Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Ciabatta met brie en honing

Ben je op zoek naar een luxe broodje voor de lunch? Maak het jezelf dan niet moeilijk, je hebt hem al gevonden. Deze ciabatta met brie en honing kan je in 10 minuten klaar hebben. Dat is nog eens een kleine moeite voor zo’n lekker broodje.

Het broodje brie is een lekkere combinatie van gesmolten brie, zoete honing, smakelijke pijnboompitten. Een beetje sla maakt het fris en gezond. Ik maak ze graag met van die afbak ciabatta’s, want dat vind ik sowieso altijd al erg lekkere broodjes. Volgens mij zullen alle witte harde broodjes wel goed bij dit recept passen. Zachte broodjes en bruine broodjes lijken me er niet zo lekker bij, maar smaken verschillen.

Het enige wat ik niet zo tof vind: het lukt me maar niet om een echt mooie foto van de ciabatta’s te maken. Deze foto’s zijn alweer poging twee en nog steeds ben ik er niet helemaal blij mee. Geluk bij een ongeluk is natuurlijk dat dit wel een heel makkelijke smoes is, om ze binnenkort nog een keer te maken.

Ingrediënten

Voor 4 ciabatta’s met brie:

  • 4 kleine afbak ciabatta’s
  • 200 gram brie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • vloeibare honing
  • handje (eikenblad)sla

Ciabatta met brie en honing

Rooster eerst de pijnboompitten een paar minuten in een koekenpan zonder vet. Let wel op dat je dit niet te lang doet. Ze moeten niet zwart worden. Schud daarom de koekenpan tijdens het roosteren regelmatig. Als ze bruine plekjes krijgen dan haal je de pan ogenblikkelijk van het vuur.

Snij intussen de brie in plakken van ongeveer 3 millimeter dik. Let even op dat je ze niet allemaal op elkaar neerlegt, want dan plakken ze gewoon weer aan elkaar.

Bak de ciabatta’s in de oven volgens de instructies op de verpakking, maar haal ze wel 2 minuten eerder uit de oven dan op de verpakking staat.

Snij de ciabatta’s dan doormidden en besmeer ze dun met honing. Bedek één kant van de ciabatta’s met de brie. Leg de helft met de brie nog 2 minuten in de oven, zodat de brie smelt.

Haal de ciabatta’s dan uit de oven, doe er de pijnboompitten op en tot slot een beetje sla op. Daar bovenop leg je tenslotte de andere helft van de ciabatta. Je ciabatta met brie en honing is nu klaar. Eet smakelijk!

code
Ciabatta brie en honing recept v2 2

Meer lekkere broodjes

Wat vond je van de ciabatta met brie en honing? Ik weet eigenlijk wel zeker dat je ze lekker vond. Zoek je meer lekkere recepten voor luxe broodjes? Kijk dan op de pagina met alle vegetarische broodjes.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen