Makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta

Makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta recept voor 3

Pastasalades zijn superhandig. Vooral als je een flinke groep mensen te eten krijgt. Deze makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta is daarop geen uitzondering. En dan is hij ook nog eens hartstikke lekker. Wat wil je nog meer!

De basis voor deze pastasalade met gedroogde tomaten en feta vond ik op Smulweb,nl. Zoals altijd heb ik het recept wel een beetje naar mijn hand gezet. Ik hou bijvoorbeeld niet zo erg van kappertjes. Geen idee waarom eigenlijk. Ik verving ze door zwarte olijven. Die zijn ook een beetje zoutig en vind ik veel lekkerder.

Deze pastasalade is weinig werk. Maar omdat de pasta tussendoor moet afkoelen moet je er wel even de tijd voor hebben. Perfect voor bijvoorbeeld een verjaardag. Dan wil je eigenlijk voor de mensen komen al zoveel mogelijk klaar zijn. Tegen etenstijd doe je dan even wat symbolische laatste dingetjes. Zo kan je lekker veel tijd aan je gasten besteden.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Voor circa 6 personen:

  • 250 gram penne rigatte of andere pastasoort
  • 3 groentebouillon blokjes
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 10 gedroogde tomaten op olie
  • 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten
  • 3 flinke eetlepels zwarte olijven
  • 100 gram feta kaas
  • 30 gram eetlepels pijnboompitten
  • 50 gram gewassen rucola
  • versgemalen zwarte peper

makkelijke pastasalade recept

Voorbereiding

Breng voldoende water met daarin de groentebouillon blokjes aan de kook. Doe dan de pasta er bij. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar. Laat de pasta dan goed uitlekken.

Terwijl de pasta kookt kan je de pijnboompitten roosteren. Doe daarvoor de pijnboompitten in een hete pan, zonder boter. Schud ze regelmatig. Als er er bruine plekjes op beginnen te komen, haal je de pan snel van het vuur.

Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Bewaar de uitgelekte olie om die later door de pastasalade te mengen. Snij dan de gedroogde tomaten in dunne reepjes. Halveer de olijven. Snij de feta in blokjes.

Roer de gedroogde tomaten, 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten, de balsamico azijn, de feta, de olijven en de pijnboompitten door de warme pasta.

Laat de pasta dan afkoelen. Roer de pastasalade af en toe om tijdens het afkoelen.

Bereiden

Snij de rucola in reepjes. Schep dan de rucola voorzichtig door de afgekoelde pasta. Maak de pastasalade op smaak met wat versgemalen peper. De makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta is nu klaar.

Zet de pepermolen op tafel, voor de liefhebbers.

Makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta recept boven 4

Meer salade recepten

Vind je deze makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta lekker? Dan ben je vast  ook een grote fan van andere salades. Gelukkig kan je er nog veel meer vinden op eetman.nl. Kijk daarvoor op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Leave a comment