Ken je het bekende kip tandoori? Ik heb er een lekkere vegetarische variant van van gemaakt: sperziebonen met champignons en tandoori saus. India’s eten met een Nederlandse twist!
Naar het receptTandoori saus komt uit India en staat garant voor een lekkere kruidige maaltijd. Ik heb een niet vegetarisch recept als basis genomen en daarop gevarieerd.
In het recept gebruik ik vrij veel olijfolie om de champignons te bakken. Dat is omdat de champignons veel vocht opnemen en ik wil niet dat ze te droog worden tijdens het bakken.
Gemalen koriander
Eén van de ingrediënten was nogal een zoektocht: gemalen koriander, ook wel ketoembar genoemd. Als je dat niet in huis hebt: koop dat voordat je alle andere ingrediënten voor niets gehaald hebt. De eerste drie supermarkten die ik er voor bezocht hadden het niet. Lichte paniek natuurlijk. Uiteindelijk liep ik toevallig langs een markt met een kraampje vol kruiden. Die hadden het gelukkig wel. Probleem opgelost!
Meer kruidige recepten
Vind je de sperziebonen met champignons en tandoori saus lekker? Kijk dan ook eens naar deze lekker kruidige recepten:
Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
Lekker gerecht. Ik heb verse gember gebruikt en korianderzaad in de vijzel fijngewreven in plaats van gemalen koriander. Dan komen van beide ingrediënten de vluchtige citroenachtige tonen ook in de saus.
Leuke tips Melvin! Ik heb ze als opmerking toegevoegd aan het recept.