Pastasalade met basilicum tomaat en mozzarella

Pastasalade met basilicum tomaat en mozzarella recept

Dit jaar was het zomaar gelukt om, in de tuin, een basilicum plantje te laten groeien tot een redelijke omvang. Dit recept voor pastasalade met basilicum tomaat en mozzarella heeft een half plantje nodig, dus dat was perfect. Het is een makkelijk hoofd, of bijgerecht. Wat je wilt. Deze pastasalade is overigens gebaseerd op een recept van Smulweb, dus daar kan je ook nog even kijken!

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

  • 250 gram pasta
  • 25 gram basilicum (ongeveer een halve plant)
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 tomaten, in vieren
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • Peper en zout

Pastasalade met basilicum tomaat en mozzarella recept

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de blaadjes van de basilicum plant. Snij de knoflook klein.

Pureer de basilicum, de knoflook, het citroensap, de olijfolie, de 2 eetlepels water met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dit is de dressing.

Giet de pasta af en meng deze in een kom met de dressing. Laat de pasta daarna afkoelen.

Snij de tomaat in stukken. Snij de bosuitjes in dunne ringen. Laat de mozzarella uitlekken. Snij ook de mozzarella in stukken. Schep de tomaat, bosui en mozzarella door de afgekoelde pasta,

Breng de pastasalade met basilicum op smaak met zout en peper.

Pastasalade met basilicum tomaat en mozzarella recept

Meer recepten

Vond je de pastasalade met basilicum lekker? Dan zoek je vast nog wel meer lekkere salade recepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Leave a comment