Shakwatte? Zeiden ze thuis toen ik voor het eerst vertelde dat ik Shakshuka met feta en paprika ging koken. Inmiddels weten ze dat ze dan een heerlijke maaltijd met brood, lekker kruidige tomatensaus en gepocheerde eieren kunnen verwachten. Een lekker Oosters gerecht met een Westerse twist dus.
Naar het receptDe oorsprong van Shakshuka als vegetarisch gerecht met ei ligt in Tunesië. Het zijn lekkere kruidige gerechten met tomatensaus waarin eieren gepocheerd worden. Daarna worden ze met brood opgegeten. Het is al een heel oud gerecht. Maar voor Nederlanders nog best nieuw.
Het idee voor de Shakshuka met feta en paprika is vooral gebaseerd op een recept dat ik op ah.nl vond. Maar omdat ook dol op feta kaas ben, en feta ook goed bij dit gerecht past , heb ik dat er ook aan toegevoegd. Verder heb ik er wat extra kruiden aan toegevoegd voor een wat meer Oosterse smaak.
Meer recepten
Vind je de Shakshuka met feta en paprika lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Kijk dan eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.