Heb je wel eens zelf aardbeienjam gemaakt? Aardbeienjam maken is heel makkelijk en je hebt er naast fruit en geleisuiker ongeveer niets voor nodig. Hier lees je het recept waarmee wij hier thuis jam maken.
Naar het receptZelf jam maken is eigenlijk vooral iets dat mijn vriendin doet. Het is makkelijk en levert altijd een heleboel lekkere potten jam op. We maken vooral aardbeienjam, want we hebben aardbeien in de tuin staan. Op een gegeven moment weet je dan bijna niet meer wat je met al dat fruit moet doen. Jam maken is dus een hele mooie oplossing.
Jam maken dat doet de mensheid natuurlijk al heel lang. Toch leek het me leuk om een keer op te schrijven hoe je dat doet. Eetman is immers mijn receptenboek en als jij er straks ook lol van hebt, dan is dat mooi meegenomen.
Van oorsprong is het maken van jam een manier om fruit langer houdbaar te maken. Daarom gaat er ook best veel suiker in. De suiker maakt dat er moeilijker bacteriën in kunnen groeien. Om die reden is het ook erg belangrijk om de potten goed schoon te maken.
Er zijn heel veel combinaties van fruit mogelijk die lekker zijn. Ik vroeg hier in huis welke jam iedereen het lekkerste vindt. Niemand noemde dezelfde soort: aardbeien, abrikozen, bosbessen, bosvruchten. Ik maakte gewoon lekker simpel aardbeienjam. Dat is toch een van mijn grote favorieten.
Meer recepten
Vind je het leuk om te koken en zoek je nog meer leuke kleine recepten om te maken. Kijk dan eens op de pagina met alle recepten met snacks en gebak op eetman.nl.