Je bakt ze als pannenkoeken en ze smaken een beetje als poffertjes. Het lijkt een raadsel, maar ik heb het natuurlijk over dit traditionele Oostenrijkse Kaiserschmarrn recept.
Naar het receptAls ik aan Oostenrijk denk, dan denk ik als eerste aan bergwandelen en lekker skiën. Maar ook aan de kaiserschmarrn die je in bijna alle restaurants regelmatig langs ziet komen. Het is een grappig gerecht dat een beetje op pannenkoeken lijkt, maar veel luchtiger is. Een beetje als poffertjes of Amerikaanse pannenkoeken.
Ik haalde het onderstaande kaiserschmarrn recept van visit-salzburg.net. Het is een heel traditioneel recept, behalve dat ik er geen pruimensaus bij heb gedaan. Dat kon ik in Nederland zo snel niet in de winkel vinden. Maar de appelcompote is er ook heel lekker bij en die gebruik ik sindsdien.
Eiwit opkloppen
Nog even een kleine tip. Om het eiwit goed op te kunnen kloppen gebruik je verse eieren, maar ook goed ontvette apparatuur. Ik doe altijd een beetje citroensap op een stukje keukenpapier. Daar maak ik de kom en de mixer even extra schoon mee. Het wit van elk ei giet ik elke keer als het scheiden goed is gegaan in een apart schaaltje over. Zo heb je als het een keer misgaat de eiwit van de eerdere eieren nog over. Twijfel je wat ik bedoel: kijk maar in het filmpje.
Meer recepten
Vind je deze kaiserschmarrn lekker? Zoek je nog meer lekkere dingen om te bakken? Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische snacks. Bijvoorbeeld naar de recepten voor Amerikaanse pannenkoeken met banaan en voor Pannenkoeken en flensjes.