’s Avonds in 20 minuten een gezonde, goed gekruide maaltijd op tafel zetten. Dat wil toch iedereen? Deze roerbak met aubergine, prei en paprika is daarom het perfecte gerecht. In dit recept leest je hoe je het kookt.
Dit recept is eigenlijk wel op een leuke manier ontstaan, toen we een too good to go box ophaalden. Koop je wel eens groenten koopt met too good to go? Het is een aanrader: de box kost vaak weinig en de kwaliteit is meestal prima. Het enige is dat je ineens een grote verzameling ingrediënten hebt, zonder recept. Gelukkig is dat vaak de basis is om weer eens wat nieuws te maken.
Aubergine, prei en paprika zijn makkelijke ingrediënten. Even wassen en snijden en ze kunnen de pan al in. Tijdens het snijden kook je de rijst en het geheel is mooi tegelijk klaar. Voor de smaak gebruikte ik kerrie, sambal, zout, ketjap, gembersiroop en Maggi. Een handje pinda’s erbij en smullen maar!
Ingredienten
Hoofdgerecht voor 2-3 personen:
- 140 gram rijst
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 gram gebrande pinda’s
- 2 theelepels kerrie
- 2 theelepels sambal
- zout naar smaak
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels gembersiroop
- Een paar scheutjes Maggi
Handig om te hebben:
- Hapjespan – koop er een bij Bol
Roerbak met aubergine, prei en paprika recept
In deze video zie je hoe je dit lekker kruidige roerbakgerecht maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Roerbak met aubergine, prei en paprika
Benodigde tijd: 20 minuten
Zo maak je deze roerbakschotel:
- Rijst koken
Breng een pan met water aan de kook. Kook daarin 140 gram rijst in ongeveer 8 minuten. Volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat hem dan afgedekt staan.
- Aubergine, prei en paprika snijden
Terwijl de rijst kookt snij je de groenten. Snij 1 aubergine in blokjes. Snij 1 prei over de lengte en was dan het zand tussen de bladeren uit. Snij de prei dan in stukjes. Verwijder tenslotte de zaadlijsten uit 1 rode paprika en snij ook die in stukjes.
- Groenten en pinda’s bakken
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groenten en 50 gram gebrande pinda’s ongeveer 8 minuten, tot ze zacht zijn.
- Kerrie, sambal en zout toevoegen
Voeg 2 theelepels kerrie, 2 theelepels sambal en een beetje zout toe. Schep het geheel door elkaar.
- Rijst erdoor
Maak de rijst even los met een vork. Meng dan de rijst door het groentemengsel.
- Ketjap, gembersiroop en Maggi toevoegen
Voeg tenslotte 2 eetlepels ketjap manis, 2 eeetlepels gembersiroop en een paar scheutjes Maggi toe. Schep het geheel door elkaar.

Meer hoofdgerechten
Vind je deze roerbak met aubergine, prei en paprika lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere hoofdgerechten op Eetman. Bijvoorbeeld deze Oosterse roerbak met risotto.