Met dit recept maak je lekkere gegratineerde rode biet met pecannoten. Een makkelijk bijgerecht dat heerlijk is met wat salade en knoflookbrood.
Naar het receptGekookt zijn rode bieten al lekker, maar in dit recept worden de rode bieten gegratineerd met kaas en pecannoten. Gratineren is natuurlijk helemaal niet moeilijk en met de kaas en pecannoten erbij, worden de rode bieten net wat bijzonderder.
Het oorspronkelijke recept van deze gegratineerde rode biet komt van ah.nl. Helaas gingen mijn kinderen klagen over een deel van de ingrediënten. Toen heb ik het maar aangepast als compromis. Sowieso moet je recepten ook niet te serieus nemen. Je kan ze prima een aanpassen naar eigen smaak. Speel gewoon een beetje met de hoeveelheden en ingrediënten. Vaak is het resultaat prima.
Verse rode bieten?
Dit recept kookte ik voor het eerst, toen ik een keer rode biet uit mijn vierkante meter tuintje had geoogst. Rode biet is namelijk zo’n groente die je perfect zelf kan laten groeien in je eigen tuin. Dan eet je pas echt super verse groente.
Heb je verse bieten? Was in dat geval 500 gram verse rode bieten schoon. Kook ze daarna in ongeveer 30 minuten, tot ze zacht zijn. Prik er eventueel met een vork in om dat te testen. Laat dan de bieten even afkoelen. Daarna kan je het schilletje verwijderen.
Meer recepten
Vind je de gegratineerde rode biet met pecannoten en kaas lekker? Dan zoek je vast nog wel meer lekkere recepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische bijgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Kijk dan eens naar de tips voor lekker vegetarisch koken.