Home » Recepten » Soeprecepten » Courgettesoep met ui en knoflook

Hou je van courgette? Je kan daar ook heel makkelijk een heerlijke soep mee maken. Dit is het recept van onze favoriete courgettesoep met ui, knoflook en crème fraîche. Super lekker voor soep-fans zoals ik.

Een van de grote voordelen van deze soep is dat er weinig verschillende groenten voor nodig zijn. Je snijdt de courgette en de ui grof en dan ben je al klaar. Het echte snijwerk doe je uiteindelijk met je staafmixer of eventueel je blender. Lekker makkelijk!

De ingrediënten zijn voor 4 personen. Wij maken eigenlijk altijd dubbel zoveel, want ook de dag erna is de soep heerlijk. Of gewoon om de rest in te vriezen. Lekker makkelijk om op een drukke dag op te warmen en samen met wat stokbrood en roomboter te serveren.

Ingrediënten

Courgettesoep met ui voor 4 personen:

 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 0,5 liter heet water
 • 1 groentebouillon blokje
 • 1 teentje knoflook
 • 100 milliliter melk
 • 125 milliliter crème fraîche
 • zout
 • versgemalen zwarte peper

Ook nodig:

Loading...

Courgettesoep met ui recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze courgettesoep maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Corgettesoep met ui maken

Benodigde tijd: 25 minuten.

Zo maak je deze eenvoudige courgettesoep:

 1. Voorbereiding

  Snij als voorbereiding de courgette in dobbelsteentjes en versnipper de ui. Maak ook alvast het water voor de groentebouillon warm.

 2. Groenten bakken

  Maak een flinke pan met daarin de olijfolie warm. Bak daarin de ui en de courgette, tot de ui bruin begint te worden en de courgette zacht. Tegen het einde knoflook er bij persen en nog een minuutje mee laten bakken.

 3. Bouillon toevoegen

  Voeg dan het hete water en het groentebouillon blokje toe. Breng het water aan de kook en laat het geheel dan 8 minuten koken.

 4. Fijnmaken

  Voeg de crème fraîche toe. Maak dan met een staafmixer (of een blender) de groenten in de soep klein.

 5. Afronden

  Voeg dan de melk toe aan de pan. Breng de soep weer aan de kook. Breng tot slot de courgettesoep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Courgettesoep met ui en knoflook

Meer soeprecepten

Vind je de courgettesoep met ui lekker. Zoek je nog meer lekkere soeprecepten? Kijk dan op de pagina met vegetarische soeprecepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen