Home » Drinken » Drank recepten

Je hoeft je drankjes natuurlijk niet in de winkel te kopen. Met weinig moeite maak je een lekker drankje zelf. Smoothies en milkshakes maak ik blijkbaar zo vaak dat ze hun eigen pagina hebben gekregen. Maar alle overige drank recepten vind je op deze pagina. Ze zijn minstens even lekker!

drank recepten

Citroenlimonade

Het begon met een van de vele recepten waar citroenrasp in moest. Leuk natuurlijk maar dan blijf je met de rest van die citroen zitten. Wat moet je daar nou mee? Nou: citroenlimonade maken dus.

Citroenlimonade zelf maken recept

Eiwit smoothie met ananas, aardbei en limoen

Doe je veel aan sport of kan je om een andere reden wel wat extra eiwitten gebruiken. Maak dan eens een smoothie met ananas, aardbei en limoen aangevuld met extra proteïne. Zo kan je lichaam eenvoudig een extra boost geven.

Overige drankjes eiwit smoothie

Eiwit smoothie met banaan en pindakaas

Nog een smoothie met extra proteïne. In deze gebruikte ik de lekkere combinatie van banaan en pindakaas. Twee smaken die super goed samen gaan en een heerlijke smoothie opleveren.

Eiwit smoothie banaan Orangefit

Witte chocolademelk met cacao slagroom

Dit is het recept voor een gestoord lekkere variant op warme chocolademelk. Witte chocolademelk met cacao slagroom is, zoals de naam al zegt, gemaakt van witte chocolade met daar bovenop bruine slagroom. Dat is weer eens wat anders 😋.

Witte chocolademelk met cacao slagroom recept 1

Meer drank recepten

Smoothies

Zoek je een lekkere smoothie? Ik ben er een grote fan van. Het is de lekkerste manier om heel veel vers fruit binnen te krijgen. Ik heb er dus ook veel recepten voor. Je vindt alle smoothie recepten hier.

Milkshakes

Weet je wat balen is? Als je een kwartier in de rij staat bij de McDrive of de Burgerking drive. Dat gebeurt me helaas maar al te vaak. Dat is toch geen fast food 😕. Daarom maak ik ook erg graag zelf mijn eigen milkshakes, want dat is eigenlijk veel sneller.

Biertjes

Nee, verwacht hier geen recepten om zelf bier te brouwen. Daar zijn al meer dan genoeg mensen erg goed in. Er is tegenwoordig zoveel variatie aan bier te koop. Soms schrijf ik er een verhaal over en die kan je allemaal lezen op mijn pagina met speciaalbieren.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen