Home » Recepten » Snacks en gebak » Eierkoeken recept

Lekkere luchtige eierkoeken. Ik denk dat bijna iedereen ze regelmatig eet. Wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kan maken? Met dit eierkoeken recept staan ze al na tien minuten in de oven. Tien minuten later haal je ze daar alweer uit. Klinkt goed toch!

Op internet vind je veel eierkoek recepten. Ik gebruik dit recept omdat het zulke simpele ingrediënten bevat. Als je weleens iets bakt, dan heb je het meeste waarschijnlijk al in huis: ei, suiker, vanillesuiker, bloem, bakpoeder, citroensap en wat zout.

Voor mij zijn eierkoeken een mooie jeugdherinnering. Mijn oma bracht ze vaak mee uit de bakkerij waar ze werkte. Je snapt dat ik graag en vaak na schooltijd bij haar op bezoek was.

Bakken met kinderen

Heb je kinderen of kleinkinderen, dan is dit een hartstikke leuk recept om te bakken. Een beetje ingrediënten wegen en mixen, niet te lang wachten op de oven, dat kunnen ze zeker. Zeker weten dat ze het een superleuk vinden.

Ingredienten

Voor 3 grote of 4 kleinere koeken:

 • 40 gram suiker
 • 4 gram vanillesuiker (1 theelepel)
 • 0,25 theelepel zout
 • 1 ei
 • 1 theelepel citroensap
 • 50 gram bloem
 • 0,5 theelepel bakpoeder

Ook nodig

 • 1 vel bakpapier

Eierkoeken recept

In deze video zie je hoe je zelf eierkoeken maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Eierkoeken maken

Benodigde tijd: 20 minuten

Zo maak je deze eierkoeken:

 1. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven voor naar 175 graden (heteluchtoven).

 2. Suiker, vanillesuiker, citroensap, zout, ei en citroensap mixen

  Doe de suiker, de vanillesuiker, het zout, het ei en het citroensap in een kom. Mix het dan 4 minuten tot het luchtig is.

 3. Bloem en bakpoeder toevoegen

  Weeg de bloem af in een andere kom. Doe het bakpoeder daar ook bij. Voeg het dan via een zeef bij de kom met het ei-mengsel. Schep de bloem en het bakpoeder dan voorzichtig door het ei-mengsel.

 4. Schep het beslag op het bakpapier

  Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Schep dan 3 of 4 even grote hoopjes beslag op het papier. Zorg voor voldoende afstand, omdat de eierkoeken een beetje uitlopen.

 5. Tien minuten bakken

  Bak de eierkoeken 10 minuten op 175 graden tot ze goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen. Haal ze  tenslotte voorzichtig los van het bakpapier.

Eierkoeken recept vierkant
Eierkoeken recept

Meer recepten

Vind je dit recept voor eierkoeken leuk? Dan ben je vast benieuwd naar de andere recepten om te bakken op eetman.nl. Kijk dan eens op de pagina met alle snacks en gebak.


Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen