Zoek je een lekker roerbakgerecht met paksoi en champignons? Deze eiermie met paksoi, kastanje champignons en cashewnoten is makkelijk te maken en staat zo op tafel. Een lekker hartig gerecht voor als je weinig tijd hebt.
Naar het receptGebruik je wel eens paksoi in de keuken? Het is een lekkere, van oorsprong Aziatische koolsoort. Paksoi is perfect om in een roerbakgerecht zoals dit te gebruiken. De stengels zijn makkelijk schoon te maken en te snijden, dus makkelijk in het gebruik. Kastanjechampignons zijn al even simpel en geven ook altijd een lekkere hartige smaak aan je eten. Umami heet dat tegenwoordig 🤓.
Dit bestaande recept vond ik al weer jaren geleden op duizenden1dag.nl. Sindsdien heb de hoeveelheden een beetje veranderd naar eigen smaak, maar heel veel wijkt het nog niet af. Het was ook het eerste recept waar ik verse gember in gebruikte. Sindsdien ben ik gember echt gaan waarderen en gebruiken. Het is makkelijk en geeft veel smaak aan het eten.
Meer recepten
Vind je de eiermie met paksoi, kastanje champignons en cashewnoten lekker? Zoek je nog meer recepten? Kijk dan eens op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
Je had helemaal gelijk over de gember; heerlijk gerecht dit. Ik ga dit zeker vaker eten.
heerlijk en dankjewel voor de tip hoe de gember schoon te maken
Dank je wel, fijn dat je er blij mee bent.