Hou je van puddingbroodjes met banketbakkersroom? Als je ze zelf wilt maken, dan ben je op de juiste plek. Met het recept hieronder is dat hartstikke makkelijk.
Ik ken eigenlijk maar één persoon die niet van puddingbroodjes houdt. De kans is dus wel heel groot dat jij dit een lekker recept vindt. Je kan ze gewoon in de winkel kopen en dat doe ik dan ook graag. Puddingbroodjes zelf maken, kost net wat meer moeite, maar is natuurlijk wel zo leuk. Een leuk klusje voor kinderen in de vakantie.
Al zoekend naar recepten kwam ik er ook achter dat de pudding eigenlijk banketbakkersroom is. Hetzelfde als wat in een tompouce zit. Ik had het kunnen weten, slimme jongens die bakkers.
Ingrediënten
Voor 4 puddingbroodjes met banketbakkersroom:
- 4 witte puntjes
- 2 deciliter melk
- 2 eieren
- 25 gram bloem
- 1,5 eetlepel citroensap
- 2 zakjes vanillesuiker
- 25 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels poedersuiker
Puddingbroodjes met banketbakkersroom recept
In deze film zie je hoe makkelijk je een puddingbroodje kan maken. In de paragraaf onder de film vind je het recept stap voor stap.
Puddingbroodjes maken
Benodigde tijd: 1 uur en 15 minuten
Zo maak je puddingbroodjes met banketbakkersroom:
- Meng de bloem en 1 ei
Doe de bloem in een kom. Doe 1 ei er bij en roer het met een garde tot het een gladde pap is.
- Voer 50 milliliter melk en nog 1 ei toe
Doe het tweede ei en 50 milliliter melk bij het bloempapje. Klop ook dit weer met de garde door elkaar.
- 150 milliliter melk verhitten
Verhit 150 milliliter melk, af en toe roerend, in een steelpan. Stop zodra er damp af komt, het moet niet gaan koken.
- Voeg het bloempapje toe
Roer dan met een garde in de warme melk en giet het bloempapje langzaam in de steelpan er bij.
- Koken en roeren tot het dik wordt
Zet daarna de steelpan op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de pudding borrelt en dik geworden is.
- 3 minuten langzaam koken
Zet het vuur dan lager en laat het papje nog 3 minuten al roerend door koken. Haal het dan van het vuur.
- Citroensap, vanillesuiker en suiker erdoor
Roer het citroensap, de vanillesuiker en de gewone suiker door de pudding.
- Koelen in koud water
Zet de steelpan met pudding in een bak met koud water om het sneller te laten afkoelen. Blijf roeren tot de pudding lauw is. Laat het daarna nog even verder afkoelen, roer het dan nog steeds af en toe.
- 30 minuten in de koelkast
Doe tot slot een deksel op de pan en zet hem een half uur of langer in de koelkast. De banketbakkersroom is nu klaar.
- De puddingbroodjes maken
Snij de puntjes in de lengte, vanuit de bovenkant open (dat is mooier). Voor het mooi doe je de pudding in een spuitzak, en dan vul je de broodjes er mee. Voor het gemak kun je ze natuurlijk ook gewoon met een lepel vullen.
- Poedersuiker erop
Strooi daarna door een theezeef heen poedersuiker op de puddingbroodjes.
Je puddingbroodjes met banketbakkersroom zijn nu klaar. Eet smakelijk!

Meer snacks
Zoek je meer recepten zoals deze puddingbroodjes? Kijk dan ook eens op de verzamelpagina met alle vegetarische snacks en gebak. Ik weet zeker dat je er nog wel wat lekkers gaat vinden.
[…] Puddingbroodjes met banketbakkersroom […]