Home » Recepten » Bijgerechten » Portobello hamburgers

Zelf lekkere vegetarische hamburgers maken, kan dat? Jazeker! Dit is het recept voor Portobello hamburgers. Geen droge hap, maar juist hele sappige burgers.

De basis voor het recept van Portobello hamburgers kwam ik tegen op een Amerikaanse web site: The kitchen whisperer. De foto er bij zag er al zo lekker uit dat ik het wel moest uitproberen.

Beginnen met een Amerikaans recept betekent wel een heleboel omrekenen van Amerikaanse maten en eenheden. Het resultaat mag er gelukkig wezen. Hieronder staat het recept naar Hollandse maten vertaald.

Broodjes hamburger maken?

Wat is er nou beter dan broodjes maken met de hamburgers. Daarom staan aan het einde van dit recept ook de ingrediënten en stappen om er lekkere broodjes mee te maken. Je kan de Portobello hamburgers natuurlijk ook prima los bij een ander gerecht doen. Ze zijn immers lekker en gezond.

Ingrediënten

Voor 4 grote Portobello hamburgers:

  • 1 blikje van 200 zwarte bonen (uitlek gewicht 130 gram)
  • 2 portobello’s
  • 0,5 rode ui
  • 50 gram broccoli roosjes
  • 60 gram Parmezaanse kaas (geraspte)
  • 2 eieren
  • 60 gram paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • olijfolie om in te bakken
Loading...

Portobello hamburgers recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze hamburgers maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Portobello hamburgers maken

Benodigde tijd: 40 minuten.

Zo maak je de portobello hamburgers:

  1. Zwarte bonen

    Laat de zwarte bonen goed uitlekken. Doe de zwarte bonen in een kom. Prak ze een beetje klein met een vork. Er mogen nog wel wat grove stukken in over blijven.

  2. Portobello’s fijnsnijden

    Maak de portobello’s schoon met een borstel. Snij ze dan in kleine stukjes. Voeg ze toe aan de kom.

  3. Rode ui en broccoli fijnsnijden

    Snij de rode ui en de broccoli fijn. Voeg ze beide toe aan de kom.

  4. Parmezaanse kaas, eieren en paneermeel toevoegen

    Als de Parmezaanse kaas nog niet geraspt was, rasp deze dan. Voeg de kaas toe aan de kom. Voeg ook de eieren en het paneermeel toe.

  5. Knoflook, sojasaus en kruiden toevoegen

    Pers de knoflookteentjes uit en voeg die toe. Voeg ook de sojasaus en alle kruiden toe. Meng het geheel daarna goed door elkaar.

  6. Hamburgers ervan maken

    Kneed er nu vier grote hamburgers van. Als dat niet goed lukt, dan kan je er wat extra paneermeel aan toevoegen. Als je je handen wat vochtig maakt blijft de mix er ook wat minder aan plakken.

  7. Portobello hamburgers bakken

    Doe wat olijfolie in de pan en laat die heet worden. Bak de Portobello hamburgers ongeveer 3-5 minuten aan beide kanten. Ze zijn klaar als er een lekkere bruine korst op is gekomen.

Portobello hamburgers recept mrt 2021 vierkant
Portobello hamburgers

Broodjes portobello hamburger maken

Extra ingrediënten om broodjes hamburger te maken:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 0,5 theelepel kerriepoeder
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 0,5 rode ui
  • een paar blaadjes sla
  • 2 tomaten

Zo maak je de broodjes hamburger

Extra stappen om broodjes hamburger te maken:

  1. Meng een sausje van mayonaise, ketchup en kerriepoeder.
  2. Snij de tomaten in dunne plakjes. Snij de ui in dunne ringen, en haal de ringen uit elkaar. Was een paar blaadjes sla.
  3. Snij de broodjes doormidden en rooster de binnenkant een beetje; bijvoorbeeld op de grill of in een hete pan.
  4. Doe op elk broodje wat sla, een hamburger, tomaat, ui en de saus.

Meer recepten

Vind je de Portobello hamburgers lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen