Ben je op zoek naar een beetje bijzonder vegetarisch voorgerecht? Deze deegbakjes met paddestoelen en groenten zijn gevuld met lekkere gebakken gemengde paddestoelen, groenten en kruiden. Ze zien er erg leuk uit, maar zijn ook best makkelijk om te maken.
Naar het receptDe deegbakjes zijn op basis van een recept van Rutgerbakt.nl. Hij maakt ze van bladerdeeg en vult ze met zoet fruit. Dat lijkt me erg lekker, maar ik wilde juist iets hartigs maken. Daarom gebruikte ik deeg voor hartige taart en vul ze met iets hartigs. Voordeel van dit deeg is dat het wat minder omhoog komt bij het bakken. In het recept worden de bakjes tegelijk met de vulling gemaakt. Voor een diner met meer gangen zou ik ze een paar uur van tevoren maken. Dat is wel zo relaxed.
Voor de paddestoelen mag je alle fantasie gebruiken die je hebt. Ik probeerde een paar verschillende bakjes met kant en klare paddestoelen-mix. Het resultaat was altijd prima, zeker in combinatie met de kruiden, de courgette, de cherrytomaten en de sjalot. Er bovenop gaat nog wat mozzarella om het af te maken.
Wist je trouwens dat rozemarijn en tijm perfecte meerjarige plantjes zijn om in je eigen moestuin te zetten? In het voorjaar netjes terugsnoeien en ze groeien weer uit met mooie nieuwe takjes.
Meer recepten
Vind je de deegbakjes met paddestoelen en groenten een leuk voorgerecht? Dan ben je waarschijnlijk ook wel benieuwd naar de andere vegetarische voorgerechten op eetman.nl.
