Wil je een keer een wat andere soep dan anders maken? Maak dan een keer Pindasoep met nasi groenten. Ook deze soep is niet moeilijk om te maken en toch erg lekker, dus zeker de moeite waard.

Ik begon met een recept van AH.nl voor Indische pindasoep, maar dat was niet vegetarisch. Ik heb het dus een beetje aan moeten passen. De kip verving ik door champignons en gewone ‘Hollandse’ soepgroenten leken me niet zo lekker, dus koos ik voor nasi groenten.

Naar vers citroengras moest ik ook lang zoeken, en uiteindelijk is me dat ook niet gelukt. Gelukkig bestaat het ook in een gedroogde variant, die wat mij betreft ook prima is. Het gedroogde citroengras heb ik dus in het recept gebruikt.

Tip: citroengras moet je verwijderen. Best lastig als je de wat grovere gedroogde citroengras gebruikt. Daarom kan je het in een thee ei doen. Dan haal je het er aan het einde makkelijk uit.

Pindasoep met nasi groenten recept

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 liter kraanwater
  • 3 paddestoelen-bouillontabletten
  • 250 gr nasi bami groente
  • 2 theelepels gedroogd citroengras
  • 400 gr champignons
  • 6 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis
  • 3 tl Ketoembar gemalen koriander
  • Sap van 0,5 citroen
  • 1 rode peper (als die al niet bij de nasi bami groente zit)

Garnering

  • Rode peper

Pindasoep met nasi groenten bereiden

Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Schrap met een klein theelepeltje de ‘schil’ van de gember af en snij de gember dan fijn. Verwijder de zaden uit de rode peper en snij hem dan fijn. Bewaar een klein beetje van de rode peper als garnering. Zet deze groenten even samen apart.

Borstel de champignons schoon en snij ze in grove stukken.

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan. Bak de champignons 4 minuten.

Voeg dan de ui, knoflook, rode peper, sambal en de gember toe en bak die nog 2 minuten mee.

Voeg dan de nasi bami groente toe en bak ook die nog 2 minuten mee.

Voeg dan het water en de bouillontabletten toe.

Doe de gedroogde citroengras in een thee ei en leg dat in de soep.

Beng het water aan de kook en laat het de soep 30 minuten zachtjes koken.

Meng intussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun het met een paar eetlepels bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindasaus door de bouillon.

Pers een halve citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap.

Verwijder voor het serveren het citroengras.

Serveer de soep met de rest van de rode peper als garnering.

Meer recepten

Vond je de Pindasoep met nasi groenten lekker? Zoek je meer soep recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische voorgerechten.

(Visited 25 times, 1 visits today)