Dit is het recept voor gevulde portobello met parmezaanse kaas. Een een heel lekker voorgerecht of bijgerecht voor een feestelijke maaltijd. Bijvoorbeeld voor de feestdagen, of als je gewoon zin hebt in iets bijzonders.

Voor als je het niet weet: portobello’s zijn een soort grote kastanjechampignons. De hoed van de paddestoel is door de omvang en de stevigheid heel geschikt om te vullen met allerlei lekkers. Daardoor is de portobello ook een leuke vleesvervanger.

In dit recept vulde ik de portobello’s met groenten zoals paprika en ui in, maar ook met kruiden, knoflook en crème fraîche. Daar bovenop deed ik parmezaanse kaas om het te gratineren. Ook dit recept is weer geïnspireerd op een recept van een mooie web site: Gevuldeportobello.nl. Dat leek me een web site waar ze wel een verstand van gevulde portobello’s moeten hebben. Sindsdien heb ik het een beetje aangepast naar mijn eigen smaak.

Ik serveerde de gevulde portobello’s laatst samen met verse ravioli met kaas en tomaat (500 gram) gegrilde cherry tomaten (200 gram) en champignon-roomsaus (een pakje van Knorr). Dat was heel lekker!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 portobello’s
  • 1 bakje creme fraiche 125 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje gesneden bieslook (of 2 theelepels gedroogde)
  • 1 handje gesneden peterselie (of 2 theelepels gedroogde)
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 3/4 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels basilicum olijfolie

Gevulde portobello bereiden

Voorbereiden

De voorbereiding kan je eventueel een paar uur van tevoren doen.

Eerst maak je de portobello’s schoon met een borsteltje. Ook verwijder je eventueel het steeltje. Vervolgens smeer je de portobello’s aan de buitenkant met de basilicum olijfolie in. Zo drogen ze niet uit in de oven.

Dan verwijder je de zaadlijsten uit de paprika en snij je de paprika in kleine blokjes. Snij ook de ui in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Dan doe je wat olijfolie in een koekenpan. Daarin bak je de paprika en de ui tot de zacht beginnen te worden. Aan het einde bak je ook de knoflook nog een minuut mee.

Rasp de parmezaanse kaas.

Doe dan de groente in een kommetje en voeg de fijngesneden peterselie en bieslook toe. Voeg ook de crème fraîche en de helft van de parmezaanse kaas toe. Schep het allemaal goed door elkaar.

Tenslotte voeg je naar smaak zout en versgemalen zwarte peper toe, waarna je het geheel goed mengt.

Vul dan de portobello met het mengsel. Daarna verdeel je de laatste helft van de parmezaanse kaas over de portobello’s.

Zet de portobello’s in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 16 minuten is de gevulde portobello met parmezaanse kaas klaar om te serveren.

gevulde portobello met parmezaanse kaas voor

Meer recepten

Vond je de gevulde portobello met parmezaanse kaas lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar andere lekkere bijgerechten zoals de Portobello hamburgers. Je vindt ze allemaal op de pagina met vegetarische bijgerechten.

(Visited 180 times, 1 visits today)