0.0 van 0 stem
Home » Drinken » Citroenlimonade zelf maken

Het is zomer, het is warm, je hebt dorst. Het perfecte moment om zelf citroenlimonade te maken. Vijf minuutjes werk, klaar!

Naar het recept

De laatste tijd ben ik best een flinke fan geworden van Radler citroen. En ook met een glas Karvan Cevitam citroen kan je mij wel blij maken. Maar minstens even graag maak ik een lekker glas citroenlimonade van verse echte real-life citroenen. Heb ik meteen één van de twee aanbevolen stuks fruit voor die dag binnen.

Het idee om zelf citroenlimonade te maken kwam nadat ik een recept hed gekookt waar citroenrasp in moest. Leuk natuurlijk maar dan blijf je met de rest van die citroen zitten. Wat moet je daar nou mee? Nou: limonade maken dus.

Op internet kwam ik citroenlimonade recepten tegen, die mij veel te ingewikkeld leken. Ik wilde niet eerst siroop of zo maken. Nee: in een keer, een snel en makkelijk recept. Dat is goed gelukt vind ik.

Tegenwoordig koop ik gewoon een heel netje citroenen. Wel zo fijn. Daarmee maak ik de hele familie blij met een lekker fris / zuur / zoet drankje. En stiekem kost het dan ook iets minder.

Ik kreeg overigens ook nog een tip, die ik inmiddels geprobeerd heb. Vervang de citroen door een limoen, dan eindig je met limoenlimonade. Net even wat anders en zeker zo lekker.

Succes!

Citroenlimonade zelf maken

0.0 van 0 stem
Course: Drinken, Recepten
Porties

1

glas
Totale tijd

5

minuten

Het is zomer, het is warm, je hebt dorst. Het perfecte moment om zelf citroenlimonade te maken. Lees hier hoe je dat in vijf minuten doet.

Ingrediënten

 • 1 citroen (of 1 limoen)

 • 2 theelepels suiker

 • 150 milliliter water

 • een paar ijsklontjes

Recept

 • Citoen
  Pers 1 citroen per glas uit. Je hebt dan ongeveer 50 milliliter sap per glas.
 • Water
  Voeg ongeveer 150 milliliter koud water per glas toe.
 • Suiker en ijs
  Doe in elk glas 2 theelepels suiker en wat ijsklontjes. Even roeren en klaar.

Opmerkingen

 • Met de hoeveelheid water en suiker kan je een beetje spelen. Afhankelijk van hoe zuur of zoet je lekker vindt.

Meer lekkere drankjes

Vind je de citroenlimonade (of de limoenlimonade) lekker? Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer lekkere drankjes zelf maken? Kijk dan vooral ook even op de verzamelpagina met alle dranken.

Citroenlimonade zelf maken 800x800
Zelfgemaakte citroenlimonade

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen