‘s Avonds in 20 minuten een gezonde, goed gekruide maaltijd op tafel zetten. Dat wil toch iedereen? Deze roerbak met aubergine, prei en paprika is daarom het perfecte gerecht. In dit recept leest je hoe je het kookt.
Naar het receptDit recept is eigenlijk wel op een leuke manier ontstaan, toen we een too good to go box ophaalden. Koop je wel eens groenten koopt met too good to go? Het is een aanrader: de box kost vaak weinig en de kwaliteit is meestal prima. Het enige is dat je ineens een grote verzameling ingrediënten hebt, zonder recept. Gelukkig is dat vaak de basis is om weer eens wat nieuws te maken.
Aubergine, prei en paprika zijn makkelijke ingrediënten. Even wassen en snijden en ze kunnen de pan al in. Tijdens het snijden kook je de rijst en het geheel is mooi tegelijk klaar. Voor de smaak gebruikte ik kerrie, sambal, zout, ketjap, gembersiroop en Maggi. Een handje pinda’s erbij en smullen maar!
Meer hoofdgerechten
Vind je deze roerbak met aubergine, prei en paprika lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere hoofdgerechten op Eetman. Bijvoorbeeld deze Oosterse roerbak met risotto.