Deze pasta schelpjes met tomaat en paprika zien er niet alleen leuk uit, ze houden ook goed de pastasaus met veel tomaat, paprika en Parmezaanse kaas vast. Het resultaat: een superlekker pastarecept dat je heel makkelijk kan maken.
Kort geleden kwam mijn oudste zoon thuis na een Italië reis van school. Naast heel veel mooie verhalen, had hij ook mooie kleurige “conchiglie” meegenomen. Dat zijn, op zijn Hollands, pasta schelpjes. Ik besloot er ook een kleurige pastasaus bij te maken. Ik gebruikte drie kleuren paprika, maar ook lekker veel Italiaanse Parmezaanse kaas. Het werd een eenvoudig te maken saus, maar wel vol met smaak.
In Nederland vind je dit soort pasta schelpjes wat minder makkelijk. Conchilie zijn hier vaak erg groot en dan meer eschikt voor ovenschotels. Het perfecte alternatief in de supermarkt zijn macaroni schelpjes. Maar ook andere wat grotere pastasoorten zijn geschikt, zoals pipe rigate of penne. Dit soort grote pasta houdt de saus goed vast en smaakt net zo lekker.
Ingrediënten
Pasta voor 4 personen:
- 400 gram macaroni schelpjes (Conchiglie)
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 gram blik tomatenblokjes
- 35 gram blikje tomatenpuree
- 3 theelepels sambal
- 3 theelepels peterselie
- 1 theelepel basilicum
- 1 groentebouillonblokje
- 3 verschillend gekleurde paprika’s
- 70 gram Parmezaanse kaas / Grana Padano
Pasta schelpjes met tomaat en paprika recept
In deze video zie je hoe je deze pasta met tomaat, paprika en Parmezaanse kaas maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Pasta schelpjes met tomaat en paprika maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je deze pasta:
- Ui, paprika en knoflook snijden
Snij 1 middelgrote ui en snij hem klein. Verwijder de zaadlijsten uit 3 verschillend gekleurde paprika’s. Snij ook de paprika’s klein. Snij 2 teentjes knoflook fijn.
- Groenten bakken
Doe 2 eetlepels olijfolie in een flinke hapjespan. Bak op middelhoge hitte de gesneden groenten tot ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Tomaat, tomatenpuree en kruiden meekoken
Voeg 800 gram tomatenblokjes uit blik toe en een 35 gram blikje tomatenpuree. Doe daar 3 theelepels peterselie, 1 theelepel basilicum, 3 theelepels sambal en 1 groentebouillonblokje bij.
- 15 minuten koken
Breng het geheel weer aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat het dan 15 minuten zachtjes koken.
- Pasta koken
Breng intussen een flinke pan water aan de kook. Kook 400 gram pasta schelpjes in ongeveer 8 minuten beetgaar. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
- Kaas raspen
Rasp intussen ook 70 gram Parmezaanse kaas fijn.
- Saus, pasta en kaas mengen
Giet de pasta af in een vergiet. Meng de geraspte kaas beetje bij beetje door de saus. Voeg dan de pasta toe en schep het geheel goed door elkaar.
Eet smakelijk!

Meer pastarecepten
Vind je dit recept voor pasta schelpjes lekker? Kijk kan ook eens naar de andere pastarecepten op mijn blog. Bijvoorbeeld deze heerlijke Tagliatelle Alfredo met groenten.