Hou je van burrito’s en zoete aardappel? Maak dan eens dit recept voor burrito met zoete aardappel en feta. Het is een combinatie van zoete aardappel, honing, wat citroensap, ui, kidneybonen en mais. Lekker en een klein beetje zoet.

Dit burrito recept heeft een paar bijzondere ingrediënten. De vulling bevat namelijk zoete aardappel, honing en citroensap. Samen met de wat traditionelere ui, kidneybonen en mais. Het is dus een combinatie die ik nog niet eerder probeerde.

Ik kwam dit recept tegen toen ik op zoek was naar ‘iets lekkers met tortilla’s’. Om een of andere reden kwam Google met ‘Honey lime sweet potato black bean and corn tacos’ van Cookingclassy.com.

Wel even een uitdaging natuurlijk dat de supermarkt niet alle ingrediënten had. Ook lastig dat alle hoeveelheden in onbekende Amerikaanse eenheden stonden. Maar goed, ik heb voor alles dat ik zo snel niet kon vinden een goed alternatief gevonden. Alle hoeveelheden heb ik netjes omgerekend. Zo kan jij nu ook deze lekkere burrito gaan uitproberen.

Ingrediënten

Voor 8 burrito’s (ca 4 personen):

  • 350 gram zoete aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel komijn
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kidneybonen (400 gram)
  • 100 gram maïs (half blikje)
  • 3 eetlepels honing
  • 0,5 citroen
  • 8 tortilla’s van 20 cm
  • 100 gram feta kaas
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Voor het sausje (optioneel):

  • 200 milliliter crème fraiche
  • 0,5 eetlepel gedroogde koriander
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel dille
  • peper en zout

Burrito met zoete aardappel recept

In deze film zie je hoe makkelijk je de burrito kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.

Burrito met zoete aardappel en feta maken

Benodigde tijd: 40 minuten.

Zo maak je de burrito met zoete aardappel:

  1. Het sausje maken – optioneel

    Meng de crème fraiche met de 0,5 eetlepel gedroogde koriander, 1/2 theelepel chilipoeder, 2 geperste tenen knoflook, 1 theelepel dille en wat peper en zout naar smaak. Meng er daarna circa 1,5 eetlepel water door, zodat het wat dunner wordt.

  2. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor naar 225 graden.

  3. Zoete aardappel voorbereiden

    Schil de zoete aardappelen en snij ze dan in dobbelsteentjes. Pak een flinke ovenschaal. Doe daar de zoete aardappelen in. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en meng het gelijkmatig. Doe er dan de komijn, de paprika, de koriander en het chilipoeder bij. Voeg ook naar smaak wat zwarte peper en zout toe. Schep het geheel dan door elkaar zodat ook de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.

  4. Zoete aardappel bakken

    Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak het in 20 minuten gaar. Schep wel na tien minuten alle ingrediënten nog een keer door elkaar, zodat ze gelijkmatig gebakken worden.

  5. Overige ingrediënten voorbereiden

    Snij intussen de ui in kleine stukjes. Snij een teentje knoflook klein. Laat de kidneybonen en de mais uitlekken. Pers een halve citroen uit. Snij de feta kaas tenslotte in brokjes van ongeveer een halve centimeter.

  6. Ui en knoflook bakken

    Maak dan in een grote koekenpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur warm. Voeg dan de ui toe en bak deze in 5 a 6 minuten tot de ui goudbruin wordt. Voeg in de laatste 30 seconden ook de knoflook toe.

  7. Kidneybonen, mais, honing en citroensap

    Voeg dan de kidneybonen, de maïs, de honing en 2 eetlepels citroensap toe. Verwarm het geheel en haal de pan dan van het vuur.

  8. Zoete aardappel erbij

    Doe dan ook de geroosterde zoete aardappelen in de pan. Schep ze daarna door de rest van de vulling.

  9. Burrito’s maken

    Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking (bijvoorbeeld 2 minuten in de magnetron). Rol de tortilla’s dan op, met daarin de warme vulling en de feta blokjes.

Serveer de burrito met zoete aardappel dan samen met het sausje of eventueel een andere topping.

Burrito met zoete aardappel recept

Meer hoofdgerechten

Vind je de Burrito met zoete aardappel met feta lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere tortilla recepten op Eetman.nl. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf eens een vegetarisch recept. Gebruik dan bijvoorbeeld de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen