0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Soeprecepten » Pindasoep met nasi groenten

Wil je een keer een wat andere soep dan anders maken? Maak dan deze Pindasoep met nasi groenten. Ook deze soep is niet moeilijk om te maken en toch erg lekker.

Naar het recept

Ik begon met een recept van AH.nl voor Indische pindasoep, maar dat was niet vegetarisch. Ik heb het dus een beetje aan moeten passen. De kip verving ik door champignons en gewone ‘Hollandse’ soepgroenten leken me niet zo lekker, dus koos ik voor nasi groenten.

Citroengras

Vers citroengras is niet in alle winkels te koop. Gelukkig bestaat citroengras ook in een gedroogde variant, die wat mij betreft ook prima is. Het gedroogde citroengras heb ik dus in het recept gebruikt.

Tip: de citroengras moet je na het koken uit de soep verwijderen. Best lastig als je de wat grovere gedroogde citroengras gebruikt. Daarom kan je het in een thee-ei doen. Dan haal je het er aan het einde makkelijk uit.

Pindasoep met nasi groenten

0.0 van 0 stem
Course: Recepten, Soeprecepten
Porties

8

borden
Totale tijd

1

uur 

Wil je een keer een wat andere soep eten? Maak dan deze pindasoep met nasi groenten. Een makkelijk en erg lekker recept.

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 3 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • 5 eetlepels zonnebloemolie

  • 2 theelepels sambal oelek

  • 3 paddenstoelenbouillon-blokjes

  • 250 gram nasi of bami groente

  • 1 rode peper (als die al niet bij de nasi groente zit)

  • 2 theelepels gedroogd citroengras

  • 400 gram champignons

  • 175 gram pindakaas

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 3 theelepels gemalen koriander

  • 0,5 citroen voor het sap

  • Ook nodig
  • 1 liter heet water

Recept

  • Ui, knoflook, gember en rode peper snijden
    Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Schrap met een klein theelepeltje de ‘schil’ van de gember af en snij de gember dan fijn. Verwijder de zaden uit de rode peper en snij hem dan fijn. Bewaar een klein beetje van de rode peper als garnering. Zet deze groenten even samen apart.
  • Champignons snijden
    Borstel de champignons schoon en snij ze in grove stukken.
  • Champignons bakken
    Verhit de zonnebloemolie in een soeppan. Bak de champignons 4 minuten.
  • Ui, knoflook, rode peper en gember toevoegen
    Voeg dan de ui, knoflook, rode peper en de gember toe en bak die nog 2 minuten mee.
  • Nasi groenten toevoegen
    Voeg dan de nasi groente toe en bak ook die nog 2 minuten mee.
  • Heet water en bouillonblokjes toevoegen
    Voeg dan het hete water en de paddenstoelenbouillon-blokjes toe.
  • Citroengras toevoegen
    Doe de gedroogde citroengras in een thee-ei en leg dat in de soep.
  • 30 minuten koken
    Breng het water aan de kook en laat het de soep 30 minuten zachtjes koken.
  • Pindakaas, ketjap, koriander en sambal mengen
    Meng intussen de pindakaas, de ketjap, de koriander en de sambal in een kom. Verdun het met een paar eetlepels water totdat het mengsel de dikte van een saus heeft.
  • Pindasaus door de bouillon
    Haal het thee-ei met citroengras uit de bouillon. Roer dan de pindasaus door de bouillon.
  • Op smaak maken met citroensap
    Pers een halve citroen uit. Voeg naar smaak het citroensap door de pindasoep. Serveer de soep met de rest van de rode peper als garnering.

Recept video

Meer recepten

Vind je de pindasoep met nasi groenten lekker? Zoek je meer soeprecepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische soeprecepten.

Pindasoep met nasi groenten recept apr 2021 800x800
Pindasoep met nasi groenten

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen