5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Puddingbroodjes met banketbakkersroom

Hou je van puddingbroodjes met banketbakkersroom? Als je ze zelf wilt maken, dan ben je op de juiste plek. Met het recept hieronder is dat hartstikke makkelijk.

Naar het recept

Ik ken eigenlijk maar één persoon die niet van puddingbroodjes houdt. De kans is dus wel heel groot dat jij dit een lekker recept vindt. Je kan ze gewoon in de winkel kopen en dat doe ik dan ook graag. Puddingbroodjes zelf maken, kost net wat meer moeite, maar is natuurlijk wel zo leuk. Een leuk klusje voor kinderen in de vakantie.

Al zoekend naar recepten kwam ik er ook achter dat de pudding eigenlijk banketbakkersroom is. Hetzelfde als wat in een tompouce zit. Ik had het kunnen weten, slimme jongens die bakkers.

Puddingbroodjes met banketbakkersroom

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

4

porties
Totale tijd

1

uur 

15

minuten

Met dit recept kan je zelf puddingbroodjes met banketbakkersroom maken. Geen moeilijke stappen, weinig ingrediënten en het gewoon heerlijk.

Ingrediënten

  • 4 witte puntjes

  • 2 deciliter melk

  • 2 eieren

  • 25 gram bloem

  • 1,5 eetlepel citroensap

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 25 gram kristalsuiker

  • 2 eetlepels poedersuiker

Recept

  • Meng de bloem en 1 ei
    Doe de bloem in een kom. Doe 1 ei erbij en roer het met een garde tot het een gladde pap is.
  • Voer 50 milliliter melk en nog 1 ei toe
    Doe het tweede ei en 50 milliliter melk bij het bloempapje. Klop ook dit weer met de garde door elkaar.
  • 150 milliliter melk verhitten
    Verhit 150 milliliter melk, af en toe roerend, in een steelpan. Stop zodra er damp af komt, het moet niet gaan koken.
  • Voeg het bloempapje toe
    Roer dan met een garde in de warme melk  en giet het bloempapje langzaam in de steelpan er bij.
  • Koken en roeren tot het dik wordt
    Zet daarna de steelpan op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de pudding borrelt en dik geworden is.
  • Drie minuten langzaam koken
    Zet het vuur dan lager en laat het papje nog 3 minuten al roerend door koken. Haal het dan van het vuur.
  • Citroensap, vanillesuiker en suiker erdoor
    Roer het citroensap, de vanillesuiker en de gewone suiker door de pudding.
  • Koelen in koud water
    Zet de steelpan met pudding in een bak met koud water om het sneller te laten afkoelen. Blijf roeren tot de pudding lauw is. Laat het daarna nog even verder afkoelen, roer het dan nog steeds af en toe.
  • Dertig minuten in de koelkast
    Doe tot slot een deksel op de pan en zet hem een half uur of langer in de koelkast. De banketbakkersroom is nu klaar.
  • De puddingbroodjes maken
    Snij de puntjes in de lengte, vanuit de bovenkant open (dat is mooier). Voor het mooi doe je de pudding in een spuitzak, en dan vul je de broodjes er mee. Voor het gemak kun je ze natuurlijk ook gewoon met een lepel vullen.
  • Poedersuiker erop
    Strooi daarna door een theezeef heen poedersuiker op de puddingbroodjes. Je puddingbroodjes met banketbakkersroom zijn nu klaar. Eet smakelijk!

Recept video

Meer snacks

Zoek je meer recepten zoals deze puddingbroodjes? Kijk dan ook eens op de verzamelpagina met alle vegetarische snacks en gebak. Ik weet zeker dat je er nog wel wat lekkers gaat vinden.

Puddingbroodjes met banketbakkersroom recept mei 2020 800x800
Puddingbroodjes met banketbakkersroom

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen