Lekker kruidige pakketjes van courgette in bladerdeeg met feta kan je prima zelf maken. Met dit recept maak je groenten eten echt feestelijk!
Deze keer een recept voor courgette in bladerdeeg. Ook dit recept begon weer op vakantie in Oostenrijk, waar ik heerlijke groenten in bladerdeeg heb gegeten. Zoiets kan je natuurlijk ook prima thuis maken. In dit geval dus courgette in bladerdeeg.
Afgezien van de courgette, feta en bladerdeeg zullen de meeste mensen alle ingrediënten wel in huis hebben. Dus dan zet je weer lekker makkelijk een leuk vegetarisch gerecht op tafel. Let op: het recept is een bijgerecht, dus je zal er wat bij moeten maken voor een volledige maaltijd.
Ingrediënten
Bijgerecht voor 10 stuks:
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 ei
- 1 theelepel peterselie
- 2 theelepels basilicum
- 2 theelepels rozemarijn
- 1 theelepel kerrie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout naar smaak.
- 200 gram feta
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels olijfolie
Ook nodig:
- 1 vel bakpapier
Courgette in bladerdeeg recept
In deze film zie je hoe eenvoudig je bladerdeeg-pakketjes met courgette en feta maakt. In de paragraaf na de film lees je het hele recept stap voor stap.
Courgette met feta in bladerdeeg maken
Benodigde tijd: 1 uur.
Zo maak je de courgette in bladerdeeg:
- Courgette en ui snijden
Was de 1 courgette en snij hem met de schil en nog omheen in kleine stukjes. Snij ook 1 ui klein.
- Groenten bakken
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe er 2 eetlepels olijfolie in. Roerbak dan de courgette samen met de uien ongeveer vijf minuten.
- Kruiden en knoflook toevoegen
Voeg de 1 theelel peterselie, 2 theelepels basilicum, 2 theelepels rozemarijn en 1 theelepel kerrie toe. Pers ook 1 teen knoflook uit en doe die erbij. Meng alles goed door elkaar.
- Ei toevoegen
Doe dan ook 1 ei erbij. Blijf door de pan heen roeren, tot het ei hard is. Meng ook naar smaak zout en peper door de vulling. Haal dan de pan van het vuur.
- Afkoelen
Laat de pan even afkoelen voordat je de courgette in bladerdeeg pakketjes gaat maken, anders wordt het bladerdeeg te zacht.
- Bladerdeeg ontdooien
Haal intussen 10 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg ze los van elkaar zodat ze kunnen ontdooien. Verwijder ook de plastic velletjes van het bladerdeeg.
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor naar 200 graden.
- Feta snijden
Snij 200 gram feta in kleine blokjes. Roer die door het groentemengsel.
- Pakketjes vouwen
Schep twee eetlepels groentemengsel op elk velletje bladerdeeg. Vouw ze tot een driehoek, zoals een appelflap. Druk de randen aan met een vork. Prik met de vork ook wat gaatjes in elk pakket. Zo kan de stoom eruit ontsnappen tijdens het bakken.
- Bakken
Doe een vel bakpapier op de bakplaat en leg daarop de pakketjes groente in bladerdeeg. Bak ze dan in het midden van de oven 35 minuten op 200 graden, tot ze goudgeel zijn.

Meer recepten
Vind je deze courgette met feta in bladerdeeg lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.
[…] Courgette in bladerdeeg met feta recept […]
[…] Courgette in bladerdeeg met feta […]