Dit is nog eens een makkelijk gerecht. Een lekkere tagliatelle met tomaat en feta. Na 10 minuten staan de tomaat, ui en feta al in de oven. Daarna hoef je alleen nog maar even de pasta te koken. Perfect voor een drukke door de weekse dag.
Van mijn zus krijg ik af en toe recepten voor vegetarische gerechten waarover ze erg enthousiast is. Deze keer kreeg ik als tip om pasta met tomaat en feta uit de oven te maken. Een kwartiertje Googelen verder was wel duidelijk dat ze niet de enige fan is. Gebakken feta pasta is blijkbaar zelfs een tijdje trendy geweest op Tik Tok. Ik heb het gemist, maar kijk daar dan ook vooral naar fotografie-filmpjes.
In ieder geval, het recept leek mij ook lekker en met een paar kleine aanpassingen heb ik het dus ook gemaakt. Hieronder zie je het resultaat. Een pasta met weinig ingrediënten die echt super makkelijk te maken is.
Ingrediënten
Tagliatelle voor 4 personen:
- 750 gram cherrytomaat
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel rozemarijn
- 0,5 theelepel oregano
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 1 rode ui
- 200 gram feta
- 500 gram verse tagliatelle
Tagliatelle met tomaat en feta recept
In deze video zie je hoe je de pasta met tomaat, feta en rode ui maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Pasta met tomaat en feta recept
Benodigde tijd: 35 minuten
Zo maak je tagliatelle met tomaat en feta:
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven alvast naar 200 graden.
- Tomaat, olijfolie, knoflook en kruiden
Pak een grote ovenschaal en doe de cherrytomaatjes erin. Pers de knoflook uit en doe die erbij. Doe er de olijfolie bij. Doe ook de rozemarijn, oregano en naar smaak zout en peper erbij.
- Rode ui versnipperen
Versnipper de rode ui. Voeg die dan ook toe aan de ovenschaal.
- Feta toevoegen
Snij grote brokken van de feta en doe die ook in de ovenschaal. Schep alles nu voorzichtig door elkaar.
- 25 minuten in de oven
Ze de schaal 25 minuten op 200 graden in de oven. Schep daarna de inhoud van de schaal nog even door elkaar.
- Tagliatelle koken
Terwijl de tomaten in de oven staan breng je een een grote pan water en wat zout aan de kook. Wacht tot de oven bijna klaar is. Kook dan de verse tagliatelle 4 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking). Roer tussendoor af en toe door de pasta. Giet de pasta dan af.
- Serveren
Serveer de tagliatelle met de tomaat, feta en rode ui er bovenop.

Meer recepten
Vind je dit tagliatelle recept lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere pastagerechten op Eetman. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.
Hoi Joost, als 50-plusser heb ik dit ook ‘gemist’. Of ik dit erg vind… nee hoor, ik mis vast veel meer… vooral een boel flauwekul! 😉 Wel heb ik er al veel over gehoord en gelezen! Misschien toch ook een keertje proberen dan maar! Groet Nicolet
Ik kreeg het recept ook via via. Maar: het is zo makkelijk dat er weinig reden is om het niet te proberen