Heb je zin in een heerlijke geroosterde groentetaart met aubergine, paprika, ui, zoete aardappel en fetakaas? Met dit makkelijke vegetarische recept maak je hem.
Naar het receptMet het uiterlijk zit het wel goed bij deze geroosterde groentetaart. Als je hem op tafel zet, krijgt iedereen spontaan honger. En terecht: hij is ook hartstikke lekker. De aubergine, paprika, ui en zoete aardappel rooster je eerst in de oven. Daarna gebruik je die als vulling voor je vegetarische geroosterde groentetaart.
Het werk valt wel mee, maar begin op tijd: het snijden van de groenten, het roosteren van de groenten en tenslotte het bakken kost al snel een uur of twee. Voordeel is wel dat je de laatste 40 minuten je niets hoeft te doen. Dat kan je mooi gebruiken voor eventuele andere gerechten die je wil koken.
De basis van onderstaande taart vond ik op Libelle.nl, maar ik ben natuurlijk weer een beetje eigenwijs geweest. Hij is best wel anders geworden. Het recept voor mijn geroosterde groentetaart staat dan ook hieronder
Meer ovengerechten
Als je de geroosterde groentetaart een lekker gerecht vindt, dan vind je dit vast ook lekkere vegetarische gerechten:
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.