Aardbeien galette taart

Aardbeien galette taart recept

In de zomer, als er aardbeien in overvloed te koop zijn, of als ze zoals bij mij, in de moestuin groeien, dan kan je vast wel een lekker recept met aardbeien gebruiken. Maak eens een aardbeien galette taart. Deze aardbeientaart is makkelijk om te maken en ziet er door de omgevouwen rand ook grappig uit.

Een galette is een soort taart die zonder vorm gebakken wordt. Je rolt het deeg uit. Daar doe je de vulling op. Tenslotte vouw je de rand er omheen. Die vulling kan van alles zijn, ook een hartige vulling bijvoorbeeld. Bij deze galette zijn dat dus aardbeien. Het resultaat is een eenvoudige aardbeientaart die je snel kan maken.

Het deeg rol ik uit op het bakpapier. Groot voordeel is dat het deeg niet breekt bij het verplaatsen naar het bakpapier. Nadeel is dat het papier kan gaan schuiven bij het uitrollen. Dat schuiven kan je makkelijk voorkomen: beweeg de de rol zelf en hou hem niet aan de handvatten zelf vast. Kijk maar in de video bij het recept.

Aardbeien galette taart recept

Aardbeien galette taart vierkant

Ingrediënten voor 8 personen:

 • 100 gram koude roomboter
 • 300 gram bloem
 • 1 theelepel zout
 • 5 eetlepels kristalsuiker
 • 1 deciliter koud water
 • 2 eetlepels maizena
 • 500 gram aardbeien
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 ei
 • 250 milliliter slagroom (optioneel)

Ook nodig:

 • 1 vel bakpapier

Aardbeien galette maken

In deze video zie je hoe je de aardbeien galette maakt. Daarna lees je alles nog even stap voor stap na.

Benodigde tijd: 1 uur en 15 minuten.

Zo maak je deze aardbeientaart:

 1. Haal de roomboter uit de koelkast. Doe hem in een flinke kom. Snij de boter dan in stukjes.

 2. Voeg de bloem, 1 eetlepel kristalsuiker en het zout toe. Meng de inhoud van de kom door elkaar. Wrijf dan alles tussen je handen tot het een klonterig mengsel is.

 3. Voeg vervolgens het water toe. Kneed alles dan snel tot een deegbal. Doe een deksel op de kom en zet het deeg 30 minuten in de koelkast.

 4. Snij de aardbeien in een beetje dikke schijfjes. Meng ze dan met de vanillesuiker, de maizena en 2 eetlepels kristalsuiker.

 5. Verwarm de oven voor naar 200 graden.

 6. Doe een beetje bloem op een vel bakpapier en leg daarop het deeg. Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 35 centimeter diameter.

 7. Verdeel de aardbeienvulling over het deeg, maar laat een rand van 5 centimeter over. Vouw dan de randen van het deeg om.

 8. Klop het ei los. Bestrijk het deeg met het ei. Strooi er dan ongeveer 1 eetlepel kristalsuiker overheen.

 9. Schuif of til de aardbeien galette met het bakpapier samen op een bakplaat. Bak de aardbeien galette ongeveer 30 minuten op 200 graden. Als het deeg mooi goudgeel geworden is, dan haal je de galette taart eruit. Laat hem afkoelen.

 10. Kort voor je de galette wilt eten maak je de slagroom. Doe daarvoor de room samen met 1 eetlepel kristalsuiker in een kom en klop er slagroom van.

Serveer de aardbeien galette met een flinke lepel slagroom ernaast, zodat iedereen de slagroom er zelf op kan doen.

Meer recepten

Vind je deze aardbeientaart lekker? Dan zal je vast ook deze recepten leuk vinden:

Of kijk eens op de pagina met alle bak-recepten van Eetman.nl.

Leave a comment