Home » Recepten » Hoofdgerechten » Tagliatelle met tomaat en feta

Dit is nog eens een makkelijk gerecht. Een lekkere tagliatelle met tomaat en feta. Na 10 minuten staan de tomaat, ui en feta al in de oven. Daarna hoef je alleen nog maar even de pasta te koken. Perfect voor een drukke door de weekse dag.

Van mijn zus krijg ik af en toe recepten voor vegetarische gerechten waarover ze erg enthousiast is. Deze keer kreeg ik als tip om pasta met tomaat en feta uit de oven te maken. Een kwartiertje Googelen verder was wel duidelijk dat ze niet de enige fan is. Gebakken feta pasta is blijkbaar zelfs een tijdje trendy geweest op Tik Tok. Ik heb het gemist, maar kijk daar dan ook vooral naar fotografie-filmpjes.

In ieder geval, het recept leek mij ook lekker en met een paar kleine aanpassingen heb ik het dus ook gemaakt. Hieronder zie je het resultaat. Een pasta met weinig ingrediënten die echt super makkelijk te maken is.

Ingrediënten

Tagliatelle voor 4 personen:

 • 750 gram cherrytomaat
 • 4 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel rozemarijn
 • 0,5 theelepel oregano
 • zout naar smaak
 • peper naar smaak
 • 1 rode ui
 • 200 gram feta
 • 500 gram verse tagliatelle

Tagliatelle met tomaat en feta recept

In deze video zie je hoe je de pasta met tomaat, feta en rode ui maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Pasta met tomaat en feta recept

Benodigde tijd: 35 minuten

Zo maak je tagliatelle met tomaat en feta:

 1. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven alvast naar 200 graden.

 2. Tomaat, olijfolie, knoflook en kruiden

  Pak een grote ovenschaal en doe de cherrytomaatjes erin. Pers de knoflook uit en doe die erbij. Doe er de olijfolie bij. Doe ook de rozemarijn, oregano en naar smaak zout en peper erbij.

 3. Rode ui versnipperen

  Versnipper de rode ui. Voeg die dan ook toe aan de ovenschaal.

 4. Feta toevoegen

  Snij grote brokken van de feta en doe die ook in de ovenschaal. Schep alles nu voorzichtig door elkaar.

 5. 25 minuten in de oven

  Ze de schaal 25 minuten op 200 graden in de oven. Schep daarna de inhoud van de schaal nog even door elkaar.

 6. Tagliatelle koken

  Terwijl de tomaten in de oven staan breng je een een grote pan water en wat zout aan de kook. Wacht tot de oven bijna klaar is. Kook dan de verse tagliatelle 4 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking). Roer tussendoor af en toe door de pasta. Giet de pasta dan af.

 7. Serveren

  Serveer de tagliatelle met de tomaat, feta en rode ui er bovenop.

Tagliatelle met tomaat en feta vierkant
Tagliatelle met tomaat en feta

Meer recepten

Vind je dit tagliatelle recept lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere pastagerechten op Eetman. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen