Home » Recepten » Snacks en gebak » Komkommertoast met peper en kaasspread. Lekker op de borrelplank

Zoek je een lekkere en gezonde snack voor bij de borrel? Deze komkommertoast met peper en kaasspread smaakt fris en is licht pittig. Je maakt hem makkelijk zelf.

Wil je lekkere hapjes op tafel zetten, dan is de kans groot dat het niet allemaal even gezond is. Met deze snack zit je wat dat betreft wel goed. Als ‘toast’ koos ik voor plakjes komkommen, die het gerecht een hele frisse smaak geven.

Voor op de komkommer mengde ik zuivelspread, pappadew pepers, radijsjes, wat knoflook, geraspte kaas, kurkuma en peper. Een hele lekker frisse, smaakvolle spread die perfect bij de komkommer past.

Food and Wood

Heb je een keer geen zin of tijd om zelf de borrel te verzorgen. Geen probleem. Voor dit artikel werkte ik samen met Food and Wood. Zij wonnen de Algemeen Dagblad borrelplankentest van 2020 met een score van 9,3. Bij hen bestel je de dus de lekkerste borrelplanken.

Wil je vega of vegan? Dan geef je dat bij de bestelling aan. Wil je korting? Voer dan bij de bestelling de code EETMAN10 in, voor een korting van 10% op een bestelling boven de €40.

Ingredienten

Voor circa 40 stuks:

  • 1 komkommer
  • 8 pappadew zoet-pikante pepers
  • 2 radijsjes
  • 200 gram zuivel spread
  • 1 teen knoflook
  • 40 gram extra belegen kaas
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • peper naar smaak

Ook nodig:

  • spuitzak

Komkommertoast met peper en kaasspread recept

In deze video zie je hoe je zelf deze lekkere snack met peper en kaasspread maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Komkommertoast met peper en kaasspread maken

Benodigde tijd: 15 minuten.

Zo maak je de toast met peper en kaasspread:

  1. Pappadew pepers uit laten lekken

    Haal de pappadew pepers uit de pot en laat ze dan uitlekken in een zeef.

  2. Doe zuivelspread in een kom

    Pak een kom en doe daarin de zuivelspread.

  3. Rasp de kaas

    Rasp de kaas en doe hem dan in de kom met zuivelspread.

  4. Rasp de radijsjes

    Haal de steelaanzet van de radijsjes. Rasp ze en voeg ze dan toe aan de kom.

  5. Knoflook en kurkuma erbij

    Pers het knoflookteentje uit en doe het bij de kom. Doe ook de kurkuma erbij.

  6. Pappadew tot moes snijden

    Snij de pappadew pepers zo klein als mogelijk, zodat het straks de spuitzak niet blokkeert. Doe ook de pepers dan bij de kom.

  7. Peper naar smaak erbij

    Meng alle ingrediënten in de kom met een vork door elkaar. Proef dan en voeg naar smaak zwarte peper toe.

  8. Komkommer snijden

    Snij de komkommer in plakjes van ongeveer 4 millimeter dik.

  9. Peper en kaasspread erop

    Doe de grootste spuitmond op de spuitzak. Vul hem met de peper en kaasspread. Spuit op elke plak komkommer wat spread. Heb je geen spuitzak, dan gebruik je gewoon een theelepel.

Komkommertoast met peper en kaasspread vierkant
Komkommertoast met peper en kaasspread

Meer recepten

Vind je deze komkommertoast met peper en kaasspread lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere lekkere hapjes op eetman. Kijk dan eens op de pagina met alle vegetarische snacks.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen