Wil je een keer een wat andere soep dan anders maken? Maak dan een keer Pindasoep met nasi groenten. Ook deze soep is niet moeilijk om te maken en toch erg lekker, dus zeker de moeite waard.

Ik begon met een recept van AH.nl voor Indische pindasoep, maar dat was niet vegetarisch. Ik heb het dus een beetje aan moeten passen. De kip verving ik door champignons en gewone ‘Hollandse’ soepgroenten leken me niet zo lekker, dus koos ik voor nasi groenten.

Naar vers citroengras moest ik ook lang zoeken, en uiteindelijk is me dat ook niet gelukt. Gelukkig bestaat het ook in een gedroogde variant, die wat mij betreft ook prima is. Het gedroogde citroengras heb ik dus in het recept gebruikt.

Tip: citroengras moet je verwijderen. Best lastig als je de wat grovere gedroogde citroengras gebruikt. Daarom kan je het in een thee ei doen. Dan haal je het er aan het einde makkelijk uit.

Ingrediënten

Pindasoep voor 8 personen:

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 liter heet water
  • 3 paddenstoelen bouillonblokjes
  • 250 gram nasi groente (of bami groente)
  • 2 theelepels gedroogd citroengras
  • 400 gram champignons
  • 6 eetlepel pindakaas
  • 3 eetlepel ketjap manis
  • 3 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • sap van 0,5 citroen
  • 1 rode peper (als die al niet bij de nasi groente zit)

Pindasoep met nasi groenten recept

Benodigde tijd: 1 uur.

Zo maak je de pindasoep:

  1. Ui, knoflook, gember en rode peper snijden

    Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Schrap met een klein theelepeltje de ‘schil’ van de gember af en snij de gember dan fijn. Verwijder de zaden uit de rode peper en snij hem dan fijn. Bewaar een klein beetje van de rode peper als garnering. Zet deze groenten even samen apart.

  2. Champignons snijden

    Borstel de champignons schoon en snij ze in grove stukken.

  3. Champignons bakken

    Verhit de zonnebloemolie in een soeppan. Bak de champignons 4 minuten.

  4. Ui, knoflook, rode peper, sambal en gember toevoegen

    Voeg dan de ui, knoflook, rode peper, sambal en de gember toe en bak die nog 2 minuten mee.

  5. Nasi groenten toevoegen

    Voeg dan de nasi groente toe en bak ook die nog 2 minuten mee.

  6. Heet water en bouillonblokjes toevoegen

    Voeg dan het hete water en de bouillonblokjes toe.

  7. Citroengras toevoegen

    Doe de gedroogde citroengras in een thee ei en leg dat in de soep.

  8. 30 minuten koken

    Beng het water aan de kook en laat het de soep 30 minuten zachtjes koken.

  9. Pindakaas, ketjap en koriander toevoegen

    Meng intussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun het met een paar eetlepels bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindasaus door de bouillon.

  10. Citroengras verwijderen

    Verwijder voor het serveren het citroengras.

Serveer de soep met de rest van de rode peper als garnering.

Pindasoep met nasi groenten recept

Meer recepten

Vind je de pindasoep met nasi groenten lekker? Zoek je meer soeprecepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische soeprecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen