Dit recept voor Burrito met zoete aardappel honing en fetakaas heeft een paar bijzondere ingrediënten. Tenminste de combinatie van zoete aardappel, honing en wat citroensap, met de wat traditionelere ui, kidneybonen en mais had ik nog niet eerder geprobeerd. Sowieso was het de eerste keer dat ik zoete aardappel bereid heb. Niet de laatste keer denk ik, want het was erg lekker.

Ik kwam dit recept tegen toen ik op zoek was naar ‘iets lekkers met tortilla’s’. Om een of andere reden kwam Google met ‘Honey lime sweet potato black bean and corn tacos’ van Cookingclassy.com. Wel even een uitdaging natuurlijk dat de supermarkt niet alle ingrediënten had, en alle hoeveelheden in onbekende Amerikaanse eenheden stonden. Maar goed, ik heb voor alles wat ik zo snel niet kon vinden een goed alternatief gevonden en alle hoeveelheden zijn omgerekend. Niets houdt je tegen om zelf aan de slag te gaan.

Burrito met zoete aardappel honing en fetakaas recept

Ingrediënten

Voor 8 burrito’s (ca 4 personen):

  • 350 gram zoete aardappelen.
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 kleine gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kidneybonen (420 gram, uitgelekt 255)
  • 100 gr maïs (half blikje)
  • 3 eetlepels honing
  • 0,5 citroen
  • 8 tortilla’s van 20 cm
  • 0,5 pakje feta kaas

Voor het sausje (optioneel):

  • 200 ml crème fraiche:
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • Theelepel Dille
  • Peper en zout

De burrito met zoete aardappel bereiden

Voor het sausje:

Meng de crème fraiche, koriander, chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, dille, peper en zout. Een beetje water bijmengen zodat het wat dunner wordt.

Voor de burrito met zoete aardappel:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Schil de zoete aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes. Snij de ui in kleine stukjes. Snij een teentje knoflook klein. Laat de kidneybonen uitlekken. Pers een halve citroen uit. Snij de feta kaas in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.

Pak een flinke ovenschaal en doe daar de zoete aardappelen in. Doe er 3 eetlepels olijfolie bij en meng het gelijkmatig. Bestrooi het daarna gelijkmatig met komijn, paprika, koriander, cayennepeper. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het geheel door elkaar zodat de ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het in 20 minuten gaar. Schep wel halverwege alle ingrediënten nog een keer door elkaar, zodat ze gelijkmatig gebakken worden.

Maak intussen, in een grote koekenpan, 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur warm. Voeg dan de ui toe en bak deze in 5 a 6 minuten tot de uit karameliseert (goudbruin wordt). Voeg in de laatste 30 seconden de knoflook toe. Zet dan het vuur iets lager en voeg de uitgelekte kidneybonen, de maïs, de honing en 3 eetlepels citroensap toe. Verwarmen het geheel.

Voeg de geroosterde zoete aardappelen en wat koriander aan de pan toe.

Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking.

Vouw de tortilla’s met daarin de vulling en de feta blokjes.

Serveer de Burrito met zoete aardappel met het sausje of eventueel een andere topping.

Meer hoofdgerechten

Vond je de Burrito met zoete aardappel honing en fetakaas lekker? Ben je op zoek naar meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 36 times, 1 visits today)