Boerenomelet recept

Boerenomelet recept

Koken op de camping is een kunst op zich. Afgelopen weken zat ik met mijn tent in de Ardèche en mocht ik het weer proberen. Gehurkt op de grond, snijden op een klein bordje, bijna geen ingrediënten. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt zijn wat restanten van voorgaande maaltijden en eieren. Deze boerenomelet was het resultaat.

Een boerenomelet is eigenlijk een perfect vegetarisch recept voor de camping. Maar ook voor thuis als je niet veel afwas wilt hebben of een kleine keuken hebt. Je hebt maar één kookpit nodig en ook maar één pan. Dat scheelt weer in de afwas, want die gaat op de camping natuurlijk met de hand.

Voor de vorm zet ik hier onder het recept, maar het idee is simpel en je kan allerlei andere groenten gebruiken. Belangrijkste is dat je de wat hardere groenten, zoals in dit geval de aardappel en de wortel, heel dun snijdt en 10 minuten bakt voor je het ei toevoegt. Verder is het simpel.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 stokbrood
  • 2 aardappelen
  • 2 tomaten
  • 1 flinke wortel
  • 1 ui
  • 8 eieren
  • margarine
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper

Boerenomelet recept

Schil de aardappelen. Snij ze eerst in vieren en daarna in hele dunne plakjes. Schrap de wortel schoon en snij hem daarna in hele dunne plakjes. Schil de ui en snij hem in stukjes. Snij de tomaat in stukjes.

Snij het stokbrood in vieren en daarna de vier stukken overdwars. Besmeer de 8 stukken stokbrood dan met margarine. Verdeel de ingrediënten in twee helften, want het bakken gaat in twee rondes. Of je moet meer pannen tegelijk kunnen gebruiken natuurlijk.

Doe nu een scheut zonnebloemolie in een bakpan en laat die op middelhoog vuur warm worden. Bak daarin gedurende 10 minuten alle groenten. Strooi er ook alvast wat zout doorheen. Als het geheel wat droog wordt, voeg dan gerust wat zonnebloemolie toe. Proef aan het einde of de aardappel en de wortel al gaar zijn.

Voeg dan een beetje zonnebloemolie en vier eieren toe. Roer het ei snel door de al gebakken groenten heen. Zet het vuur nog iets lager en laat het geheel een minuut of vijf bakken, tot het ei bijna helemaal hard geworden is. Verdeel de omelet met je spatel in de pan al in vier kwarten. Keer de kwarten nog even om, zodat beide kanten gebakken zijn.

Serveer het ei op de stukken stokbrood. Een beetje zout en peper er op en de boerenomelet is klaar om op te eten. Daarna bak je de tweede ronde.

Boerenommelet recept ingredienten

Meer hoofdgerechten

Vond je de boerenomelet lekker en zoek je meer vegetarische hoofdgerechten? Je vindt nog veel meer recepten op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment