Een zomers voorgerecht, perfect voor een warme dag. Spaanse gazpacho soep is lekker fris en wordt koud geserveerd. Best gek voor een soep, maar geloof me, het is heerlijk. Gazpacho wordt gemaakt van onder andere komkommer, tomaat, paprika. Allemaal gezonde groenten. Een soep die je niet hoeft te koken betekent ook dat snel klaar bent. Ideaal!
Naar het receptDit gazpacho recept bevat vooral veel van de traditionele ingrediënten. De rode peper is eigenlijk nog het meest bijzonder. De meeste groenten hoeven alleen een beetje grof gesneden te worden. De staafmixer doet de rest. Ik snij zalf wel een paar dingen alvast zelf fijn, om ze dan apart te zetten als garnering. Dat hoeft natuurlijk niet, maar is wel zo leuk om te zien.
Gazpacho wordt vaak in glaasjes geserveerd worden, als een soort klein voorgerecht. Dat ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit. Maar net zo goed gebruik je gewoon een soepkom. Hoe dan ook heb je er een lekker en gezond gerecht aan.
Tips voor het maken van Gazpacho
Een paar tips voor het maken van deze Spaanse soep:
- Gazpacho is het lekkerste als je hem koel serveert. Leg daarom, indien mogelijk, de tomaten, paprika en komkommer een dag van tevoren in de koelkast.
- Was de groenten goed af met koud water. De soep gaat immers niet gekookt worden.
- Varieer gerust met de ingrediënten. Gebruik geen paprika, af alleen gewone, of juist alleen gegrilde. De rode peper kan je door gewone peper vervangen.
Meer soeprecepten
Vind deze frisse Spaanse gazpacho lekker? Dan hou je vast ook wel van deze luxe Griekse salade met paprika. Of kijk eens bij de andere vegetarische soeprecepten op Eetman.nl.