Deze pasta schelpjes met tomaat en paprika zien er niet alleen leuk uit, ze houden ook goed de pastasaus met veel tomaat, paprika en Parmezaanse kaas vast. Het resultaat: een superlekker pastarecept dat je heel makkelijk kan maken.
Naar het receptKort geleden kwam mijn oudste zoon thuis na een Italië reis van school. Naast heel veel mooie verhalen, had hij ook mooie kleurige “conchiglie” meegenomen. Dat zijn, op zijn Hollands, pasta schelpjes. Ik besloot er ook een kleurige pastasaus bij te maken. Ik gebruikte drie kleuren paprika, maar ook lekker veel Italiaanse Parmezaanse kaas. Het werd een eenvoudig te maken saus, maar wel vol met smaak.
In Nederland vind je dit soort pasta schelpjes wat minder makkelijk. Conchilie zijn hier vaak erg groot en dan meer eschikt voor ovenschotels. Het perfecte alternatief in de supermarkt zijn macaroni schelpjes. Maar ook andere wat grotere pastasoorten zijn geschikt, zoals pipe rigate of penne. Dit soort grote pasta houdt de saus goed vast en smaakt net zo lekker.
Meer pastarecepten
Vind je dit recept voor pasta schelpjes lekker? Kijk kan ook eens naar de andere pastarecepten op mijn blog. Bijvoorbeeld deze heerlijke Tagliatelle Alfredo met groenten.