Lekker kruidige pakketjes van courgette in bladerdeeg met feta kan je prima zelf maken. Met dit recept maak je groenten eten echt feestelijk!

Deze keer een recept voor courgette in bladerdeeg. Ook dit recept begon weer op vakantie in Oostenrijk, waar ik heerlijke groenten in bladerdeeg heb gegeten. Zoiets kan je natuurlijk ook prima thuis maken. In dit geval dus courgette in bladerdeeg.

Afgezien van de courgette, feta en bladerdeeg zullen de meeste mensen alle ingrediënten wel in huis hebben. Dus dan zet je weer lekker makkelijk een leuk vegetarisch gerecht op tafel. Let op: het recept is een bijgerecht, dus je zal er wat bij moeten maken voor een volledige maaltijd.

Ik vond dit recept oorspronkelijk op Smulweb. De kruiden en de beschrijving heb ik wat naar mijn eigen zin aangepast.

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 1 courgettes
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak.
  • 200 gram feta
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels olijfolie

Ook nodig:

  • 1 vel bakpapier

Courgette in bladerdeeg recept

Benodigde tijd: 1 uur.

Zo maak je de courgette in bladerdeeg:

  1. Courgette en ui snijden

    Was de courgette en snij hem met de schil en nog omheen in dobbelsteentjes. Snij ook de ui klein.

  2. Groenten bakken

    Doe de olijfolie in een grote koekenpan en laat die warm worden. Roerbak dan de courgette blokjes samen met de uien ongeveer vijf minuten.

  3. Kruiden en knoflook toevoegen

    Voeg de peterselie, basilicum, rozemarijn en kerrie toe. Pers ook de knoflook uit en doe die erbij. Meng alles goed door elkaar.

  4. Ei toevoegen

    Doe dan ook het ei erbij. Blijf door de pan heen roeren, tot het ei hard geworden is. Meng nog naar smaak zout en peper door de vulling. Haal dan de pan van het vuur.

  5. Afkoelen

    Laat de pan even afkoelen voordat je de courgette in bladerdeeg pakketjes gaat maken, anders wordt het bladerdeeg te zacht.

  6. Bladerdeeg ontdooien

    Haal intussen de bladerdeeg uit de vriezer en leg de velletjes los van elkaar zodat ze kunnen ontdooien. Verwijder ook de plastic velletjes van het bladerdeeg.

  7. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor naar 200 graden.

  8. Feta snijden

    Snij de feta in kleine blokjes en roer die vlak voordat je de pakketjes gaat maken, door het groentemengsel.

  9. Pakketjes vouwen

    Schep twee eetlepels groentemengsel op elk velletje bladerdeeg. Vouw de pakketjes dicht en druk de zijkanten goed aan. Je hebt dan een soort buideltjes. Prik met een vork wat gaatjes in elk pakket, zodat de stoom eruit kan ontsnappen tijdens het bakken.

  10. Bakken

    Doe een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de pakketjes groente in bladerdeeg. Bak ze dan in het midden van de oven op 200 graden 30 minuten.

Courgette in bladerdeeg met feta, ui, ei en Italiaanse kruiden recept

Meer recepten

Vind je de Courgette in bladerdeeg met feta lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen