Dit recept voor chocolademousse op basis van pure chocolade is een van mijn grote favorieten. Echt een heerlijk nagerecht voor de chocoladefans.
Naar het receptDeze chocolademousse uit het onvolprezen kosmos basiskookboek maken wij meerdere keren per jaar. Hij is niet alleen heel erg lekker, maar het is ook een heel praktisch gerecht. Waarom? Er zijn best veel recepten waarvoor je alleen eigeel nodig hebt. In dit recept heb je dan juist de eiwitten nodig. Best wel praktisch dus, want de eiwitten weggooien vind ik ook zo zonde.
Zelf chocolademousse maken is leuk om te doen. Je volgt gewoon de stappen en na afloop heb je een heerlijk dessert. Het moeilijkste vind ik altijd om te zorgen dat de eiwitten goed opstijven. Daarvoor zijn wat makkelijke trucs. Ten eerste zorg je voor echt verse eieren. Dan maak je de kom en de mixer goed vetvrij. Tenslotte scheid je de eierdooiers goed van het eiwit. Als dat niet goed is gegaan, dan pak je een ander ei. Op die manier komt het wel goed.
Maak de chocolademousse in de ochtend of middag voor een etentje, dan kan hij op het gemak wat steviger worden in de koelkast. Ik weet zeker dat je gaat genieten van het resultaat.
Meer nagerechten
Vind je deze pure chocolademousse lekker? Hou je een lekker nagerecht na de maaltijd? Kijk dan ook eens op de pagina met alle nagerechten op Eetman.nl. Je vindt er vast iets lekkers tussen.
Hoi Joost, ik vries mijn overgebleven eiwitten in, gewoon in een plastic bakje. Als ik een eiwit over heb gaat het in het bakje erbij. Als ik een of meerder eiwitten nodig heb dan laat ik het even een kwartiertje buiten de vriezer staan en dan schep (of snij) ik een paar brokken eiwit uit het bakje. Na ontdooien kun je ze perfect stijf kloppen. Wist je trouwens dat je dat, als het weer ingestort is, ook kan doen? Ik hoor ook wel dat mensen ze los invriezen, maar meestal luistert het niet zo nauw hoeveel geklopt eiwit je gebruikt, dus ik doe het een beetje op gevoel en dat gaat altijd goed. Goddelijk, die chocolademousse!!!!!!!!!!!! Groet Nicolet
Klinkt verstandig Nicolet, bedankt voor de tip! Maar ik maak er dan ook graag meteen iets lekkers mee