Home » Recepten » Soeprecepten

Mijn favoriete voorgerecht moet haast wel soep zijn. Tenminste als je naar de recepten op mijn blog kijkt. Het zijn natuurlijk allemaal vegetarische soeprecepten, want dat is alles op eetman.nl. Wij eten eigenlijk ook heel vaak soep als hoofdgerecht. Samen met stokbrood en roomboter of kruidenboter erbij.

Zoals je ziet zijn we hier in huis in ieder geval gek op soep. We maken er soms extra veel van en vriezen dan een deel in voor een drukke dag. Met een stokbrood er bij is het voorgerecht dan plotseling een hoofdgerecht geworden! Ik kan het je aanraden.

Wat we ook vaak doen: hele grote pannen soep in een keer maken. Dan vriezen we alles dat over is in losse porties in. Lekker makkelijk, want we hebben niet altijd veel tijd om te koken. Of we zijn gewoon lui. Voor even soep ontdooien is dan altijd wel wel genoeg energie.

Hieronder vind je eerst mijn top 5 van favoriete soeprecepten. Daarmee kan je volgens mij zeker niet verkeerd gaan. Wat verder op de pagina vind je alle recepten voor soep op alfabetische volgorde. Succes met kiezen!

Top 5 Favoriete soepen

Ik mag natuurlijk niet voor je kiezen, maar natuurlijk heb ik ook mijn favoriete soeprecepten die ik net wat vaker maak dan andere. Dus daarom even een lijst met mijn Top 5 favorieten. Op willekeurige volgorde overigens.

Erwtensoep met geroerbakte groenten

Deze vegetarische erwtensoep met geroerbakte groenten is eigenlijk meer een hoofdgerecht dan een voorgerecht natuurlijk. Toch mag de meest Nederlandse soep natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Er gaat zoveel zoveel lekkers in, dat je de rookworst niet zal missen.

Vegetarische erwtensoep met geroerbakte groenten recept donker dec 2021 950x500

Tomatensoep met pesto en mascarpone

Ik kon uit maar liefst drie verschillende soorten tomatensoep kiezen voor deze lijst. Deze tomatensoep met pesto en mascarpone heb ik gekozen omdat ik hem de meest bijzondere vindt. Hij is lekker romig, snel klaar en ruikt heerlijk!

vegetarische soeprecepten - Tomatensoep 1

Heldere champignonsoep met knoflook en tijm

Ik zou kunnen zeggen dat deze soep een echte familieklassieker is. Een mooie heldere champignonsoep met knoflook en tijm, die wij echt heel vaak maken. Ook met deze soep ben je weer zo klaar en hij ziet er juist heel chique uit.

Heldere champignonsoep met knoflook en tijm recept nov 2019 950x500

Kruidige pompoensoep met wortel en ui

Als je deze soep nog niet geproefd hebt, dan zou ik zeggen: je weet niet wat je mist. Deze kruidige pompoensoep met wortel en ui heb ik zelfs eens voor al mijn collega’s tijdens een vegetarische lunch gekookt. Dan snap je wel dat ik er veel vertrouwen in heb dat hij erg lekker is.

Kruidige pompoensoep met wortel en ui recept Uitgelicht

Uiensoep met port

Mij doet het altijd aan vroeger denken. Uit eten en dan nam je zo’n heerlijke uiensoep met zo’n stokbrood en gegratineerde kaas erin. Deze uiensoep met port is dat allemaal. Kook hem en reis in gedachten terug naar de seventies!

Uiensoep met port recept feb 2020 950x500

Vegetarische soeprecepten

Nu zegt de top vijf natuurlijk maar weinig over de overige soepen. Ik eet ze eigenlijk allemaal graag. Hieronder staan alle vegetarische soeprecepten op alfabetische volgorde:

Klaar met het uitzoeken van een soeprecept en ga je uitgebreid koken? Dan kan je verder met het kiezen van een lekker vegetarisch hoofdgerecht, bijgerecht of nagerecht. Dan ben je echt helemaal klaar voor je diner!

Vegetarische erwtensoep met geroerbakte groenten recept donker dec 2021 800x800
Vegetarische erwtensoep met geroerbakte groenten

Andere voorgerechten

Soep is wat mij betreft een perfect voorgerecht. Maar er is natuurlijk meer mogelijk om je diner mee te beginnen. Zoek je een ander soort voorgerecht, kijk dan op de pagina met alle voorgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen