Dit is het recept voor gevulde portobello met parmezaanse kaas. Een heel lekker voor- of bijgerecht. Perfect voor een feestelijke maaltijd, de feestdagen, of gewoon als je zin hebt in iets bijzonders.

Voor als je het niet weet: portobello’s zijn een soort grote kastanjechampignons. De hoed van de paddestoel is door de omvang en de stevigheid heel geschikt om te vullen met allerlei lekkers. Daardoor is de portobello ook een leuke vleesvervanger.

In dit recept vulde ik de portobello’s met groenten zoals paprika en ui, maar ook met kruiden, knoflook en crème fraîche. Daar bovenop deed ik parmezaanse kaas om het te gratineren. Dit recept is weer geïnspireerd op een recept van een mooie web site: gevuldeportobello.nl. Dat leek me een web site waar ze wel een verstand van gevulde portobello’s moeten hebben. Ik heb het een beetje aangepast naar mijn eigen smaak.

Deze gevulde portobello’s zijn bijvoorbeeld lekker bij verse ravioli met kaas en tomaat, of een lekkere salade.

Ingrediënten

Voor 4 portobello’s met parmezaanse kaas:

  • 4 portobello’s
  • 60 gram crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse bieslook (of 2 theelepels gedroogde)
  • 20 stengels verse peterselie (of 2 theelepels gedroogde)
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 0,5 rode paprika
  • 0,5 rode ui
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels basilicum olijfolie

Gevulde portobello recept

In deze video zie je hoe je de gevulde portobello’s maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.

Voorbereiden

Benodigde tijd: 45 minuten.

Zo maak je gevulde portobello’s met parmezaanse kaas:

  1. Portobello’s

    Eerst maak je de portobello’s schoon met een borsteltje. Ook verwijder je eventueel het steeltje. Vervolgens smeer je de portobello’s aan de buitenkant met de basilicum olijfolie in. Zo drogen ze niet uit in de oven.

  2. Paprika, ui en knoflook snijden

    Dan verwijder je de zaadlijsten uit de paprika en snij je de paprika in kleine blokjes. Snij ook de ui in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn.

  3. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  4. Paprika, ui en knoflook bakken

    Dan doe je wat olijfolie in een koekenpan. Daarin bak je de paprika de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, tot de uien zacht beginnen te worden.

  5. Kaas, bieslook en peterselie klaarmaken

    Rasp indien nodig de parmezaanse kaas. Snij de bieslook en de peterselie fijn.

  6. Vulling maken

    Doe dan de groente in een kommetje en voeg de fijngesneden peterselie en bieslook toe. Voeg ook de crème fraîche en de helft van de parmezaanse kaas toe. Schep het allemaal goed door elkaar.

  7. Op smaak maken

    Tenslotte voeg je naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe, waarna je het geheel goed mengt.

  8. Portobello’s vullen

    Vul dan de portobello met het mengsel. Daarna verdeel je de laatste helft van de parmezaanse kaas over de portobello’s.

  9. In de oven

    Zet de portobello’s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 16 minuten is de gevulde portobello met parmezaanse kaas klaar om te serveren.

Gevulde portobello met parmezaanse kaas recept

Meer recepten

Vind je de gevulde portobello met parmezaanse kaas lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar andere lekkere bijgerechten zoals de portobello hamburgers. Je vindt ze allemaal op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen