Shakwatte? Zeiden ze thuis toen ik voor het eerst vertelde dat ik Shakshuka met feta en paprika ging koken. Inmiddels weten ze dat ze dan een heerlijke maaltijd met brood, lekker kruidige tomatensaus en gepocheerde eieren kunnen verwachten. Een lekker Oosters gerecht met een Westerse twist dus.
Naar het receptWat is shakshuka?
De oorsprong van Shakshuka als vegetarisch gerecht met ei ligt in Tunesië. Het is een lekkere kruidig gerecht met paprika, ui en tomatensaus waarin eieren gepocheerd worden. In de saus zitten lekker veel kruiden die het licht pittig maken. Niet heel traditioneel, maar erg lekker is de feta die ik er ook aan heb toegevoegd. Shakshuka is al een heel oud gerecht, maar voor Nederlanders nog best nieuw.
Ik serveer de Shakshuka altijd in de pan, met lekker veel gesneden stokbrood erbij. Zo kan iedereen pakken wat hij wil en het brood erin dopen, of het op het brood scheppen. Van eventuele resten shakshuka maak ik de dag erna een lekkere pastasaus.
Meer recepten
Vind je de Shakshuka met feta en paprika lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Kijk dan eens op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.