In de winkel vind je het ook onder de naam condimento bianco. Mocht je het niet kunnen vinden, gebruik dan appelazijn, of eventueel gewone witte wijnazijn.
Meer recepten
Vind je deze salade met abdijkaas lekker? Op Eetman vind je nog veel meer lekkere recepten. Bijvoorbeeld deze kaasfondue met Gruyere en Jong belegen. Of kijk eens op de pagina met alle saladerecepten.
