Home » Recepten » Bijgerechten » Makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta

Pastasalades zijn superhandig. Vooral als je een flinke groep mensen te eten krijgt. Deze makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta is daarop geen uitzondering. En dan is hij ook nog eens hartstikke lekker. Wat wil je nog meer!

De basis voor deze pastasalade met gedroogde tomaten en feta vond ik op Smulweb,nl. Zoals altijd heb ik het recept wel een beetje naar mijn hand gezet. Ik hou bijvoorbeeld niet zo erg van kappertjes. Geen idee waarom eigenlijk. Ik verving ze door zwarte olijven. Die zijn ook een beetje zoutig en vind ik veel lekkerder.

Deze pastasalade is weinig werk. De pasta moet tussendoor even afkoelen, maar dat gaat best snel. Heb je bijvoorbeeld een etentje dan is dat zelfs een voordeel. Maak alles klaar behalve het toevoegen van de feta en de rucola sla. Die meng je er op het laatst door en dan is alles klaar. Zo kan je lekker veel tijd aan je gasten besteden.

Ingrediënten

Pastasalade voor circa 4 personen:

 • 250 gram penne rigatte of andere pastasoort
 • 3 groentebouillon blokjes
 • 2 eetlepels balsamico-azijn
 • 10 gedroogde tomaten op olie
 • 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten
 • 50 gram pitloze zwarte olijven (uitlek gewicht)
 • 100 gram fèta kaas
 • 30 gram pijnboompitten
 • 50 gram gewassen rucola
 • versgemalen zwarte peper

makkelijke pastasalade recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze pastasalade kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.

Pastasalade met gedroogde tomaat

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je deze makkelijk pastasalade:

 1. Pasta koken

  Breng voldoende water met daarin de groentebouillon blokjes aan de kook. Doe dan de pasta er bij. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar (meestal 11 minuten). Laat de pasta dan uitlekken.

 2. Pijnboompitten roosteren

  Terwijl de pasta kookt kan je de pijnboompitten roosteren. Doe daarvoor de pijnboompitten in een hete pan, zonder boter. Schud ze regelmatig. Als er er bruine plekjes op beginnen te komen, haal je de pan snel van het vuur.

 3. Tomaten en olijven snijden

  Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Bewaar de uitgelekte olie om die later door de pastasalade te mengen. Snij dan de gedroogde tomaten in dunne reepjes. Halveer de olijven.

 4. Vulling door de pasta

  Roer de gedroogde tomaten, 1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten, de balsamico azijn, de olijven en de pijnboompitten door de warme pasta.

 5. Pasta af laten koelen

  Laat de pasta dan afkoelen. Roer de pastasalade af en toe om tijdens het afkoelen.

 6. Fèta, rucola en peper erdoor

  Snij de fèta in blokjes. Schep dan de rucola en de feta voorzichtig door de afgekoelde pasta. Maak de pastasalade op smaak met wat versgemalen peper.

Zet de pepermolen ook op tafel, voor de liefhebbers.

Makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta

Meer salade recepten

Vind je deze makkelijke pastasalade met gedroogde tomaten en feta lekker? Dan ben je vast  ook een grote fan van andere salades. Gelukkig kan je er nog veel meer vinden op eetman.nl. Kijk daarvoor op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen