Eet je wel eens kletskoppen? Deze knapperige dunne koekjes zijn echt heel lekker. Met dit eenvoudige recept maak je heerlijke kletskoppen met amandel. Leuk om te doen en super lekker.
Naar het receptKletskoppen waren één van de favoriete koekjes van mijn oma. Ze nam ze vers mee uit de bakkerij waar ze werkte. Toen ik jong was heb ik ze dus ook vaak met een warm kopje thee erbij gegeten. Je snapt wel dat het daardoor ook één van mijn lievelingskoekjes geworden zijn. Mijn oma zelf was overigens ook nogal een kletskop. Ze kwam vaak te laat omdat weer eens ‘door iemand aan de praat was gehouden’. Een echte gezellige oma dus.
Het recept voor kletskoppen is al heel oud. In de 19e eeuw werden ze in België al gebakken. Kletskop is Vlaams voor een “kaalkop”. Dat past wel een beetje bij mijn kapsel 🙂.
Bloem of amandelmeel
Je kunt de koekjes ook met bloem maken, maar ik heb voor de extra amandel-smaak amandelmeel gebruikt. Dat maakt deze kletskoppen ook meteen glutenvrij. Handig voor wie daar rekening mee moet houden.
In plaats van het amandelschaafsel kan je overigens ook pinda’s, of andere soorten noten klein maken. Leuk voor de variatie.
Meer recepten
Vind je deze amandel kletskoppen lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere bak recepten op Eetman. Bijvoorbeeld deze heerlijke kokoskoekjes.