Home » Drinken » Speciaalbier » Duvel art glass

Wist je dat Duvel regelmatig kunstenaars uitnodigt om een originele versie van het bekende Duvel glas te maken? Deze keer werd een prachtig glas ontworpen door tatoo artist Morrison Schiffmacher. Ik vind het nieuwe ‘Duvel art glass’ erg mooi geworden.

Als je een beetje bierliefhebber bent, dan ken je natuurlijk het bekende Belgische Duvel bier. Een bier voor liefhebbers van een stevig blond bier met wat meer dan gemiddeld bitter. Een speciaalbier dat al bestaat zo lang als ik me kan herinneren. Een echte klassieker van voor de tijd dat speciaalbier zo populair werd in Nederland.

Duvel art glass

Het bolle glas van Duvel is misschien wel net zo bekend als het bier zelf. Al sinds 2007 worden in het oog springende kunstenaars en artiesten door Duvel uitgenodigd om hun meest creatieve talent los te laten op het bijzonder gevormde glas. Duvel wil daarmee een podium bieden aan artiesten en kunstenaars die een goede match zijn met het merk. Dat heeft al heel wat mooie glazen opgeleverd.

Morrison Schiffmacher

Zoals ik als schreef: het nieuwste Duvel art glass is dus door Morrison Schiffmacher ontworpen. Een klusje dat je natuurlijk wel aan een creatieve tattoo artist kan toevertrouwen. Dat glas, wat je op de foto’s ziet staan, is augustus dit jaar aan de collectie toegevoegd.

Wist je dat op één van de duizend Duvel flesjes geen duiveltje staat, maar een juist een engeltje. Dat was het verhaal dat Morrison inspireerde voor het ontwerp van het glas. In haar eigen woorden “Mijn ontwerp laat niet het contrast, maar juist het samenspel tussen goed en kwaad zien, de verbondenheid tussen de duivel en engel. Een metafoor voor het leven”. Een mooie uitspraak om eens over na te denken. Onder het genot van een goed glas bier natuurlijk!

Duvel art glass Morrison Schiffmacher

Meer over bier

Ben jij ook een fan van lekker speciaalbier? Er zijn zoveel lekkere bieren. Voor iedereen is er wel wat naar zijn smaak te vinden. Ik schrijf er graag over en op Eetman staat daarom ook een pagina met alle nieuws en reviews van bier.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen