Dit is het recept voor gevulde portobello met parmezaanse kaas. Een heel lekker voor- of bijgerecht. Perfect voor een feestelijke maaltijd, de feestdagen, of gewoon als je zin hebt in iets bijzonders.
Voor als je het niet weet: portobello’s zijn een soort grote kastanjechampignons. De hoed van de paddestoel is door de omvang en de stevigheid heel geschikt om te vullen met allerlei lekkers. Daardoor is de portobello ook een leuke vleesvervanger.
In dit recept vulde ik de portobello’s met groenten zoals paprika en ui, maar ook met kruiden, knoflook en crème fraîche. Daar bovenop deed ik parmezaanse kaas om het te gratineren.
Deze gevulde portobello’s zijn bijvoorbeeld lekker bij verse ravioli met kaas en tomaat, of een lekkere salade.
Ingrediënten
Voor 4 portobello’s met parmezaanse kaas:
- 4 portobello’s
- 60 gram crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- 20 stengels verse bieslook (of 2 theelepels gedroogde)
- 1 handje verse peterselie (of 2 theelepels gedroogde)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 0,5 rode paprika
- 0,5 rode ui
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels basilicum olijfolie
Gevulde portobello recept
In deze video zie je hoe je de gevulde portobello’s maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.
Gevulde portobello met Parmezaanse kaas maken
Benodigde tijd: 45 minuten
Zo maak je gevulde portobello’s met Parmezaanse kaas:
- Portobello’s
Eerst maak je 4 portobello’s schoon met een borsteltje. Ook verwijder je eventueel het steeltje. Vervolgens smeer je de portobello’s aan de buitenkant met de basilicum olijfolie in. Zo drogen ze niet uit in de oven.
- Paprika, ui en knoflook snijden
Dan verwijder je de zaadlijsten uit 0,5 rode paprika en snij je de paprika in kleine blokjes. Snij ook een halve rode ui in kleine blokjes. Snij 2 teentjes knoflook fijn.
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Paprika, ui en knoflook bakken
Dan doe je 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Daarin bak je de paprika de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, tot de uien zacht beginnen te worden.
- Kaas, bieslook en peterselie klaarmaken
Rasp indien nodig 50 gram Parmezaanse kaas. Snij 20 stengels verse bieslook en een handje peterselie fijn.
- Vulling maken
Doe dan de groente in een kommetje en voeg de fijngesneden peterselie en bieslook toe. Voeg ook 60 gram crème fraîche en de helft van de parmezaanse kaas toe. Schep het allemaal goed door elkaar.
- Op smaak maken
Tenslotte voeg je naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe, waarna je het geheel goed mengt.
- Portobello’s vullen
Vul dan de portobello met het mengsel. Daarna verdeel je de laatste helft van de parmezaanse kaas over de portobello’s.
- In de oven
Zet de portobello’s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 16 minuten is de gevulde portobello met Parmezaanse kaas klaar om te serveren.

Meer recepten
Vind je de gevulde portobello met Parmezaanse kaas lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar andere lekkere bijgerechten zoals de portobello hamburgers. Je vindt ze allemaal op de pagina met vegetarische bijgerechten.
[…] Gevulde portobello met parmezaanse kaas […]
[…] Gevulde portobello met parmezaanse kaas […]