Dit lekkere recept heet officieel: Pasta panna con funghi. Ik ben geen Italiaan, maar het betekent zoiets als ‘roompasta’. Laten we het maar op Pasta met paddenstoelen houden. Van die paddenstoelen maak je daarna een lekkere roomsaus met witte wijn en kookroom.
Naar het receptPaddenstoelenroomsaus
Wat deze pasta zo lekker maakt is natuurlijk de roomsaus met veel paddenstoelen, wijn, balsamicoazijn, zout en peper. Hij is makkelijk te maken en wordt extra lekker door de Parmezaanse kaas en de verse peterselie. Perfect voor een heerlijke maaltijd.
Zelf kies ik het liefst voor wat grovere pastasoorten, zoals pipe rigate, penne, tagliatelle of farfalle. Voor de smaak maakt het weinig verschil, ook spaghetti, tagliatelle of macaroni zijn prima. Het is maar waar je van houdt.
Meer pastarecepten
Vind je deze Pasta met paddenstoelen lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept, bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.