Puddingbroodjes met banketbakkersroom

Ik ken eigenlijk maar één persoon die niet van puddingbroodjes houdt. De kans is dus wel heel groot dat jij dit een lekker recept gaat vinden. Puddingbroodjes kan je gewoon in de winkel kopen en dat doe ik dan ook graag. Puddingbroodjes zelf maken, kost net wat meer moeite, maar is natuurlijk wel zo leuk. Een leuk klusje voor kinderen in de vakantie. Op dekkooktips.com vond ik de basis van het onderstaande recept. Ik ben er maar weinig van afgeweken. Al zoekend naar recepten kwam ik er ook achter dat de pudding eigenlijk banketbakkersroom is. Hetzelfde als wat in een tompouce zit. Ik had het kunnen weten, slimme jongens die bakkers.

Puddingbroodjes recept

Ingrediënten voor 4 puddingbroodjes:

  • 4 witte puntjes
  • 2 deciliter melk
  • 2 eieren
  • 25 gram bloem
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 25 gram suiker
  • 4 eetlepels poedersuiker

De banketbakkersroom maken:

Doe de bloem in een kom. Doe 1 ei er bij en roer het met een garde tot het een gladde pap is.

Doe het tweede ei en ongeveer een kwart van de melk bij het bloempapje. Klop ook dit weer met de garde door elkaar.

Verhit de resterende melk, af en toe roerend, in een steelpan. Stop zodra er damp af komt, het moet niet gaan koken.

Roer dan met een garde in de warme melk  en giet het bloempapje langzaam in de steelpan er bij.

Zet daarna de steelpan op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de pudding borrelt en dik geworden is.

Zet het vuur dan lager en laat het papje nog 3 minuten al roerend door koken. Haal hetdan van het vuur.

Roer het citroensap, de vanillesuiker en de gewone suiker door de pudding.

Zet de steelpan met pudding in een bak met koud water om het sneller te laten afkoelen. Blijf roeren tot de pudding lauw is. Laat het daarna nog even verder afkoelen, roer het dan nog steeds af en toe.

Doe tot slot een deksel op de pan en zet hem een half uur of langer in de koelkast.

Dek de steelpan af (met een deksel of een bord) en zet de pudding circa 1/2 uur (of langer) in de koelkast om verder op te stijven.

De puddingbroodjes maken:

Snijd de puntjes in de lengte, vanuit de bovenkant open (dat is mooier).

Voor het mooi doe je de pudding in een spuitzak, en dan vul je de broodjes er mee. Voor het gemak kun je ze natuurlijk ook gewoon met een lepel vullen.

Strooi daarna door een theezeef heen poedersuiker op de puddingbroodjes.

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*