Zoek je een lekker Spaans nagerecht, dan hoef je niet verder te kijken. Crema Catalana is een zoet dessert waar je mij in ieder geval heel blij mee kan maken. De onderlaag is een heerlijke custard met kaneel, citroen en sinaasappelsmaak. Daar bovenop ligt een dunne laag gekarameliseerde suiker. Wil je het zelf maken? Met dit crema Catalana recept kan je dat makkelijk.
Naar het receptWat is crema Catalana?
Als je de beschrijving hierboven leest dan deed die je waarschijnlijk ook aan de Franse crème brûlee denken. Dat is niet zo gek want die twee recepten lijken ook veel op elkaar. Toch zijn er ook verschillen.
De custard van crema Catalana wordt bijvoorbeeld in een pan bereid en niet in de oven. Zelf vind ik dat een groot voordeel, want er kan veel minder mis gaan bij dit recept. Verder wordt melk gebruikt, in plaats van room en komt de smaak van citroenschil, sinaasappelschil en kaneel.
Lekker relaxed koken
Ga je een heel diner koken, dan is dit zo’n fijn gerecht dat je ruim van tevoren kan klaarmaken. De bakjes met afgekoelde custard kan je makkelijk een dag lang in de koelkast bewaren. Het suikerlaagje maak je het beste vlak voor het opdienen, maar ook dat kan je prima een paar uur voor het opdienen doen. Lekker relaxed!
Meer nagerechten
Vind je dit Spaanse dessert recept lekker? Of zoek je nog even verder bij de andere desserts op Eetman? Bijvoorbeeld vind je daar het recept voor deze Duitse / Oostenrijkse Heisse Liebe.
