Home » Drinken » Citroenlimonade zelf maken

Het is zomer, het is warm, je hebt dorst. Het perfecte moment om zelf citroenlimonade te maken. Vijf minuutjes werk, klaar!

De laatste tijd ben ik best een flinke fan geworden van Radler citroen. En ook met een glas Karvan Cevitam citroen kan je mij wel blij maken. Maar minstens even graag maak ik een lekker glas citroenlimonade van verse echte real-life citroenen. Heb ik meteen één van de twee aanbevolen stuks fruit voor die dag binnen.

Het begon met een van de vele recepten waar citroenrasp in moest. Leuk natuurlijk maar dan blijf je met de rest van die citroen zitten. Wat moet je daar nou mee? Nou: limonade maken dus.

Ik kwam wel wat recepten op internet tegen, maar die waren mij nog veel te ingewikkeld. Ik wilde niet eerst siroop of zo maken. Nee: in een keer, snel.

Tegenwoordig koop ik gewoon een heel netje citroenen. Wel zo fijn, maak ik de hele familie blij met een lekker fris / zuur / zoet drankje. En stiekem kost het dan ook iets minder.

Ik kreeg overigens ook nog een tip, die ik inmiddels geprobeerd heb. Vervang de citroen door een limoen, dan eindig je met limoenlimonade. Net even wat anders en zeker zo lekker.

Citroenlimonade zelf maken

Hoe maak je nou die meest simpele citroenlimonade? Ten eerste zorg je dat je alle ingrediënten in huis hebt. Limonade maken is vervolgens een eitje.

 • 1 citroen per glas (of 1 limoen)
 • 2 theelepels suiker per glas
 • 150 milliliter water
 • Een paar ijsklontjes

Benodigde tijd: 5 minuten

Zo maak je citroenlimonade:

 1. Citoen

  Pers de citroen uit, je hebt dan ongeveer 50 milliliter sap.

 2. Water

  Voeg ongeveer 150 milliliter koud water toe.

 3. Suiker en ijs

  Doe er twee theelepels suiker bij en wat ijsklontjes. Even roeren en klaar.

Met de hoeveelheid water en suiker kan je een beetje spelen. Afhankelijk van hoe zuur of zoet je lekker vindt.

Succes!

Citroenlimonade zelf maken

Meer lekkere drankjes

Vind je de citroenlimonade (of de limoenlimonade) lekker? Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer lekkere drankjes zelf maken? Kijk dan vooral ook even op de verzamelpagina met alle dranken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen