Home » Recepten » Salades » Maaltijdsalade met druiven en fèta

Zin om eens wat super gezonds te maken? Met dit recept voor een maaltijdsalade met druiven, fèta, appel en walnoten maak je iedereen blij. Lekker en gezond, wat wil je nog meer!

Na een paar dagen vet eten vond ik het tijd om weer eens een lekkere gezonde maaltijd te maken. Het werd deze maaltijdsalade waarmee we ons vitaminepeil weer even een boost gaven. Gelukkig is deze salade met appel, druiven, tomaat, walnoten en honing mosterd dressing ook gewoon heel erg lekker. Zelfs mijn oudste zoon, die de meeste salades niet lust, eet deze met veel plezier.

Voor mijn zoon deed ik er ook kropsla in want dat vind hij ‘het minst vies’. Plus een heleboel lekkere andere ingrediënten. Het moest wel lekker worden. Daarvoor heb ik gewoon in de winkel gekeken wat er goed bij elkaar zou passen.

De appels heb ik even op een grillplaat gelegd, omdat ik het altijd erg lekker vind als er wat warms in de maaltijdsalade zit. Als je dat grillen overslaat zal het resultaat ook zeker lekker zijn! Verder gebruikte ik trostomaten, omdat die vaak wat minder vocht bevatten.

Ingrediënten

Maaltijdsalade voor 4 personen:

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui
  • 3 trostomaten
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 3 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 0,5 theelepel tijm
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • vers gemalen zwarte peper
  • 200 gram fèta kaas
  • 250 gram pitloze rode druiven
  • 60 gram gepelde walnoten
  • 1 appel (Jonagold)

Maaltijdsalade met druiven, feta, appel en walnoten

Hoe je deze makkelijke salade maakt zie je in deze video. Onder de video lees je nog eens stap voor stap alles terug.

Maaltijdsalade met druiven en fèta maken

Benodigde tijd: 20 minuten

Zo maak je deze maaltijdsalade:

  1. Sla

    Was 1 kropsla en maak deze droog. Scheur de bladeren wat kleiner en doe ze in een grote kom.

  2. Rode ui

    Snij 1 rode ui klein en voeg die aan de kom toe.

  3. Tomaten

    Was 3 trostomaten en snij ze in grove stukken. Voeg ook de tomaten aan de kom toe.

  4. Dressing

    Maak de dressing door 2 eetlepels vloeibare honing, 3 theelepels mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, 3 eetlepels olijfolie, 0,5 theelepel tijm en wat vers gemalen peper te goed te mengen. Doe de dressing dan bij de sla en schep het geheel goed door elkaar.

  5. Fèta

    Snij 200 gram fèta kaas in blokjes en voeg die toe aan de kom.

  6. Druiven

    Was de 250 gram pitloze rode druiven en voeg ze dan toe aan de kom.

  7. Walnoten

    Voeg 60 gram gepelde walnoten toe aan de kom. Schep het geheel dan nog een keer goed door elkaar.

  8. Appel

    Verwarm de grillplaat voor. Schil 1 appel, snij hem in kwarten. Haal het klokhuis er uit en snij hem daarna in plakken. Rooster de appel plakken aan elke kant 2 minuten op een grillplaat. Leg de warme appelplakjes op de salade.

Maaltijdsalade met druiven 800x800
Maaltijdsalade met druiven en fèta

Meer salade recepten

Vind je de salade met fèta, druiven en walnoot lekker? dan vind je de onderstaande recepten op eetman.nl waarschijnlijk ook lekker:

Of kijk eens naar de andere vegetarische salades op Eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen