Kaiserschmarrn recept

Kaiserschmarrn recept voor Oostenrijkse pannenkoeken

Je bakt ze als pannenkoeken en ze smaken een beetje als poffertjes. Het lijkt een raadsel, maar ik heb het natuurlijk over dit traditionele Oostenrijkse Kaiserschmarrn recept.

Als ik aan Oostenrijk denk, dan denk ik als eerste aan bergwandelen en lekker skiën. Maar ook aan de kaiserschmarrn die je in bijna alle restaurants regelmatig langs ziet komen. Het is een grappig gerecht dat een beetje op pannenkoeken lijkt, maar veel luchtiger is. Een beetje als poffertjes of Amerikaanse pannenkoeken.

Ik haalde het onderstaande kaiserschmarrn recept van visit-salzburg.net. Het is een heel traditioneel recept, behalve dat ik er geen pruimensaus bij heb gedaan. Dat kon ik in Nederland zo snel niet in de winkel vinden. Maar de appelcompote is er ook heel lekker bij.

Nog even een kleine tip. Om het eiwit goed op te kunnen kloppen gebruik je verse eieren, maar ook goed ontvette apparatuur. Ik doe altijd een beetje citroensap op een stukje keukenpapier. Daar maak ik de kom en de mixer even extra schoon.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Kaiserschmarrn voor 4 personen:

  • 6 verse eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 0,5 theelepel zout
  • 250 milliliter melk
  • 100 gram roomboter
  • handje rozijnen
  • poedersuiker
  • appelcompote

Kaiserschmarrn recept

Je begint met het moeilijkste. Scheid het eigeel en het eiwit zorgvuldig, zodat er geen eigeel bij het eiwit komt.

Neem dan een goed ontvette kom en een mixer. Klop het eiwit tot er pieken op blijven staan als je de mixer er uit haalt.

Dan meng je in een andere kom het eigeel, de bloem, de suiker, het vanille extract, het zout en de melk met de mixer tot een dun beslag.

Schep het eiwit nu voorzichtig door het beslag heen.

Smelt nu ongeveer een zesde van de roomboter in pan met een goede anti-aanbaklaag. Voeg het beslag toe tot het een pannenkoek van ongeveer een centimeter dik is. Strooi er de rozijnen overheen. Bek het geheel op een laag vuur.

Als de kaiserschmarrn aan de onderkant goudbruin is, dan voeg je aan de rand van de pan de andere helft van de roomboter toe. Keer de kaiserschmarrn dan om. Snij het met een spatel in kleine stukken en bak het nog even door.

Serveer de kaiserschmarrn met lekker veel poedersuiker en wat appelcompote.

Kaiserschmarrn recept boven

Meer recepten

Vind je het kaiserschmarrn recept lekker? Dan ben je vast ook op zoek naar meer lekkere dingen om te bakken. Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische snacks. Bijvoorbeeld naar de recepten voor Amerikaanse pannenkoeken met banaan en voor Pannenkoeken en flensjes.

Leave a comment