Na een paar dagen vet eten (patat enzo) vond ik het tijd om weer eens wat super gezonds te maken. Ik maakte deze maaltijdsalade met druiven, feta, appel en walnoten. Zelfs mijn oudste zoon, die de meeste salades niet lust, at er met plezier van. Ik deed er dan ook speciaal voor hem kropsla in dat hij ‘het minst vies’ vind. Plus een heleboel lekkere andere ingrediënten. Het moest wel lekker worden. Alle borden werden leeggegeten. Missie geslaagd dus.

Bij het bedenken van deze salade met druiven, feta, appel en walnoten kwam ik voor inspiratie op de web site maaltijdsalade.org terecht. Dat is ook echt een leuke pagina vol met lekkere salades. Verder heb ik gewoon in de winkel gekeken wat er goed bij elkaar zou passen.

De appels heb ik even op een grilplaat gelegd, omdat ik het altijd erg lekker vind als er wat warms in de maaltijdsalade zit. Ik denk dat het ook nog lekker is als je dat overslaat. Verder gebruikte ik trostomaten, omdat deze vaak wat minder vocht bevatten.

Tip: Ik koop eigenlijk nooit walnoten die nog niet gekraakt zijn, dus heb ook geen notenkraker in huis. Gelukkig ging het met de waterpomptang ook heel goed.

druiven, feta, appel recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kropsla
  • 1 rode ui
  • 3 trostomaten
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 6 theelepels mosterd
  • 4 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 afgestreken theelepel tijm
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 200 gram fetakaas
  • 250 gram rode druiven
  • 60 gram gepelde walnoten,
  • 1 appel (Jonagold).

De maaltijdsalade met druiven, feta, appel en walnoten bereiden

Was de kropsla en maak deze droog. Scheur de bladeren wat kleiner en doe ze in een grote kom.

Snij de rode ui klein en voeg die aan de kom toe.

Was de trostomaten en snij de in grove stukken. Voeg ook deze aan de kom toe.

Maak de dressing door de honing, de mosterd, azijn, olijfolie, tijm en wat vers gemalen peper te goed te mengen.

Doe de dressing bij de sla en schep het geheel goed door elkaar.

Snij de fetakaas in blokjes en voeg die toe aan de kom.

Was de rode druiven en snij ze in tweeën. Voeg ze toe aan de kom.

Voeg de gepelde walnoten toe aan de kom.

Schep het geheel nog een keer goed door elkaar.

Schil de appel, snij hem in kwarten. Haal het klokhuis er uit en snij hem daarna in plakken. Rooster de appel plakken aan elke kant 2 minuten op een grillplaat. Leg de warme appelplakjes op de salade.

Meer salade recepten op eetman.nl

Vond je dit een lekker recept? dan vind je de onderstaande recepten op eetman.nl waarschijnlijk ook lekker:

Of een van de andere vegetarische bijgerechten op Eetman.nl.

(Visited 273 times, 1 visits today)