Hier wordt de hele familie blij van: een maaltijd met gebakken aardappels, prei en paprika, maar ook heel veel kruiden. Gelukkig is deze stoofschotel met paprika en prei ook best makkelijk te maken.
Dit was een van de eerste vegetarische hoofdgerechten die ik voor eetman.nl heb gemaakt. Ik vind het nog steeds een heerlijk gerecht. Natuurlijk heb ik er in de afgelopen tijd wel iets aan veranderd, maar dat mag geen naam hebben.
Ik gebruik om aardappelen te bakken graag arachideolie. Dat kan goed tegen de hitte, wat wel zo fijn is. Voeg gerust nog een beetje extra olie toe tijdens het bakken, als je vindt dat het gaat aanpakken. Maar beter koop je natuurlijk een goede anti-aanbak-pan, dat is wel zo gezond.
Van picadillo kruiden had ik vroeger nog nooit gehoord, maar gelukkig kan je dit kruidenmengsel gewoon in de supermarkt vinden. Ik kocht een blikje uit het kruidenassortiment van Jonnie Boer. Kan je ze echt niet vinden, gebruik dan bijvoorbeeld oregano, gemalen komijn, cayennepeper, kaneel en kruidnagelpoeder.
Meer hoofdgerechten
Vind je de Stoofschotel met paprika en prei lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
Ik ga ze allemaal proberen na de vakantie het ziet er heerlijk uit prachtige site
[…] Stoofschotel met paprika en prei […]
[…] Stoofschotel met paprika en prei […]