Dit weekend waren we pas laat in de middag thuis van een weekend weg. Geen tijd dus weinig tijd om lang te koken. Geen probleem, ik heb een makkelijk en toch heel lekker recept voor Fusilli met champignon en paprika gemaakt. Rode peper, een ui en lekker veel kruiden maken het een smakelijke, beetje pittige saus. Kortom, in no-time hadden we een heerlijke pasta op tafel staan.

Het recept is voor fusilli, van die pasta die er uit ziet als wokkels. Andere soorten pasta zullen ook prima smaken. Ik zou zelf wel altijd erg van fusilli, farfalle, of penne. Dat heeft net wat meer ‘bite’ dan bijvoorbeeld spaghetti.

Recept voor vegetarische fusilli met champignon en paprika

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram fusilli of andere pasta
  • 500 gram Passata
  • 250 gram Champignons
  • 1 Rode paprika
  • 1 Rode peper
  • 1 flinke Ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Gedroogde bascilicum
  • 1 theelepel Peterselie
  • 1 theelepel Oregano
  • 1 theelepel suiker
  • 1 Groentebouillon blokje
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper
  • 150 gram geraspte oude kaas

Fusilli met champignon en paprika bereiden

Snij de ui in stukjes. Borstel de champignons schoon en snij die in plakjes. Was de paprika, haal de zaden er uit, en snij ze in stukjes. Was de peper, haal de zaden er uit en snij de peper in kleine stukjes. Snij de knoflook in kleine stukjes.

Indien nodig: rasp dan ook de oude kaas.

Doe wat olijfolie in een flinke pan. Bak daarin de ui een minuut of vijf, tot deze bruin begint te worden.

Maak in de tussentijd een flinke pan water aan de kook, voor de pasta.

Voeg de knoflook, de paprika en de champignons en de peper toe. Bak ook die een minuut of vijf mee.

Voeg de pasata, de kruiden en het groentebouillon blokje toe. Laat alle ingredienten nog 10 minutjes zachtjes doorkoken terwijl de fusilli gekookt wordt. Proef de saus even en voeg indien nodig wat extra zout en peper toe.

Als het water kookt, doe dan de fusilli er in en kook die dan voor 10 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking).

Giet de pasta af en serveer deze met de saus en de geraspte kaas.

Meer recepten

Vond je de Fusilli met champignon en paprika lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 49 times, 1 visits today)