Home » Drinken » Drank recepten

Je hoeft je drankjes natuurlijk niet in de winkel te kopen. Met weinig moeite maak je een lekker drankje zelf. Smoothies en milkshakes maak ik blijkbaar zo vaak dat ze hun eigen pagina hebben gekregen. Maar alle overige drank recepten vind je op deze pagina. Ze zijn minstens even lekker!

Drank recepten

Arancello

Zelf sinaasappellikeur maken met maar 3 ingrediënten (of 4 als je het water ook meetelt). Dat klinkt toch ongelofelijk. Iedereen kan zelf arancello maken, het is super simpel.

Arancello likeur maken recept 950x500

Citroenlimonade

Het begon met een van de vele recepten waar citroenrasp in moest. Leuk natuurlijk maar dan blijf je met de rest van die citroen zitten. Wat moet je daar nou mee? Nou: citroenlimonade maken dus.

Citroenlimonade zelf maken recept

Eiwit smoothie met ananas, aardbei en limoen

Doe je veel aan sport of kan je om een andere reden wel wat extra eiwitten gebruiken. Maak dan eens een smoothie met ananas, aardbei en limoen aangevuld met extra proteïne. Zo kan je lichaam eenvoudig een extra boost geven.

Eiwit smoothie ananas Orangefit 950x500

Eiwit smoothie met banaan en pindakaas

Nog een smoothie met extra proteïne. In deze gebruikte ik de lekkere combinatie van banaan en pindakaas. Twee smaken die super goed samen gaan en een heerlijke smoothie opleveren.

Eiwit smoothie banaan Orangefit

IJskoffie met ahornsiroop

Je kan je natuurlijk voor je ijskoffie naar de Starbucks, maar dat hoeft zeker niet. Met extreem weinig moeite kan je zelf ijskoffie met ahornsiroop maken. Hartstikke lekker en dat scheelt een heleboel euros.

IJskoffie maken met ahornsiroop 950x500

Mojito mocktail met alcoholvrije rum

De Mojito is een van de meest traditionele cocktails. Deze variant met alcoholvrije rum heeft nog steeds de lekkere limoen en muntsmaak. Hier lees je hoe je deze Mojito mocktail maakt.

Mojito mocktail met alcoholvrije rum maken 950x500

Pornstar Martini Mocktail

Met de ontdekking van alcoholvrije vanille vodka was het tijd voor een mocktail recept. Deze super Pornstar Martini Mocktail is het resultaat. Een heerlijk drankje met passievrucht, limoen en zoete ahornsiroop.

Pornstar Martini Mocktail Uitgelicht

Witte chocolademelk met cacao slagroom

Dit is het recept voor een gestoord lekkere variant op warme chocolademelk. Witte chocolademelk met cacao slagroom is, zoals de naam al zegt, gemaakt van witte chocolade met daar bovenop bruine slagroom. Dat is weer eens wat anders 😋.

Witte chocolademelk met cacao slagroom recept 950x500

Meer drank recepten

Smoothies

Zoek je een lekkere smoothie? Ik ben er een grote fan van. Het is de lekkerste manier om heel veel vers fruit binnen te krijgen. Ik heb er dus ook veel recepten voor. Je vindt alle smoothie recepten hier.

Milkshakes

Weet je wat balen is? Als je een kwartier in de rij staat bij de McDrive of de Burgerking drive. Dat gebeurt me helaas maar al te vaak. Dat is toch geen fast food 😕. Daarom maak ik ook erg graag zelf mijn eigen milkshakes, want dat is eigenlijk veel sneller.

Biertjes

Nee, verwacht hier geen recepten om zelf bier te brouwen. Daar zijn al meer dan genoeg mensen erg goed in. Er is tegenwoordig zoveel variatie aan bier te koop. Soms schrijf ik er een verhaal over en die kan je allemaal lezen op mijn pagina met speciaalbieren.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen