Home » Drinken » Milkshakes » Espresso karamel milkshake

Ben je fan van milkshakes? Dan moet je zeker deze heerlijke espresso karamel milkshake eens proeven. De combinatie van koffiesmaak en karamelsmaak is gewoon super lekker en dat maakt dit een perfecte shake! Gelukkig is hij ook makkelijk te maken, zeker met dit recept.

Ik ben nogal een fan van milkshakes en koop die dan ook regelmatig bij de McDonald’s. Maar net zo vaak maak ik ze gewoon zelf thuis in de blender. Helemaal naar mijn eigen smaak en met veel meer variatie. Deze keer had ik zin om eens een milkshake te maken met die lekkere smaak van espresso-koffie erin.

Om de milkshake niet te bitter te maken deed ik er ook zoete karamel dessertsaus in. Dat past heel goed bij de smaak van de espresso. Samen is het eigenlijk een soort “ijskoffie, maar dan beter”. De milkshake heeft nog meer smaak. Mijn hele gezin werd er blij van, zeker met slagroom en wat cacaopoeder erop. Die is optioneel, maar ik zou het er zeker bij doen 😋.

Espressomachines van Welhof

Voor dit recept heb je natuurlijk een goede koffiemachine nodig waarmee je de espresso kan maken. Omdat ik nogal een espresso-fan ben heb ik een fijne machine die zelf de bonen maalt. Er worden hier heel wat kopjes espresso gedronken. Je zou haast zeggen dat dit het belangrijkste apparaat in mijn huis is!

Heb je nog geen espressoapparaat? Of zoek je een ander apparaat voor in de keuken? Kijk dan eens in het uitgebreide assortiment aan keukenapparatuur van Welhof. Het leuke van Welhof is dat je er niet alleen nieuwe apparaten kan kopen. Je vindt er ook veel refurbished, of licht beschadigde artikelen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu!

Ingrediënten

Voor 3 grote glazen (750 milliliter):

 • 2 koppen kop afgekoelde espresso (140 milliliter)
 • 200 milliliter volle melk
 • 120 milliliter karamel dessertsaus
 • 0,5 liter vanille-ijs (250 gram)

Optioneel:

 • 200 milliliter slagroom
 • 1 eetlepel suiker
 • beetje cacaopoeder

Ook nodig:

 • espressomachine
 • blender
 • mixer of garde

Espresso karamel milkshake recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze milkshake met espresso maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Espresso karamel milkshake maken

Benodigde tijd: 10 minuten

Zo maak je deze milkshake:

 1. Vooraf: espresso af laten koelen

  Maak minimaal 20 minuten van tevoren 2 koppen espresso (ongeveer 140 milliliter). Laat de espresso helemaal koud worden. Als je genoeg tijd hebt dan zet je de espresso ook nog even in de koelkast.

 2. Optioneel: slagroom maken

  Doe 200 milliliter slagroom in een kom. Voeg 1 eetlepel suiker toe. Klop deze met een mixer of garde tot een stevige slagroom.

 3. Espresso, melk, karamel dessertsaus

  Pak de kan van de blender. Doe er de espresso, 200 milliliter volle melk en 120 milliliter karamel dessertsaus in.

 4. Vanille-ijs erbij

  Schep tenslotte 500 milliliter (250 gram) vanille-ijs in de blenderkan.

 5. 1 minuut blenden

  Zet de blender aan op de hoogste stand. Laat hem 1 minuut de milkshake mixen.

 6. Serveren

  Verdeel de espresso karamel milkshake over de glazen en steek er een rietje bij. Als je ook slagroom hebt gemaak, dan verdeel je die er ook over. Strooi eventueel (door een zeef) ook wat cacaopoeder over de slagroom.

Espresso karamel milkshake recept 800x800
Espresso karamel milkshake

Meer milkshake recepten

Vind je deze espresso karamel milkshake lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere lekkere milkshake recepten op dit blog. Of kijk eens naar het recept voor ijskoffie met ahornsiroop, daar wordt je zeker ook blij van.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.