Home » Recepten » Bijgerechten

Alleen een hoofdgerecht is soms niet genoeg. Zeker als je lekker uitgebreid of voor wat meer personen gaat koken. De oplossing: een van de vele vegetarische bijgerechten eetman.nl.

Omdat er inmiddels flink wat bijgerechten mijn blog staan, heb ik ze allemaal op deze pagina gezet. Ik heb ze voor het gemak voor je opgedeeld in 3 groepen:

Meest gemaakte bijgerechten

Het ene recept kook ik vaker dan het andere. Meestal zijn dat de makkelijke en toch heel smakelijke recepten. Of gewoon omdat echt iedereen hier in huis ze heerlijk vindt. Dit zijn de door mij meest gemaakte vegetarische bijgerechten:

  • Aardappelen met rozemarijn uit de oven – Gebakken aardappelen maar dan anders. Een belangrijk voordeel: je hoeft de aardappelen niet eens te schillen 😁.
  • Verse patat – Per ongeluk teveel aardappels gekocht of gewoon lekkere trek. Zelf gemaakte patat is gewoon net wat leuker dan kant en klaar.
  • Knoflooksaus – Op basis van slasaus, knoflook en wat standaard kruiden, die je altijd in huis hebt, maak je al een lekkere knoflooksaus.
  • Ratatouille met courgette, aubergine, tomaat en ui – Een heel relaxed gerecht op om je gemak te koken. Boordevol groenten.
  • Appelmoes – Appelmoes maken is echt ongelofelijk simpel. Met dit recept heb je in 15 minuten lekkere zelfgemaakte appelmoes op tafel staan!
Aardappelen met rozemarijn uit de oven recept 950x500

Bijzondere bijgerechten

Sommige recepten springen er uit, als we net wat meer tijd hebben om te koken. Ze zijn net wat meer werk of je hebt er net wat meer bijzondere ingrediënten voor nodig. Ik maak ze graag in het weekend bijvoorbeeld. Dit zijn voor mij de allerlekkerste vegetarische bijgerechten:

Stoofperen uit de slowcooker recept dec 2021 950x500

Alle vegetarische bijgerechten

Er staat intussen zoveel dat ik lekker vind op Eetman.nl. Ik vond het echt heel moeilijk om mijn favorieten te kiezen. Heb je een favoriet soort eten? Oosters, Italiaans, lekker met tortilla’s of taco’s? Hier onder staan alle vegetarische bijgerechten per gegroepeerd voor barbecue recepten en alle overige bijgerechten.

Barbecue

Overige vegetarische bijgerechten

Vegetarische bijgerechten - Verse patat 800x800
Verse patat

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen