Heb je zin in een heerlijke geroosterde groentetaart met aubergine, paprika, ui, zoete aardappel en fetakaas? Met dit makkelijke vegetarische recept maak je hem.
Met het uiterlijk zit het wel goed bij deze geroosterde groentetaart. Als je hem op tafel zet, krijgt iedereen spontaan honger. En terecht: hij is ook hartstikke lekker. De aubergine, paprika, ui en zoete aardappel rooster je eerst in de oven. Daarna gebruik je die als vulling voor je vegetarische geroosterde groentetaart.
Het werk valt wel mee, maar begin op tijd: het snijden van de groenten, het roosteren van de groenten en tenslotte het bakken kost al snel een uur of twee. Voordeel is wel dat je de laatste 40 minuten je niets hoeft te doen. Dat kan je mooi gebruiken voor eventuele andere gerechten die je wil koken.
De basis van onderstaande taart vond ik op Libelle.nl, maar ik ben natuurlijk weer een beetje eigenwijs geweest. Hij is best wel anders geworden. Het recept voor mijn geroosterde groentetaart staat dan ook hieronder.
Ingrediënten
Groentetaart voor 4-6 personen:
- 1 aubergine
- 2 uien
- 4 paprika’s
- 1 zoete aardappel
- 6 eetlepels olijfolie + wat om de vorm in te vetten
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels paprikapoeder
- zout
- vers gemalen peper
- ongeveer 8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
- 3 eetlepels paneermeel
- 200 gram fetakaas
- 3 eieren
- 125 gram crème fraîche
- 75 milliliter kookroom
Geroosterde groentetaart recept
In deze video zie je hoe je deze groentetaart met aubergine, paprika, ui en feta maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Geroosterde groentetaart maken
Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten
Zo maak je de geroosterde groentetaart
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Ui, zoete aardappel, paprika en aubergine snijden
Snij de uien in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ze in stukjes. Snij tenslotte ook de aubergine in blokjes. Pak twee flinke ovenschalen. Verdeel alle gesneden groenten over de schalen.
- Olijfolie, tijm en paprikapoeder toevoegen
Verdeel de olijfolie, de tijm en het paprikapoeder over de ovenschalen. Schep het geheel goed om.
- 30 minuten op 225 graden roosteren
Rooster het groentemengsel 30 minuten in de oven. Schep het tussendoor na 10 en 20 minuten om.
- Ontdooi de bladerdeeg
Ontdooi intussen de plakjes bladerdeeg.
- Meng eieren, crème fraîche, melk, zout en peper
Meng de eieren, de crème fraîche, de kookroom, wat zout en vers gemalen peper. Klop het eiermengsel goed los.
- Bekleed de vorm
Vet ook alvast de springvorm met wat olijfolie in. Bekleed daarna de springvorm met de bladerdeeg. Zorg dat de plakjes wat overlappen en druk ze daar waar ze overlappen goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi daarna het paneermeel over de bodem.
- Groenten en feta mengen
Als de groenten klaar zijn, haal je ze uit de oven. Snij nu de feta in brokjes. Schep die door de groenten heen.
- Vul de vorm
Vul nu de vorm met het groenten en feta mengsel. Schenk daarna het eiermengsel er overheen.
- Groentetaart op 200 graden bakken
Zet de oven wat lager, naar 200 graden. Bak de geroosterde groentetaart in ongeveer 40 minuten in de oven. Let vooral op dat de groenten niet verbranden.

Meer oven gerechten
Als je de geroosterde groentetaart een lekker gerecht vindt, dan vind je dit vast ook lekkere vegetarische gerechten:
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.