Deze romige truffelrisotto met paddenstoelen is echt heel erg lekker. Een restaurant waardig Italiaans vegetarisch recept. Maar ook gewoon heerlijk comfort food.
Naar het receptNiet elke dag krijg ik een recept van een echte kok. Helaas had dat ook nadelen. Het waren twee handgeschreven briefjes met hoeveelheden voor 20 man. Alles kort en cryptisch: sjalotten aanzetten, spatelen en het mooiste: “het is klaar als je ziet dat het klaar is”. Genoeg voor een pro, maar het heeft mij heel wat WhatsApp berichtjes gekost voor het duidelijk was. Hieronder staat het resultaat voor dummies 😁.
Schrik trouwens niet van de prijs van de ingrediënten. Voor een klein flesje truffelolie ben je een tientje kwijt en de truffeltapenade en paddenstoelenmix zijn ook niet echt gratis. Maar het resultaat is daardoor wel erg lekker en je doet ook gewoon lang met de olie.
Ik maakte de risotto een paar keer; de pogingen met wat minder mascarpone en parmezaanse kaas vond ik iets lekkerder. Zoals altijd is het recept dus een beetje een mix van het recept dat ik ontving, wat instructies vanaf Internet en wat experimenteren.
Wat eet je bij de risotto?
Wat denk je van eenvoudige maar lekkere rucola met pijnboompitten en wat resterende truffelolie? bijvoorbeeld deze:
Voor de salade:
- 80 gram rucola
- 20 gram pijnboompitten (handje)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel truffelolie
- 1 theelepel rijstazijn
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel honing
Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie tot ze bruin beginnen te worden. Haal de pan dan snel van het vuur.
Klop de olijfolie, de truffelolie, de rijstazijn, de honing en de mosterd tot een dressing. Schep dan de rucolasalade, de dressing en de pijnboompitten door elkaar.
Meer hoofdgerechten
Vind je de truffelrisotto met paddenstoelen lekker? Zoek je nog meer lekkere Italiaanse recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.