Fusilli met champignon en paprika

Recept voor vegetarische fusilli met champignon en paprika

Heb je zin in pasta en niet veel tijd om te koken? Zet dan snel deze fusilli met champignon en paprika op tafel. Rode peper, ui en lekker veel kruiden maken het een smakelijke, beetje pittige pasta.

Toen ik dit voor het eerst kookte kwamen we pas laat in de middag thuis van een weekend weg. Geen tijd dus om lang te koken. Deze pasta met champignon en paprika was de oplossing. Makkelijk en toch heel lekker. Rode peper, een ui en lekker veel kruiden, niets moeilijks en het geeft toch een saus met veel smaak. Kortom, in no-time hadden we een heerlijke pasta op tafel staan.

Voor dit recept gebruik ik fusilli of spirelli, dat is van die pasta die er uit ziet als wokkels. Voordeel is dat de pastasaus er lekker goed aan blijft plakken. Andere soorten pasta zullen ook prima smaken. Fusilli, farfalle, of penne lijken me voor dit recept wel het meest geschikt. Die pasta’s hebben net wat meer ‘bite’ dan bijvoorbeeld spaghetti.

Ingrediënten

Fusilli voor 4 personen:

  • 500 gram fusilli of andere pasta
  • 690 gram passata
  • 250 gram Champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 rode pepers
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel oregano
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1 eetlepels olijfolie
  • zout naar smaak
  • 150 gram geraspte oude kaas

Fusilli met champignon en paprika recept

Benodigde tijd: 35 minuten.

Zo maak je fusilli met champignon en paprika:

  1. Borstel de champignons schoon en snij die in plakjes. Was de paprika, haal de zaden er uit en snij ze in stukjes. Was de peper, haal de zaden er uit en snij de peper in kleine stukjes. Snij tenslotte ook de knoflook in kleine stukjes. Zet al deze ingrediënten samen even apart.

  2. Indien nodig: rasp dan ook de oude kaas.

  3. Zet alvast een flinke pan water op het vuur, voor de pasta.

  4. Snij de ui in stukjes.

  5. Doe de olijfolie in een flinke pan. Bak daarin de ui een minuut of vijf, tot deze lichtbruin begint te worden.

  6. Voeg de knoflook, de paprika, de champignons en de peper toe aan de pan met ui. Bak het geheel nog vijf minuten.

  7. Als het water kookt, doe dan de fusilli erin en kook die dan voor 10 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking).

  8. Voeg de passata, de basilicum, de peterselie, de oregano en het groentebouillon blokje toe. Laat alle ingrediënten nog tien minuten zachtjes doorkoken terwijl de fusilli gekookt wordt. Proef de saus even en voeg indien nodig wat extra zout toe.

  9. Giet de pasta af en serveer deze samen met de saus en de geraspte kaas.

Recept voor vegetarische fusilli met champignon en paprika

Meer recepten

Vind je de Fusilli met champignon en paprika lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

Leave a comment