Stoofschotel met paprika en prei

Stoofschotel met paprika en prei recept

Hier wordt de hele familie blij van: een avondmaal met heel veel kruiden en ook nog wat gebakken aardappels, prei en paprika. En eigenlijk is deze stoofschotel met paprika en prei ook best makkelijk te maken.

Dit was een van de eerste vegetarische hoofdgerechten die ik voor eetman.nl heb gemaakt. Ik vind het nog steeds een heerlijk gerecht. Natuurlijk heb ik er in de afgelopen tijd wel iets aan veranderd, maar dat mag geen naam hebben.

Ik gebruik om aardappelen te bakken graag arachideolie. Dat kan goed tegen de hitte, wat wel zo fijn is. Voeg gerust een beetje toe tijdens het bakken, als je vind dat het gaat aanpakken. Maar beter koop je natuurlijk een betere anti-aanbak-pan, dat is wel zo gezond.

Van picadillo kruiden had ik vroeger nog nooit gehoord, maar gelukkig kan je dit kruidenmengsel gewoon in de supermarkt vinden. Ik kocht een blikje uit het kruidenassortiment van Jonnie Boer. Op de foto zie je het nog net in het hoekje staan.

Ingrediënten

Stoofschotel voor 4 personen:

 • 2,5 eetlepel arachideolie
 • 4 eieren
 • 600 gram kleine hardkokende aardappels
 • 2 rode paprika’s
 • 1 prei
 • 2 teentjes knoflook
 • 350 gram tomato frito
 • 1 eetlepel gedroogde koriander
 • 2 eetlepels picadillo kruiden
 • Peper en zout

Stoofschotel met paprika en prei recept

Benodigde tijd: 45 minuten.

Zo maak je de stoofschotel:

 1. Voorbereiding

  Het meeste werk is de voorbereiding. Stappen 2 tot en met 6 doe je min of meer tegelijk.

 2. De eieren hard koken, schillen en in de lengte doormidden snijden.

 3. Oven voorverwarmen op 225 graden. Paprika’s in 4 stukken snijden, zaden er uit en wassen. Daarna de paprika’s met de schil naar boven op de bakplaat in de oven leggen. Laat ze daar circa 20 minuten (of tot de schil bruin begint te worden). De schil is dan een beetje los gekomen.

 4. Laat de paprika’s een beetje afkoelen. Probeer daarna zoveel mogelijk de schil er af te halen, maar maak je niet te druk als dat niet helemaal lukt. Snij de paprika’s daarna in repen.

 5. Aardappels wassen en met een schuursponsje de schil goed schoonmaken. Daarna de aardappels nog in de schil 12 minuten laten koken. Daarna partjes snijden van de aardappels.

 6. Was de prei en snij hem dan in halve ringen. Snij ook de knoflook in kleine stukjes.

 7. Bakken

  Verhit olie in een hapjespan en bak daarin de aardappels ca 9 minuten. De prei, de knoflook en de picadillo kruiden toevoegen en 2 minuten mee bakken. Daarna de tomato fritto, de gegrilde paprika’s en de gedroogde koriander er bij. De deksel op de hapjespan doen en 2 minuten laten stoven.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer het met de gekookte eieren.

Stoofschotel met paprika en prei recept

Meer hoofdgerechten

Vind je de Stoofschotel met paprika en prei lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Comments (3)

Ik ga ze allemaal proberen na de vakantie het ziet er heerlijk uit prachtige site

Leave a comment