Stoofschotel met paprika en prei

Stoofschotel met paprika en prei recept apr 2020 1

Hier wordt de hele familie blij van: een maaltijd met gebakken aardappels, prei en paprika, maar ook heel veel kruiden. Gelukkig is deze stoofschotel met paprika en prei ook best makkelijk te maken.

Dit was een van de eerste vegetarische hoofdgerechten die ik voor eetman.nl heb gemaakt. Ik vind het nog steeds een heerlijk gerecht. Natuurlijk heb ik er in de afgelopen tijd wel iets aan veranderd, maar dat mag geen naam hebben.

Ik gebruik om aardappelen te bakken graag arachideolie. Dat kan goed tegen de hitte, wat wel zo fijn is. Voeg gerust nog een beetje extra olie toe tijdens het bakken, als je vindt dat het gaat aanpakken. Maar beter koop je natuurlijk een goede anti-aanbak-pan, dat is wel zo gezond.

Van picadillo kruiden had ik vroeger nog nooit gehoord, maar gelukkig kan je dit kruidenmengsel gewoon in de supermarkt vinden. Ik kocht een blikje uit het kruidenassortiment van Jonnie Boer. Kan je ze echt niet vinden, gebruik dan bijvoorbeeld oregano, gemalen komijn, cayennepeper, kaneel en kruidnagelpoeder.

Ingredi├źnten

Stoofschotel voor 4 personen:

  • 2,5 eetlepel arachideolie
  • 4 eieren
  • 600 gram kleine vastkokende aardappels
  • 2 rode paprika’s
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram tomato frito
  • 1 eetlepel gedroogde koriander
  • 2 eetlepels picadillo kruiden
  • versgemalen zwarte peper
  • zout naar smaak

Stoofschotel met paprika en prei recept

n deze film zie je hoe makkelijk dit hoofdgerecht maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

STOOFSCHOTEL MET PAPRIKA EN PREI maken

Benodigde tijd: 45 minuten.

Zo maak je de stoofschotel met paprika en prei:

  1. Voorbereiding

    Het meeste werk is de voorbereiding. Stappen 2 tot en met 6 doe je min of meer tegelijk.

  2. Kook de eieren hard. Dompel ze daarna in koud water en haal ze er na een minuut weer uit. Laat ze dan afkoelen. Schil ze dan en snij ze in de lengte doormidden.

  3. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de paprika’s in vier stukken en verwijder de zaden eruit. Daarna de paprika’s met de schil naar boven op de bakplaat in de oven leggen. Laat ze daar circa 20 minuten (of tot de schil bruin begint te worden). De schil is dan een beetje los gekomen.

  4. Laat de paprika’s een beetje afkoelen. Verwijder eventuele zwarte stukken van de schil, maar maak je niet te druk als dat niet helemaal lukt. Snij de paprika’s daarna in repen.

  5. Was de aardappels en maak met een schuursponsje de schil goed schoon. Doe ze met de schil er nog om in een pan met koud water en breng het aan de kook. Laat dan de aardappels 12 minuten koken. Giet het water af en laat de aardappels afkoelen. Tenslotte snij je ze in partjes.

  6. Was de prei en snij hem dan in halve ringen. Snij ook de knoflook in kleine stukjes.

  7. Bakken

    Verhit olie in een hapjespan en bak daarin de aardappels ongeveer acht minuten. De prei, de knoflook en de picadillo kruiden toevoegen en twee minuten mee bakken.

  8. Tenslotte doe je de tomato fritto, de gegrilde paprika’s en de gedroogde koriander er bij. Doe deksel op de hapjespan en laat het nog twee minuten stoven.

  9. Breng het gerecht op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en serveer het met de gekookte eieren.

Stoofschotel met paprika en prei recept apr 2020 2

Meer hoofdgerechten

Vind je de Stoofschotel met paprika en prei lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Comments (3)

Ik ga ze allemaal proberen na de vakantie het ziet er heerlijk uit prachtige site

Leave a comment