Eet je weleens tofu? In deze ovenschotel is tofu een lekker gekruid deel van de vulling. Deze tortillas met tofu, mais, ui en kidneybonen zijn makkelijk om te maken. Bij de tortilla ovenschotel zit een lekke fris sausje, op basis van yoghurt, knoflook en kruiden. De tortillas en het sausje vormen samen een heerlijk hoofdgerecht.
Naar het receptNeem wel even de tijd voor het bereiden van deze tortilla ovenschotel. De tofu moet je een tijdje laten uitlekken. Daarna zet je de tofu nog even in de marinade. Uiteindelijk staan de tortillas ook nog in de oven. Het is allemaal weinig werk, maar duurt gewoon even. Een recept voor relaxte mensen zal ik maar zeggen.
Yoghurtsaus
Deze tortillas met pittig gekruide tofu maak je extra lekker met het frisse yoghurtsausje. Het is een saus gemaakt van volle yoghurt met daardoorheen koriander, chilipoeder, knoflook, dille, wat zout en peper. De saus maak je heel makkelijk. Gewoon even de ingrediënten mengen en je bent al klaar.
Tofu
Tofu is een soort ‘kaas van sojamelk’ en een hele goede eiwitvervanger. Perfect dus voor vegetarische recepten, want eiwitten heeft je lichaam tenslotte ook hard nodig. Daarnaast bevat tofu ook veel vitaminen en mineralen.
Tofu heeft van zichzelf niet veel smaak. Daardoor kan je met kruiden goed zelf smaken eraan toevoegen. Ik deed dat door het in een lekker pittige marinade van sojasaus, chilipoeder, paprikapoeder en sambal te zetten. Door daarna de tofu even goed te bakken werd het een lekker pittig ingrediënt voor mijn wraps.
Vergelijkbare recepten
Als je deze tortillas met tofu, mais en kidneybonen lekker vindt, kijk dan ook eens naar deze recepten op Eetman.nl
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
