Home » Recepten » Hoofdgerechten » Boerenomelet recept

Maak je wel eens een boerenomelet? Ik vind ze superlekker en volgens mij vinden heel veel mensen dat. Het enige wat je voor deze omelet nodig hebt zijn wat groenten, brood en eieren. Je kan het bijna niet fout doen, maar voor iedereen die het wil vind je hier mijn recept voor een boerenomelet.

Koken op de camping is een kunst op zich. Toen ik deze boerenomelet voor het eerst maakte, zat ik met mijn tent in de Ardèche en mocht ik het weer proberen. Gehurkt op de grond, snijden op een klein bordje, bijna geen ingrediënten. Ik bedacht me dat een boerenomelet perfect camping eten is. Je hebt maar één kookpit nodig en ook maar één pan. Dat scheelt weer in de afwas, want die gaat op de camping natuurlijk met de hand.

Voor de vorm zet ik hier onder het recept, maar het idee is simpel en je kan allerlei andere groenten gebruiken. Belangrijkste is dat je de wat hardere groenten, zoals in dit geval de aardappel en de wortel, heel dun snijdt en 10 minuten bakt voor je het ei toevoegt. Verder is het simpel.

Ingrediënten

Boerenomelet voor 4 personen:

 • 1 stokbrood of 8 boterhammen
 • 2 aardappelen (200 gram)
 • 200 gram cherry tomaten
 • 1 flinke wortel
 • 1 ui
 • 8 eieren
 • margarine voor op het brood
 • 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 • zout
 • peper
Loading...

Boerenomelet recept

Hoe je deze omelet maakt zie je in deze video. Onder de video lees je nog eens stap voor stap alles terug.

Boerenomelet bakken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Zo maak je de boerenomelet:

 1. Aardappelen, wortel en ui snijden

  Schil de aardappelen. Snij ze eerst in vieren en daarna in hele dunne plakjes. Schrap de wortel schoon en snij hem daarna in hele dunne plakjes. Schil de ui en snij hem in kwart ringen. Zet deze groenten samen apart.

 2. Tomaten halveren

  Halveer de cherry tomaten en bewaar deze los van de overige groenten.

 3. Aardappelen, wortel en ui bakken

  Doe nu de olie in een hapjespan en laat die op middelhoog vuur warm worden. Bak daarin gedurende 5 minuten de aardappels, de wortel en de ui. Strooi er ook alvast wat zout en versgemalen zwarte peper doorheen. Als het geheel wat droog wordt, voeg dan wat olie toe.

 4. Tomaat erbij

  Voeg dan de cherry tomaat toe en bak die nog 5 minuten mee.

 5. Ei meebakken

  Voeg dan de eieren toe. Roer het ei snel door de al gebakken groenten heen. Zet het vuur nog iets lager en laat het geheel een minuut of vijf bakken met een deksel op de pan.

 6. In stukken opdelen

  Als het ei bijna helemaal hard is, dan verdeel de omelet met je spatel in de pan al in vier kwarten. Keer de kwarten nog even om, zodat beide kanten gebakken zijn.

 7. Stokbrood smeren

  Heb je een stokbrood? Snij het dan in vieren en daarna de vier stukken overdwars. Besmeer de 8 stukken brood of stokbrood dan met margarine.

 8. Opdienen

  Serveer het ei op de stukken brood. Een beetje zout en peper er op en de boerenomelet is klaar om op te eten.

Tip: heb je geen grote pan, verdeel de ingrediënten dan in twee helften en bak dan in twee rondes of twee pannen.

Boerenomelet recept

Meer hoofdgerechten

Vind je de boerenomelet lekker en zoek je meer vegetarische hoofdgerechten? Je vindt nog veel meer recepten op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen