Home » Recepten » Bijgerechten » Courgette in bladerdeeg met feta

Lekker kruidige pakketjes van courgette in bladerdeeg met feta kan je prima zelf maken. Met dit recept maak je groenten eten echt feestelijk!

Deze keer een recept voor courgette in bladerdeeg. Ook dit recept begon weer op vakantie in Oostenrijk, waar ik heerlijke groenten in bladerdeeg heb gegeten. Zoiets kan je natuurlijk ook prima thuis maken. In dit geval dus courgette in bladerdeeg.

Afgezien van de courgette, feta en bladerdeeg zullen de meeste mensen alle ingrediënten wel in huis hebben. Dus dan zet je weer lekker makkelijk een leuk vegetarisch gerecht op tafel. Let op: het recept is een bijgerecht, dus je zal er wat bij moeten maken voor een volledige maaltijd.

Ingrediënten

Bijgerecht voor 10 stuks:

 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 1 ei
 • 1 theelepel peterselie
 • 2 theelepels basilicum
 • 2 theelepels rozemarijn
 • 1 theelepel kerrie
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout naar smaak.
 • 200 gram feta
 • 10 plakjes bladerdeeg
 • 2 eetlepels olijfolie

Ook nodig:

 • 1 vel bakpapier

Courgette in bladerdeeg recept

In deze film zie je hoe eenvoudig je bladerdeeg-pakketjes met courgette en feta maakt. In de paragraaf na de film lees je het hele recept stap voor stap.

Courgette met feta in bladerdeeg maken

Benodigde tijd: 1 uur

Zo maak je de courgette in bladerdeeg:

 1. Courgette en ui snijden

  Was de 1 courgette en snij hem met de schil en nog omheen in kleine stukjes. Snij ook 1 ui klein.

 2. Groenten bakken

  Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe er 2 eetlepels olijfolie in. Roerbak dan de courgette samen met de uien ongeveer vijf minuten.

 3. Kruiden en knoflook toevoegen

  Voeg de 1 theelel peterselie, 2 theelepels basilicum, 2 theelepels rozemarijn en 1 theelepel kerrie toe. Pers ook 1 teen knoflook uit en doe die erbij. Meng alles goed door elkaar.

 4. Ei toevoegen

  Doe dan ook 1 ei erbij. Blijf door de pan heen roeren, tot het ei hard is. Meng ook naar smaak zout en peper door de vulling. Haal dan de pan van het vuur.

 5. Afkoelen

  Laat de pan even afkoelen voordat je de courgette in bladerdeeg pakketjes gaat maken, anders wordt het bladerdeeg te zacht.

 6. Bladerdeeg ontdooien

  Haal intussen 10 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg ze los van elkaar zodat ze kunnen ontdooien. Verwijder ook de plastic velletjes van het bladerdeeg.

 7. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven voor naar 200 graden.

 8. Feta snijden

  Snij 200 gram feta in kleine blokjes. Roer die door het groentemengsel.

 9. Pakketjes vouwen

  Schep twee eetlepels groentemengsel op elk velletje bladerdeeg. Vouw ze tot een driehoek, zoals een appelflap. Druk de randen aan met een vork. Prik met de vork ook wat gaatjes in elk pakket. Zo kan de stoom eruit ontsnappen tijdens het bakken.

 10. Bakken

  Doe een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de pakketjes groente in bladerdeeg. Bak ze dan in het midden van de oven 35 minuten op 200 graden, tot ze goudgeel zijn.

Courgette in bladerdeeg met feta jan 2022 vierkant
Courgette in bladerdeeg met feta

Meer recepten

Vind je deze courgette met feta in bladerdeeg lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen