Zelf een lekkere sinaasappellikeur maken met maar 3 ingrediënten (of 4 als je het water ook meetelt). Dat klinkt toch ongelofelijk. Iedereen kan zelf arancello maken, het is super simpel, zeker met dit recept.
Naar het receptMet een lekker drankje zoals deze arancello kan je mij het hele jaar door blij maken. Oorspronkelijk is dit een likeur voor na het eten, maar ik vind deze drank ook perfect voor op een terras in de zon. Zeker als hij ijskoud geserveerd wordt, zoals het hoort!
Arancello heeft nog steeds de wat zoet – zure – alcoholische smaak van limoncello. Maar je proeft er ook duidelijk een heerlijke sinaasappelsmaak in. Echt een aanrader die je moet proberen.
Wat is arancello?
Iedereen kent limoncello, de bekende Italiaanse citroenlikeur. Maar wist je ook dat je dit soort likeur van veel meer soorten citrusvrucht kan maken? Met min of meer hetzelfde recept als limoncello maak je ook likeur van sinaasappels.
Arance is het Italiaanse woord voor sinaasappels, dus je snapt de naam: arancello. Overigens zie je ook vaak de naam orancello of orangecello. Dat is dus allemaal min of meer hetzelfde likeurtje.
Hoe maak je arancello?
Arancello maken is heel simpel, maar je moet er wel wat geduld voor hebben. Zet sinaasappelschillen een paar weken in een pot met pure alcohol. Los daarna suiker in water op. Mix de alcohol, zonder de schillen natuurlijk, met het suikerwater en klaar. In het recept hieronder staat het allemaal nog eens extra duidelijk beschreven. Dat gaat zeker lukken.
Arancello / orancello / orangecello kopen?
Weet je wat nog makkelijker is dan zelf maken? In de winkel kopen natuurlijk! Je hebt een paar merken, maar ik raad je de Orangecello van Koreman’s aan. Die is echt super lekker. Niet te zoet, niet te zuur, een klein beetje bitter en met een smaak die lang in je mond blijft hangen. Daar ga je blij van worden.
Het makkelijkste koop je Koreman’s Orangecello via deze link in hun webwinkel. Voer bij de kassa de code EETMAN in en je krijgt nog 10% korting ook. Proost!
Pure alcohol kopen
Eén van de ingrediënten is 96% pure alcohol. Deze sterke alcohol is essentieel omdat daar de smaak van de sinaasappel het beste in opgenomen wordt. Je vindt het in weinig winkels, maar online kan je het zeker vinden.
Let op dat je wel de drinkbare alcohol koopt. Bijvoorbeeld “Navimer pure alcohol 96%”, of “Alcohol dupatissier 0.96”. De flessen zijn niet goedkoop, maar je kan er dan ook heel wat liters arancello mee maken.
Gebruik biologische sinaasappels
In dit recept gebruik je het oranje buitenste laagje van de schillen van de sinaasappels. Helaas zit daar meestal een dun waslaagje op. Iets wat je niet in je arancello wil hebben natuurlijk. Om die reden gebruik je in dit recept biologische sinaasappels; die zijn onbespoten en zonder waslaagje. Gelukkig kan je die in veel supermarkten kopen tegenwoordig.
Meer drankjes
Ben je een fan van arancello? Dan vind je vast de andere drank recepten op Eetman interessant. Of bekijk deze reviews van Pinocello en diverse lekkere speciaalbieren.