Home » Recepten » Nagerechten » Aardbeien met suiker en slagroom

Simpel er heerlijk: aardbeien met suiker en slagroom. Je maakt ze eenvoudig zelf. Of zet de kinderen aan de slag met dit recept. Dat is nog beter!

Als kind had ik geluk. Regelmatig mocht ik mee uit eten met vrienden van mijn ouders. Vaak waren het goede restaurants, met een uitgebreide dessertkaart. Maar die was voor mij echt niet nodig. Ik wilde gewoon Aardbeien met suiker en slagroom.

Nou stond dat natuurlijk bijna nooit op de kaart. Veel te simpel. Geen probleem: als er maar wel iets met aardbeien op stond. Bij het bestellen vroeg ik dan of ze ook aardbeien met suiker en slagroom konden maken. Eventuele bolletjes ijs waren aan mij niet besteed. Die konden gewoon weggelaten worden. Uiteindelijk had ik dan het lekkerste dessert van iedereen.

Aardbeien met suiker en slagroom maak je natuurlijk ook eenvoudig zelf. Of nog beter: vandaag heb ik het mezelf nog makkelijker gemaakt. Ik heb de kinderen aan de slag gezet. Ik deed de boodschappen en zij deden al het werk. Tenminste als ik het opruimen niet meetel. Dat blijft gek genoeg toch altijd lastig voor kinderen.

Mocht je toch een recept willen. Hier onder staat hoe ik die lekkere en zelfs gezonde aardbeien het liefste maak. Zo kan jij straks ook weer ouderwets genieten!

Ingrediënten

Aardbeien met slagroom voor 4 personen:

 • 500 gram aardbeien
 • 250 milliliter slagroom
 • 3 eetlepels suiker
Loading...

Aardbeien met suiker en slagroom maken

Benodigde tijd: 10 minuten.

Zo maak je aardbeien met slagroom:

 1. Snij de aardbeien

  Was de aardbeien. Snij grote aardbeien in niet te kleine stukken.

 2. Klop de slagroom

  Klop de slagroom met één eetlepel suiker er doorheen. Maak er lekker stevig geklopte slagroom van. Stop wel op tijd, want anders komen er klonten in de slagroom.

 3. Serveer met suiker en slagroom

  Verdeel de aardbeien over vier bakjes. Verdeel de rest van de suiker over de aardbeien heen. Tot slot verdeel je daar de slagroom weer overheen.

En dan zijn de aardbeien alweer klaar. Vorkje er bij en genieten maar!

Aardbeien met suiker en slagroom 800x800
Aardbeien met suiker en slagroom

Meer nagerechten

Vind je de aardbeien met suiker en slagroom lekker? Ben je dol op nagerechten? Op deze pagina vind je alle nagerechten van Eetman.nl. Of ben je gewoon gek op aardbeien. Probeer dan eens de Aardbeien milkshake, want dat is ook al zo’n simpele favoriet van mij.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen