Deze keer een recept voor courgette in bladerdeeg. Ook dit recept begon weer op vakantie in Oostenrijk, waar ik heerlijke groenten in bladerdeeg heb gegeten. Zoiets kan je natuurlijk ook prima thuis maken. In dit geval dus courgette in bladerdeeg. Ik vond dit recept oorspronkelijk op Smulweb. De kruiden en de beschrijving heb ik wat naar mijn eigen zin aangepast.

Afgezien van de courgette, feta en bladerdeeg zullen de meeste mensen alle ingrediënten wel in huis hebben. Dus dan zet je weer lekker makkelijk een leuk vegetarisch gerecht op tafel. Let op: het recept is een bijgerecht, dus je zal er wat bij moeten maken voor een volledige maaltijd.

Courgette in bladerdeeg met feta, ui, ei en Italiaanse kruiden recept

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen:

  • 2 kleine courgettes
  • 2 uitjes
  • 1 ei
  • 1 theelepel Thijm
  • 1 theelepel Peterselie
  • 1 theelepel Oregano
  • 2 theelepels Basilicum
  • 3 theelepels Rozemarijn
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout naar smaak.
  • 1 ons feta
  • Pakje van 10 plakjes bladerdeeg
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 vel bakpapier

Courgette in bladerdeeg recept

Was de courgettes en snij ze met schil en al in dobbelsteentjes. Snij ook de uien klein.

Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en laat die warm worden. Roerbak dan de courgette blokjes samen met de uien.

Doe na ongeveer 5 minuten de kruiden in de pan er bij. Pers ook de knoflook uit en doe die er bij. Meng alles goed door elkaar.

Doe dan ook het ei er bij. Blijf door de pan heen roeren, tot het ei hard geworden is. Haal dan de pan van het vuur.

Laat de pan een afkoelen voordat je de courgette in bladerdeeg pakketjes gaat maken, anders wordt het bladerdeeg te zacht.

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg de velletjes bladerdeeg los van elkaar zodat ze kunnen ontdooien. Verwijder ook de plastic velletjes van het bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snij de feta in kleine blokjes en roer die vlak voordat je de pakketjes gaat maken, door het groentemengsel.

Schep twee eetlepels groentemengsel op elk velletje bladerdeeg. Vouw de pakketjes dicht en druk de zijkanten goed aan. Je hebt dan een soort buideltjes. Prik met mes of een vork wat gaatjes in elk pakket, zodat de stoom er uit kan ontsnappen tijdens het bakken.

Doe een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de pakketjes groente in bladerdeeg. Bak ze dan  in het midden van de over op 225 graden 30 minuten.

Meer recepten

Vind je de Courgette in bladerdeeg met feta lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

(Visited 112 times, 1 visits today)