Home » Nieuws » De Eendracht Blaricum

Lekker borrelen en lekker eten. Uitzicht over de prachtige natuur van ‘t Gooi. Wie wil dat nou niet? Aan de rand van van de Tafelbergerheide vind je restaurant de Eendracht Blaricum, waar je precies dat kan doen. Geniet van een hapje en een drankje op het terras. Blijf vervolgens gewoon zitten voor een goed diner.

Eigenlijk beschrijf ik hierboven namelijk de avond die ik bij de Eendracht mocht komen eten. Ik was er om kennis te maken met het restaurant en hun vernieuwde kaart. Lucky me! Het werd een gezellig diner, dat begon met een smakelijk glas speciaalbier en dat eindigde met met een koffie en een Grand Marnier om het geheel goed af te sluiten. Life is good!

De Eendracht Blaricum

In de omgeving van Blaricum is eetgelegenheid de Eendracht al veel langer bekend, maar dan wel onder de oude naam: de Tafelberg. Het restaurant heeft zich onder die naam al jaren bewezen. Een relaxte plek, waar je na een lange wandeling door de natuur op het terras nog even kan borrelen. Maar ook een plek waar je aan het eind van de dag speciaal naar toe gaat voor een goed diner of gewoon om een drankje te drinken met vrienden.

De nieuwe naam zal voor de vaste gasten even wennen zijn. Gelukkig zijn alle goede dingen gewoon behouden gebleven. De plek, de gezelligheid, de grote vlammende houtoven midden in het restaurant en natuurlijk de verse pizza’s die daarin bereid kunnen worden.

De Eendracht Blaricum kaart 800x800

Nieuwe kaart

Niet alles is natuurlijk bij het oude gebleven. Met de nieuwe naam is ook de kaart helemaal vernieuwd. Niemand minder dan Maik Kuijpers, voormalig chef van sterrenrestaurant De Librije is daarvoor aangetrokken. Het resultaat is een lekkere kaart vol met mooie gerechten. Een kaart met voor elk wat wils zou ik zeggen.

Zelf at ik bijvoorbeeld vooraf een super lekkere salade met geitenkaas met roodlof, grapefruit, quinoa, veldsla en sinaasappeldressing. Gewoon omdat ik alle salades met geitenkaas heerlijk vind. Daarna at ik een goed gekruide Biet Wellington. Dat was nieuw voor mij: een vegetarische variant van Beef Wellington. Mijn vriendin at knapperige bruschetta’s met gerookte zalm en een smakelijke Eendracht burger. We waren erg tevreden.

De Eendracht Blaricum biet 2

Klaar voor de toekomst

Mijn samenvatting na deze gezellige avond. De Eendracht in Blaricum is vertrouwd met een nieuwe naam. Met een mooie nieuwe kaart is de voormalige Tafelberg weer helemaal klaar voor de toekomst.

P.s. De Eendracht in Blaricum is niet de enige vestiging. Je vindt De Eendracht ook in Abcoude, Maarssen, Weesp en Hilversum. Op de website vind je alle adressen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen