Home » Recepten » Hoofdgerechten » Fusilli met champignon en paprika

Heb je zin in pasta en niet veel tijd om te koken? Zet dan snel deze fusilli met champignon en paprika op tafel. Rode peper, uien en lekker veel kruiden maken het een smakelijke, goed gekruide pasta.

Toen ik deze pasta voor het eerst kookte kwamen we pas laat in de middag thuis van een weekend weg. Geen tijd dus om lang te koken. Deze pasta met champignon en paprika was de oplossing. Makkelijk en toch heel lekker. Paprika, rode pepers, uien en kruiden. Niets moeilijks en het geeft toch een saus met veel smaak. Kortom, in no-time hadden we een heerlijke pasta op tafel staan.

Voor dit recept gebruik ik fusilli of spirelli, dat is van die pasta die er uit ziet als wokkels. Voordeel is dat de pastasaus er goed aan blijft plakken. Andere soorten pasta zullen ook prima smaken. Fusilli, farfalle, of penne lijken me voor dit recept wel het meest geschikt. Die pasta’s hebben net wat meer ‘bite’ dan bijvoorbeeld spaghetti.

Ingrediënten

Fusilli voor 4 personen:

  • 500 gram fusilli of andere pasta
  • 690 gram passata
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 rode pepers
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 groentebouillon blokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • 150 gram geraspte oude kaas

Fusilli met champignon en paprika recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze pasta met champignon en paprika maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Pasta met champignon en paprika maken

Benodigde tijd: 35 minuten

Zo maak je fusilli met champignon en paprika:

  1. Snijden

    Borstel de champignons schoon en snij die in plakjes. Was de paprika, haal de zaden eruit en snij ze in stukjes. Was de pepers, haal de zaden eruit en snij de pepers in kleine stukjes. Snij tenslotte ook de knoflook in kleine stukjes. Zet al deze ingrediënten samen even apart.

  2. Kaas raspen

    Indien nodig: rasp dan ook de oude kaas.

  3. Water koken

    Zet alvast een flinke pan heet water op het vuur, voor de pasta.

  4. Uien bakken

    Snij de uien in stukjes. Doe dan de olijfolie in een flinke pan. Bak daarin de uien een minuut of vijf, tot ze lichtbruin beginnen te worden.

  5. Groenten en champignons bakken

    Voeg de knoflook, de paprika, de champignons en de pepers toe aan de pan met uien. Bak het geheel nog vijf minuten.

  6. Pasta koken

    Als het water kookt, doe dan de fusilli erin en kook die dan voor 10 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet de pasta dan af.

  7. Saus maken

    Voeg intussen de passata, de basilicum, de peterselie, de oregano en het groentebouillon blokje toe aan de gebakken groenten. Laat alle ingrediënten nog tien minuten zachtjes doorkoken terwijl de fusilli gekookt wordt. Proef de saus even en voeg indien nodig wat extra zout toe.

Serveer de pasta samen met de saus en de geraspte kaas.

Fusilli met champignon en paprika recept

Meer recepten

Vind je de Fusilli met champignon en paprika lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen