Wil je een keer een wat andere soep dan anders maken? Maak dan deze Pindasoep met nasi groenten. Ook deze soep is niet moeilijk om te maken en toch erg lekker.
Ik begon met een recept van AH.nl voor Indische pindasoep, maar dat was niet vegetarisch. Ik heb het dus een beetje aan moeten passen. De kip verving ik door champignons en gewone ‘Hollandse’ soepgroenten leken me niet zo lekker, dus koos ik voor nasi groenten.
Naar vers citroengras moest ik lang zoeken. Uiteindelijk is me dat ook niet gelukt. Gelukkig bestaat citroengras ook in een gedroogde variant, die wat mij betreft ook prima is. Het gedroogde citroengras heb ik dus in het recept gebruikt.
Tip: de citroengras moet je na het koken uit de soep verwijderen. Best lastig als je de wat grovere gedroogde citroengras gebruikt. Daarom kan je het in een thee-ei doen. Dan haal je het er aan het einde makkelijk uit.
Ingrediënten
Pindasoep voor 8 personen:
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 centimeter verse gember
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 liter heet water
- 3 paddenstoelenbouillon-blokjes
- 250 gram nasi groente (of bami groente)
- 2 theelepels gedroogd citroengras
- 400 gram champignons
- 175 gram pindakaas (6 eetlepels)
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 theelepels gemalen koriander
- sap van 0,5 citroen
- 1 rode peper (als die al niet bij de nasi groente zit)
Pindasoep met nasi groenten recept
In deze video zie je hoe je de pindasoep maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Pindasoep met nasi groenten maken
Benodigde tijd: 1 uur
Zo maak je deze pindasoep:
- Ui, knoflook, gember en rode peper snijden
Snipper de ui. Snij de knoflook fijn. Schrap met een klein theelepeltje de ‘schil’ van de gember af en snij de gember dan fijn. Verwijder de zaden uit de rode peper en snij hem dan fijn. Bewaar een klein beetje van de rode peper als garnering. Zet deze groenten even samen apart.
- Champignons snijden
Borstel de champignons schoon en snij ze in grove stukken.
- Champignons bakken
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan. Bak de champignons 4 minuten.
- Ui, knoflook, rode peper en gember toevoegen
Voeg dan de ui, knoflook, rode peper en de gember toe en bak die nog 2 minuten mee.
- Nasi groenten toevoegen
Voeg dan de nasi groente toe en bak ook die nog 2 minuten mee.
- Heet water en bouillonblokjes toevoegen
Voeg dan het hete water en de paddenstoelenbouillon-blokjes toe.
- Citroengras toevoegen
Doe de gedroogde citroengras in een thee-ei en leg dat in de soep.
- 30 minuten koken
Beng het water aan de kook en laat het de soep 30 minuten zachtjes koken.
- Pindakaas, ketjap, koriander en sambal mengen
Meng intussen de pindakaas, de ketjap, de koriander en de sambal in een kom. Verdun het met een paar eetlepels water totdat het mengsel de dikte van een saus heeft.
- Pindasaus door de bouillon
Haal het thee-ei met citroengras uit de bouillon. Roer dan de pindasaus door de bouillon.
- Op smaak maken met citroensap
Pers een halve citroen uit. Voeg naar smaak het citroensap door de pindasoep.
Serveer de soep met de rest van de rode peper als garnering.

Meer recepten
Vind je de pindasoep met nasi groenten lekker? Zoek je meer soeprecepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische soeprecepten.