Zelf lekkere vegetarische hamburgers maken, kan dat? Jazeker! Dit is het recept voor Portobello hamburgers. Geen droge hap, maar juist hele sappige burgers.
Naar het receptDe basis voor het recept van Portobello hamburgers kwam ik tegen op een Amerikaanse web site: The kitchen whisperer. De foto er bij zag er al zo lekker uit dat ik het wel moest uitproberen.
Beginnen met een Amerikaans recept betekent wel een heleboel omrekenen van Amerikaanse maten en eenheden. Het resultaat mag er gelukkig wezen. Hieronder staat het recept naar Hollandse maten vertaald.
Broodjes hamburger maken?
Wat is er nou beter dan broodjes maken met de hamburgers. Daarom staan aan het einde van dit recept ook de ingrediënten en stappen om er lekkere broodjes mee te maken. Je kan de Portobello hamburgers natuurlijk ook prima los bij een ander gerecht doen. Ze zijn immers lekker en gezond.
Broodjes portobello hamburger maken
Extra ingrediënten om broodjes hamburger te maken:
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- 4 hamburgerbroodjes
- 0,5 rode ui
- een paar blaadjes sla
- 2 tomaten
Zo maak je de broodjes hamburger
Extra stappen om broodjes hamburger te maken:
- Meng een sausje van mayonaise, ketchup en kerriepoeder.
- Snij de tomaten in dunne plakjes. Snij de ui in dunne ringen, en haal de ringen uit elkaar. Was een paar blaadjes sla.
- Snij de broodjes doormidden en rooster de binnenkant een beetje; bijvoorbeeld op de grill of in een hete pan.
- Doe op elk broodje wat sla, een hamburger, tomaat, ui en de saus.
Meer recepten
Vind je de Portobello hamburgers lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.