Alleen een hoofdgerecht is soms niet genoeg. Zeker als je lekker uitgebreid of voor wat meer personen gaat koken. De oplossing: een van de vele vegetarische bijgerechten eetman.nl.
Omdat er inmiddels flink wat bijgerechten mijn blog staan, heb ik ze allemaal op deze pagina gezet. Ik heb ze voor het gemak voor je opgedeeld in 3 groepen:
- Meest gemaakte bijgerechten
- Bijzondere bijgerechten
- Alle bijgerechten, op alfabet gesorteerd
Meest gemaakte bijgerechten
Het ene recept kook ik vaker dan het andere. Meestal zijn dat de makkelijke en toch heel smakelijke recepten. Of gewoon omdat echt iedereen hier in huis ze heerlijk vindt. Dit zijn de door mij meest gemaakte vegetarische bijgerechten:
- Aardappelen met rozemarijn uit de oven – Gebakken aardappelen maar dan anders. Een belangrijk voordeel: je hoeft de aardappelen niet eens te schillen 😁.
- Verse patat – Per ongeluk teveel aardappels gekocht of gewoon lekkere trek. Zelf gemaakte patat is gewoon net wat leuker dan kant en klaar.
- Knoflooksaus – Op basis van slasaus, knoflook en wat standaard kruiden, die je altijd in huis hebt, maak je al een lekkere knoflooksaus.
- Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui – Een heel relaxed gerecht op om je gemak te koken. Boordevol groenten.
- Appelmoes – Appelmoes maken is echt ongelofelijk simpel. Met dit recept heb je in 15 minuten lekkere zelfgemaakte appelmoes op tafel staan!
Bijzondere bijgerechten
Sommige recepten springen er uit, als we net wat meer tijd hebben om te koken. Ze zijn net wat meer werk of je hebt er net wat meer bijzondere ingrediënten voor nodig. Ik maak ze graag in het weekend bijvoorbeeld. Dit zijn voor mij de allerlekkerste vegetarische bijgerechten:
- Rode biet met pecannoten – Een makkelijk bijgerecht dat heerlijk is met wat salade en knoflookbrood.
- Falafel met dip saus – Een soort bitterballen maar dan van falafel. Lekker gekruid en een fris sausje er bij.
- Portobello hamburgers – De favoriete vegetarische hamburgers van mijn vriendin. Die maak ik dus ook regelmatig.
- Stoofperen uit de slowcooker – Niet heel moeilijk, maar je moet het wel op tijd aanzetten. En dan heb je zo’n lekker klassiek bijgerecht klaar.
- Spruitjes bakken met walnoten en rozijnen – Hou je van spruiten? Spruitjes bakken met walnoten en rozijnen maakt ze nog lekkerder!
Alle vegetarische bijgerechten
Er staat intussen zoveel dat ik lekker vind op Eetman.nl. Ik vond het echt heel moeilijk om mijn favorieten te kiezen. Heb je een favoriet soort eten? Oosters, Italiaans, lekker met tortilla’s of taco’s? Hier onder staan alle vegetarische bijgerechten per gegroepeerd voor barbecue recepten en alle overige bijgerechten.
Barbecue
- Falafel BBQ spiesen met knoflooksaus
- Gegrilde courgette van de BBQ
- Groentespiesen voor op de barbecue
Overige vegetarische bijgerechten
- Aardappelpuree
- Aardappelen met rozemarijn uit de oven
- Appelmoes
- Broodje hamburger met ei en champignons
- Broodje hamburger met pindasaus
- Caponata uit Italie
- Cheeseburger
- Courgette in bladerdeeg met feta
- Courgette met zoete paprika en halloumi
- Couscous met groenten en saffraan
- Falafel met dip saus
- Gegrild knoflookbrood
- Gegrilde bonen en groenten uit de AirFryer
- Gekruide aardappels uit de Airfryer
- Gerookte courgette rolletjes
- Gesmoorde venkel in witte wijn
- Gevulde paprika’s met courgette, ui en tomaten
- Groente-ei pannenkoekjes
- Kerriesaus maken
- Knoflooksaus zelf maken
- Lasagne courgette rolletjes
- Paddestoelen met roerbakgroenten
- Patat vers maken
- Prei in bladerdeeg met bieslooksaus
- Peren uit de oven
- Portobello hamburgers
- Portobello met noten
- Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui
- Rode biet met pecannoten
- Rösti met kaas en ui
- Spruitjes bakken met walnoten en rozijnen
- Stoofperen uit de slowcooker
- Teriyaki gebakken bloemkool
- Zoete aardappel friet
- Zuurkool bakken