Ben je ook gek op risotto? Deze Oosterse roerbak met risotto zit vol met groenten, champignons en cashewnoten. Heerlijk gezond comfort food!
Volgens mijn is risotto één van de lekkerste soorten rijst. Deze lekkere zachte rijst geeft je extra smaak doordat je hem in bouillon kookt. Rijst met extra smaak is het dus. Alle gerechten die je er mee maakt geven je dat heerlijke warme ‘comfort food’ gevoel. Hartstikke lekker!
Bij dit risottorecept bakte ik lekkere groenten zoals wortel, ui, prei, en taugé. Gember en knoflook mochten ook niet ontbreken. Verder maakte ik het extra hartig en een beetje zoet met kastanje champignons en de wat zoetige gembersiroop.
Het resultaat is een avondmaaltijd, die we hier in huis allemaal super lekker vinden!
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 4 eetlepels arachideolie
- 3 tenen knoflook
- 2 centimeter gember
- 150 gram wortel
- 250 gram kastanje champignons
- 3 rode ui
- 1 prei
- 200 gram taugé
- 125 gram ongezouten cashewnoten
- 3 eetlepels gembersiroop
- 2 theelepels sambal
- 250 gram risotto rijst
- 1,5 paddenstoelen bouillonblokje
- zout naar smaak
Oosterse roerbak met risotto recept
In deze video zie je hoe je risotto met Oosterse roerbak en cashewnoten maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Oosterse roerbak met risotto maken
Benodigde tijd: 40 minuten
Zo maak je de roerbak met risotto en cashewnoten:
- Bouillon maken
Breng 700 milliliter water aan de kook. Los er 1,5 paddenstoelen bouillonblokje in op.
- Groenten en champignons snijden
Versnipper intussen 1 rode ui. Snij 150 gram wortel in plakjes. Snij ook nog 2 rode uien in kwart ringen. Halveer 1 prei in de lengte. Was het zand eruit en snij hem in stukjes.
- Gember en knoflook snijden
Schrap de korst van 2 centimeter gember en snij de gember fijn. Snij ook 3 teentjes knoflook fijn. Zet ze samen apart.
- Ui en rijst kort bakken
Pak een pan voor de risotto. Verhit daarin 1 eetlepel arachideolie. Fruit dan de fijngesnipperde ui (dus niet de 2 in kwart ringen gesneden uien) tot hij zacht wordt. Voeg dan 250 gram risotto rijst toe. Bak die 1 minuut mee tot de olie goed verdeeld is over de rijstkorrels.
- Bouillon aan de rijst toevoegen
Doe dan een scheut bouillon bij de ui en rijst. Breng die onder af en toe roeren aan de kook. Elke keer, als de voorgaande bouillon opgenomen is, voeg je weer een beetje bouillon toe. Herhaal dat tot alle bouillon opgenomen is.
- Wortel bakken
Vijf minuten nadat je aan de voorgaande stap begonnen ben, ga je de wortel bakken. Maak daarvoor 3 eetlepels arachideolie heet in een wok. Bak daarin de wortel 5 minuten.
- Champignons, ui en prei bakken
Voeg dan de champignons, de 2 resterende uien en prei toe. Bak ook die 5 minuten.
- Gember, knoflook en taugé bakken
Bak daarna ook de gember, de knoflook en 200 gram taugé, tot de taugé zacht is.
- Roerbak, risotto en noten mengen noten toevoegen en op smaak brengen
Als het goed is is nu ook de risotto klaar. Voeg de risotto en 125 gram ongezouten cashewnoten toe. Schep het door elkaar.erdoor.
- Op smaak maken met
Voeg tenslotte naar smaak ongeveer 3 eetlepels gembersiroop, 2 theelepels sambal en wat zout toe.

Meer recepten
Vind je deze roerbak met risotto en cashewnoten lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.