Aardbeien met suiker en slagroom – lekker makkelijk

Als kind had ik geluk. Regelmatig mocht ik mee uit eten met vrienden van mijn ouders. Vaak waren het goede restaurants, met een uitgebreide dessertkaart. Maar die was voor mij niet echt nodig. Als er maar iets met aardbeien op stond. Bij het bestellen vroeg ik dan of ze ook aardbeien met suiker en slagroom konden maken. Dan had ik het lekkerste dessert van iedereen.

Aardbeien met suiker en slagroom maak je natuurlijk eenvoudig zelf. Of nog beter: vandaag heb ik het mezelf nog makkelijker gemaakt. Ik heb de kinderen aan de slag gezet. Ik de boodschappen en zij al het werk. Hier onder staat hoe ik de aardbeien het liefste maak. Zo kan jij straks ook weer ouderwets genieten!

Aardbeien met suiker en slagroom recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker

Aardbeien met suiker en slagroom maken

Was de aardbeien. Snij grote aardbeien in niet te kleine stukken. Klop de slagroom met één eetlepel suiker er doorheen.

Verdeel de aardbeien over vier bakjes. Verdeel de rest van de suiker er overheen. Verdeel dan de slagroom er overheen.

Meer nagerechten

Dol op nagerechten? Op deze pagina vind je alle nagerechten van Eetman.nl

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto's maken, schrijven. Mijn hobby's komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*